Медицински и рентгенов лаборант работа

• 3 117
  • 10
  •   1
Отговори
  • Варна/Благоевград
Здравейте. 
В момента се подготвям и тази година ще кандидатствам за лаборант ,като медицинският такъв ще ми е на първо желание .
Ще съм много благодарна,  ако сред вас има работещи медицински или рентгенови лаборанти да споделят за професионалното си развитие . Лесно ли си намерихте работа , на пълно работно време си сте , каква заплата ориентировъчно се получава и изобщо предимствата и недостатъците на професията? Харесва ли ви работата ?
От Варна съм ,ще съм благодарна , ако има някой от тук да сподели най точни мнения .
Благодаря предварително

# 1
Няма пари там. Не съм лаборант, но съм работила в лаборатория. Само лекарите обираха парата, всички други на минималната. Лаборант, сестри, микробиолог. Такова е. Сестрите идваха след нощна и работеха почасово. Плащаха им по левче на час, вярно 2008 беше, но пак мизерни пари. Ония алчни лекари като дойде време да броят направленията, по 100 пъти ги брояха и за всяко треперят да не отърват парите. Гадна и неблагодарна работа. Единствен бонус е да си намери сестрата/лаборант ката за мъж някой доктор.
По моите наблюдения най-добре е акушерка, там вече има пари и то доста.

# 2
  • Варна
Аз имам друго виждане. Имам близка приятелка, лаборант от поне 10 години. Работи в една от големите лаборатории във Варна. Никога не съм я питала точно каква заплата взима, но не е малка,  споделяла е това онова.

# 3
Е, то винаги има хора, които се уреждат, но масовия случай е такъв. В здравеопазването ако не си лекар получаваш трохички. Сега в частни клиники може и да плащат. За лаборатория, работех в частна, мизерници пълни.

# 4
Заплатата е не повече от 2000 лв нето , ако има и толкова де . Не е много , но ако това искаш . Обучението е три години . Една позната работили половин година и напусна , сигурно не и харесала работата . По- добре за медицинска сестра , ще имаш възможност за работа на доста места .

# 5
Няма развитие там и не можеш да вземаш подкупи, няма смисъл такава работа.

# 6
Обучението е три години редовно (задочно мисля изобщо няма). Работа лесно се намира в Бг - не защото няма хора, а защото предлаганите условия са зле. Работно време - 7ч + обедна почивка, обикновено от около 7ч сутринта докъм 14-15ч следобед, нерядко и през уикенди/празници/дежурства. Заплата - от около 1300 лв чисто без опит до около 1800 лв чисто с годините, повече - само с "добри познати". С времвто обаче разбираш как развитието на позицията е точно 0 (нула) - или си цял живот лаборант за тия пари и условия, или се изнасяш навън, или сядаш да доучваш, че да търсиш по-читаво място. Иначе си най-ниското ниво в една доста гадна (медицинската) хранителна верига.

# 7
  • Бургас
Работа има много, заплатата може и 3500 да е, зависи от отделението

# 8
Здравей! Аз също съм решила догодина да се явя за изпит, рентгенов лаборант.
Били споделила над какво точно си се подготвяла, имам учебник по образна диагностика, но ме интересува тестовете какво съдържат. Над какво да наблегна?
Предварително благодаря!

# 9
Били споделила над какво точно си се подготвяла, имам учебник по образна диагностика, но ме интересува тестовете какво съдържат. Над какво да наблегна?
Предварително благодаря!

И аз се интересувам от специалностите медицински лаборант или медицински козметик, ако някой има мнение как мога да се подготвя и какво да очаквам ще съм благодарна

# 10
Здравейте  ще търсим рентгенов лаборант.
За Бургас за нов рентгенов кабинет.
089 6780850

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт