Сълзи по бузите се стичат, но този път от радост те потичат! ~бебеправене 602~

• 33 639
  • 841
  •   1
Отговори
# 555
Заповедта ни е за естествен цикъл. Имаше 3 фоликула и доктора реши да включим летрозол.

# 556
АА , при инвитро на ЕЦ не се използва силна стимулация , защото обикновено до него се прибягва при жени с ИЯР/НЯР . Може да не се използват никакви медикаменти или съмсем лека стимулация с Летрозол/Фемара , има и други премарати .

# 557
Много благодаря,  Жаки. Задължително ще разпитам.  Дано при следващият цикъл всичко е наред и да можем да го приложим.

Питай си ембриолозите директно. Не питай Станулов. От сега знам неговото мнение

# 558
Жаки, наясно съм.  Директно ще говоря с Дойчев.

# 559
  • Замък сред облаците
Останала съм явно с грешно впечатление, че ЕЦ е без всякакви хормонални препарати.

# 560
  • Be realistic - plan for a miracle.
АА, има и такива. Моя близка мина точно такъв опит с нищо включено миналата година. Както ти каза, поради НЯР.

# 561
По принцип правилно си разбрала , това  е смисълът на ЕЦ - без стимулация , разчита се на един - два Ф , без прием на медикамент . Обаче повечето доктори включват лека стимулация , за да се подобри качеството на Я , което при НЯР куца .

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 21:36 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 562
Орисвам ви с късмет, не че аз го имам, но вчера бяхме на Преподобна Стойна и се надявам чудото скоро да се случи!
Да, чудо ми е нужно. Както писах на ЕЦ извадихме 1Я, но тя въобще не се оплоди Cold Sweat Не знам как да постъпя вече. Възрастта и ниското АМХ 0.2 , ме притискат силно и не виждам изход!

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 15:34 от patencce1

# 563
Мила, съжалявам и успех със следващият път!

Относно инвитрото, когато е по фонда, може да бъде и с по-силна стимулация не само на ЕЦ нали така? Предполагам, че при всеки е индивидуално. Просто забелязах, че повечето сте с Летризол.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 07:41 от Flowering1808

# 564
Инвитрото по фонд може да е на ЕЦ или стимулирано . Репродуктивният определя какъв метод ще се използва и го описва в документите , които се подават към фонда . Тоест , ако си одобрен за инвитро на ЕЦ , фонда не покрива лекарствата , които се използват за силна стимулация . То никой няма и да се съгласи да ти направи силна стимулация с НЯР , дори да искаш да си я платиш . За ЕЦ имаш право на четири пункции и замразен трансфер след като бъдат осъществени четирите пункции .

# 565
Благодаря ти Съншайн!
Моя се води май малко завишен, а уж нямам поликистоза. Ако не е на ЕЦ пак ли са 4 пункции?
Извинявам се за отклонението

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 08:58 от Flowering1808

# 566
Благодаря ти Съншайн!
Моя се води май малко завишен, а уж нямам поликистоза. Ако не е на ЕЦ пак ли са 4 пункции? И 4 пункции означава ли 4 трансфера по фонд? 
Извинявам се за отклонението

Ако е със стимулация имаш право на една стимулация по фонд и един свеж и един замразен трансфер. Това е от един опит.

# 567
Аз се надявам да съм имала О вчера или да дойде днес, но този път тестовете за овулация не ми отчетоха отчетлива втора черта, както миналите пъти. Имам ЦС, но нямам типичните болки, каквито имам всеки път. Правихме опити и в събота, и в неделя.
Смарт часовника ми отчете спад на температурата днес.

Събота вечер:
Скрит текст:

Неделя сутрин:
Скрит текст:

След това чертите избледняват.

# 568
Le Strange На мен ми изглежда като да си си я хванала вчера, успех!

Аз бях при Станулов днес сутринта и стартираме 3тата инсеминация. Противно на моите очакания обаче този път вместо с по-силна стимулация- с никаква. Оказа се че още от днес (2ри ден) имам вече доминантен фоликул, но не разбрах колко точно е голам. Каза, че и да взимам Летризол няма да ги направи повече.
 Този месец ставам на 30. (Преди няколко години ,както може би почти всяка от вас, си представях как докато стана на 30 ще имам вече поне едно дете. Като разбрах, че няма да стане си казах "Хайде дано поне да съм бременна до тогава" Е вчера разбрах, че и това няма да стане)
 Дано поне тези 3ки са ни на късмет и си получа подаръка за рождения ден с последния влак преди да се кача на третия етаж  Two Hearts

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 12:35 от Flowering1808

# 569
Момичета , изпаднала съм в една чуденка и ще съм Ви благодарна ако някоя от вас може да ми помогне . Наличието на киста или ЗФ в яйчника , пречи ли на образуването на АФ 🤔
Le Strange , аз бих те посъветвала да не разчиташ на лентичките за О . На мен този месец ми отчетоха пик на LH , но се оказа , че въобще съм нямала О поне от два месеца и съм с киста . Най-добре е да се ходи на фоликулометрия . Преди може би два месеца , спрях да си усещам О и вътрешно знаех , че нещо не е наред . Установи се лутеинизирал Ф , който не се е изчистил с предния цикъл и е станал на киста . Иначе лентичките за О ми бяха много положителни .
Flowering , щом имаш добър ЯР , не ти трябва стимулация за инсеминация . Аз приемах Летрозол предния месец и според мен заради него не ми се е изчистил лутеинизиралия Ф . С Летрозол / Фемала няма да тръгнат повече Ф , те само подпомагат нарастването на наличните доминантни . Стискам ти палци този път да имате успех 🌺 Вие за фонда ли ги правите тези инсеминации ? Виждам , че в другата тема си питала дали доминантния ф може да се окаже киста . Ехографския изглед на ДФ и кистата е различен . Съмнявам се добър специалист като д-р Станулов да не може да различи едното от длугото .

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 11:36 от 💐💐Sunshine_00💐💐

Общи условия

Активация на акаунт