Сълзи по бузите се стичат, но този път от радост те потичат! ~бебеправене 602~

• 33 593
  • 841
  •   1
Отговори
# 675
Eunoia, аз също тръгнах от 44 nmol/l и използвам същия спрей и пръскам по 3000 единици.
За 3 месеца го качих до 73 nmol/l и все още си продължавам с тази доза.

# 676
Patence , предния месец бях с Убиквинол 200 мг  на Natural factors  . Този месец реших да пробвам Solgar . Доста неразумно постъпих , направо глупашки 🤦🏼♀ Бях чела , че добавките на Solgar били много качествени . Видях убиквинола в една аптека 50 caps 160 лв . Въобще не се замислих да погледна дозировката , е , оказа се , че съм се набутала брутално . Хем са супер скъпи , хем трябва да ги пия по 2 таб , хем няма да ми стигнат даже за месец . Много , много съм зле 😩

# 677
Видях, че сте на тема добавки и ще си позволя да попитам и аз. Ще сложа в скрит текст, за да не стане дълго.

Скрит текст:
В момента приемам само метилирана ФК - 2х 1 -като последно време събирам списък с добавки, които да започна, защото хаотичния прием не води до ползи.
- Витамин Д - приемах на Oliesen - наскоро беше 39,9 ng/ml - АГ препоръча да спра приема, заради приема на витамин Д от слънцето, засега си правя почивка и мисля да го проверя, за да почна да го приемам, ако пада.

Мисля да започна следните, ако имате препоръки, ще се радвам да споделите. Общо взето гледах да си набавя поотделно съставките от Профертил, който АГ изписа.
- Сутрин - протеин + колаген и закуска и след хранене да приемам тези:
-  Убиквинол -  https://www.iherb.com/pr/natural-factors-ubiquinol-active-coq10- … 60-softgels/37266
-  Омега 3 - набелязала съм този - https://www.iherb.com/pr/natural-factors-rx-omega-3-1-260-mg-120 … -per-softgel/2717 Доколкото четох е най-добре за опити за забременяване да е с повече DHA, а след това повече ЕPA.
 - Витамин Е - https://www.iherb.com/pr/natural-factors-mixed-vitamin-e-134-mg- … -90-softgels/2657

# 678
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, този прогестерон не е ли прекалено висок за 2-ри ден на цикъл?

Скрит текст:

Скрит текст:
Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;

Също се чудя и за естрадиола дали е добре, че е 121,
Скрит текст:
с референтни граници по фази в pmol/L:
фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251;

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 15:34 от Sway

# 679
  • Замък сред облаците
Ъъъъ, Биби, нали знаеш че горна граница на вит Д е опасна (хиперкалциемия, калцификати в органите и съдовата система, бъбречно-каменна болест)?!?! Ако имаш симптоми и си в средата на референтните значи са ти от друго симптомите, а също може да са от предизиране.
Юноя много хубава доза взима и се наваксва с нея. Вит Д е хормон, не се правят ударни дози ей така…. Стига с това гонене на резултати от вчера за днес 🙄

Суей, чудесни резултати.

# 680
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря, АА, мислех че прогестерона трябва да е под 1. Като цяло май имам добри резултати на всичко, което пуснах, освен... наново изгърмялото ФСХ, което предния месец беше с 10 единици по-надолу и сега утре ще пускам повторен тест в друга лаборатория. Не мога да повярвам просто чак така да играе.

# 681
  • Замък сред облаците
Не е висок за седем десети. За ФСХ контрола задължително.

# 682
АА, не си ме разбрала. Симптоми нямам вече. Имах, когато бях на критичния минимум и със сериозен дефицит, но на мен и витамин Б12 ми беше ниско. Сега съм някъде по средата и с двете и се чувствам много добре. Пуснах си и други изследвания. Всичко ми е наред, сега си продължавам с по-ниски поддържащи дози. Изказах мнение, всеки решава каква доза да приема. Но не мисля, че е безопасно да се забременее с дефицити.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 16:08 от Bibi85

# 683
Благодаря, АА, мислех че прогестерона трябва да е под 1. Като цяло май имам добри резултати на всичко, което пуснах, освен... наново изгърмялото ФСХ, което предния месец беше с 10 единици по-надолу и сега утре ще пускам повторен тест в друга лаборатория. Не мога да повярвам просто чак така да играе.
На мен също ми пуснаха прогестерон на 2ри ден от Ц този месец ( защото стартитаме нова инсеминация) и имам доминантен фоликул още на 2ри ден. Резултата ми е 1,96 и доктора ми писа, че резултатите са ок и действаме по план.

# 684
  • Замък сред облаците
АА, не си ме разбрала. Симптоми нямам вече. Имах, когато бях на критичния минимум и със сериозен дефицит, но на мен и витамин Б12 ми беше ниско. Сега съм някъде по средата и с двете и се чувствам много добре. Пуснах си и други изследвания. Всичко ми е наред, сега си продължавам с по-ниски поддържащи дози. Изказах мнение, всеки решава каква доза да приема. Но не мисля, че е безопасно да се забременее с дефицити.

Разбира се, че не е ок да се забременее с дефицити, но за съжаление въпреки името не е просто витамин и се изисква внимание и контрол. 🤗

# 685
Момичета , имам въпрос към мамчетата от темата . Братовчедка ми е Б , днес влиза в 9 г.с . Вчера е била при Сигридов , който ѝ е правил ембриоморфология ?!,!?! , поправете ме , ако греша . Казал ѝ е , че ембриончето е с голяма деформация , която е несъвместима с живота - липсват бели дробчета и я изпраща за аборт по мед.показания . Отказал е да я запише за фетална морфология . Възможно ли е в толкова ранна седмица да се види нещо подобно ?

# 686
  • На изток от Ада
Сигридов не е това което беше!
Да търси второ мнение или трето дори

# 687
Със сигурност ще търси вноро мнение !

# 688
Съншайн, на мястото на твоята братовчедка в никакъв случай не бих бързала да правя аборт. Със сигурнос бих си записала час за фетална морфология някъде другаде. Аборта и по-късно може да се направи ако се потвърди казаното от Сигридов.

# 689
Сънче, тук гледам че белите дробове започват!!! да се образуват в края на 6 г.с.
Да не бърза и да иде на второ мнение, че Сигридов си измисля чат пат - аз знам да спрягат като най-добри - Марков в Марковс, Чавеева в Щерев, Михова в Надежда (или Чачева пак там, тя е мега добра, ма е малко серт)
Нека я видя някой друг, нооо ранната фетална почва от 11 г.с. не знам дали ще я запишат преди това.  Май само Сигридов прави ембриоморфология ....

Общи условия

Активация на акаунт