Китай - такъв, какъвто го видях

• 8 441
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Агенцията беше Руал. Имам дълъг списък с неща за подобряване към тях, но като цяло екскурзията беше добра.
[/quote]

@Манфест  Може ли да ми кажете негативите от агенцията.И аз съм се насочила за същата екскурзия точно с тази фирма,но мненията за нея са 50/50.

# 46
В момента Офертата на РуалТравъл за Китай, Хонг Конг и Макао за датите 10.03.и 17.03.25г са с - 350лв по-евтини(черен петък)! Ние се възползваме!

# 47
  • София
Китай премахва визите за България:

https://trip.dir.bg/novini/ot-30-noemvri-kitay-premahva-viziite-za-balgari

# 48
А очаква ли се и България да предприеме същата стъпка?

# 49
  • София
А очаква ли се и България да предприеме същата стъпка?

Мисля, че това зависи от Шенген. От миналата година насам Китай мана визите за кратък престой за всички страни от ЕС, но аз лично не съм чула да могат и китайците да идват без визи. Не знам как е при другите европейски страни, които не са в ЕС„ но също са в програмата на Китай. И все пак - премахването на визите се води временно, въпреки че за някои от страните вече го увеличиха.

# 50
А китайците без изходна виза ли могат да напуснат Китай?

# 51
Здравейте. И ние обърнахме поглед към Китай. Ще бъдем с пораснали деца и се двоумим между офертата на Премио травел с круиз по р. Яндзъ и тази на Руал травел с Хонг Конг и Макао. Прочетох, че Макао не е впечатлил доста от вас. Разликата между двете оферти е около 800-900лв. Ако има някой с впечатления за някоя от тях, моля да сподели впечатления- положителни или отрицателни.

# 52
Здравейте,
април месец ми предстой пътуване до Китай с Премио.Ако някой е ходил по това време, какви са градусите, какви дрехи трябва да си взема?Ако обменя 1000 лв. ще са ли ми достатъчни, нямам намерение да пазарувам, единствено за кафе, вода, няколко сувенира.Интересуваме също така и как стой въпроса с пушенето, разрешено ли е с IQOS, въобще всичко по-особено.Знам много въпроси, но ще съм много,много благодарна ако някой се включи и отговори Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 53
  • София
Здравейте,
април месец ми предстой пътуване до Китай с Премио.Ако някой е ходил по това време, какви са градусите, какви дрехи трябва да си взема?Ако обменя 1000 лв. ще са ли ми достатъчни, нямам намерение да пазарувам, единствено за кафе, вода, няколко сувенира.Интересуваме също така и как стой въпроса с пушенето, разрешено ли е с IQOS, въобще всичко по-особено.Знам много въпроси, но ще съм много,много благодарна ако някой се включи и отговори Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Китай е огромен, на север може да е едно време, на юг тотално различен сезон. Най-добре проверете в accuweather или подобен сайт какви са били температурите в градовете, където ще ходите по това време предишни години.

За джобните е обсъждано в темата, можете да видите предните мнения и да прецените горе-долу. Защото много зависи дали ще ползвате и електронни разплащания или ще е само кеш, какво трябва да се доплаща, дали в програмата е описано някъде, че трябва да давате бакшиши на екскурзоводи, шофьори и т.н. Какво искате да си купите. Вече мина почти година откакто аз ходих - тогава кафе, вода, дребни сувенири бяха по-евтини от България, но говоря за Пекин. Аз лично не знам какви са цените в други градове.

Пушенето е забранено в хотели, ресторанти, на затворени места. Но местните не винаги се съобразяват и има хора, които се оплакват, че в хотелите им мирише. Аз не съм имала такъв проблем. По улиците има кошчета - пепелници, честно казано в Пекин видях много малко хора да вървят и да пушат, повечето се трупаха около такива кошчета. Може да се ползва IQOS.

бабче-mp3, избрахте ли екскурзия?

# 54
бабче-mp3, избрахте ли екскурзия?

Да, избрахме оферта на Дари тур, защото само там намерихме свободни места за края на март и началото на април. Искрено се надявам да се върнем доволни.
Моят въпрос е относно допълнителните екскурзии. Със сигурност ще посетим Шанхайската кула , но за другите събирам мнения:
*Пекин - шоу на Златната маска
*Сиан - шоу  Династия Тан
*Дънфин - Шаолин шоу
*Шанхай - круиз по река Хуангпо
*Макао
Ако някой има информация, моля да сподели.
Благодаря.

# 55
  • Варна
Здравейте,
Здравейте, ходихме с Премио (на тази с круиза) в края на юни. Точно както пише ElizaFB - проверете в сайтовете за времето - направи ми впечатление, че е почти същото като в БГ, но малко по-влажно.
Горе долу, като направих равносметката, по 1000 лв на човек сме изхарчили, даже мисля, че в тях влизаше и възглавницата от коприна  - не може да не се изкушиш. Не съм съгласна, обаче че кафето е евтино. По 40 юана беше и чак като се върнахме осъзнахме, че сме пили кафе по 10 лв. Smile
Пушенето-само на открито. На площад Тянънмън, обаче не е разрешено и на открито- даже събират запалките - заради Забранения град.

# 56
  • София
ioio_to, има и скъпи кафета, особено ако са във вериги тип Старбъкс. Мисля, че тяхното Коти кафе беше със същите цени. Иначе аз си взимах от бутки и магазинчета и беше или на цената в БГ, или по-евтино.

На Тяананмън един полицай как ми се кара - нося си винаги запалка в мен, не пуша, но я нося за всеки случай. И си седя до едно кошче точно до подлеза за Забранения град и чакам да ми стане време да влизам и минават двама китайци, правят ми знак дали имам запалка, давам им и продължавам да си стоя отстрани. И по едно време идва един униформен и почва да им се кара. Хвърлиха те цигарите, сочат ме мене. Идва този и почва да ми обяснява нещо и аз гледам като паднала от луната. Разбрахме се накрая, че трябва да хвърля запалката. А не е като да не бях минала две проверки преди това, за да вляза на площада. Само че освен стандартното, точно тогава беше започнал и годишният конгрес на партията, та още повече охрана и проверки. Как са ме проспали...

Иначе запалки хвърляха и на входа на Забранения град и в Сиан на Теракотената армия. После на излизане разни хора си взимаха запалки от купчината.
В самолетите също не дават запалки - на проверката и там всички хвърляха.  

бабче-mp3, за мен си заслужават тези шоу програми. Интересни са, различни са, китайците са много добри акробати и като организация и синхрон също са много красиви представленията.
Аз обикновено търся клипове в Youtube на такива шоу програми и обиколки с корабче - има хора, които снимат и ги слагат и по това се ориентирам дали да си взимам билети или не.

# 57
На Тяананмън един полицай как ми се кара - нося си винаги запалка в мен, не пуша, но я нося за всеки случай. И си седя до едно кошче точно до подлеза за Забранения град и чакам да ми стане време да влизам и минават двама китайци, правят ми знак дали имам запалка, давам им и продължавам да си стоя отстрани. И по едно време идва един униформен и почва да им се кара. Хвърлиха те цигарите, сочат ме мене. Идва този и почва да ми обяснява нещо и аз гледам като паднала от луната. Разбрахме се накрая, че трябва да хвърля запалката. А не е като да не бях минала две проверки преди това, за да вляза на площада. Само че освен стандартното, точно тогава беше започнал и годишният конгрес на партията, та още повече охрана и проверки. Как са ме проспали...

Много хитри тия китайци, хем нямат запалки, че забранено, хем искат от някой европеец дето сигурно не знае, че е забранено

# 58
  • София
Много хитри тия китайци, хем нямат запалки, че забранено, хем искат от някой европеец дето сигурно не знае, че е забранено

Grinning Пробват хората. Въпреки че аз знаех, то навсякъде пишеше, че са забранени запалките и то с картинки, та всеки да разбере. Но мислех, че като съм извън площада и извън Забранения град и не са ми я взели, значи в Националния музей не е било проблем, а площада беше затворен реално. Най-вероятно и полицаят реши да се презастрахова.

# 59
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Много интересни неща пишете. И ние от доста време сме му хвърлили око на Китай, познати са ходили и са очаровани. Колкото до китайците за тях си е въпрос на чест да излъжат и вземат парите на белия човек. Освен касички друго не виждат в нас (лично мнение) Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт