Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 41 773
  • 825
  •   1
Отговори
# 450
Аз ще съм с неговата, но само в "семейния" свят. Много дълго ми става с тире. Имам изградена кариера и практика с моята фамилия, така че там  оставам с нея и дефакто през повечето време, хората ще се обръщат към мен с моята си фамилия. По други поводи,.освен работа и някоя почивка, май никой не се обръща към друг човек с фамилно име Simple Smile

Ние най-накрая намерихме фотограф, свободен за деня. За декорацията, чакам.оферта от четвърта агенция, защото първата се оказа, че не са свободни на датата. Втората искаха 600 лв за транспорт и монтаж/демонтаж Grin - само за тях. Третите искаха нощувка да поемаме, при условие, че казахме, че ще е подписване само. Направо, тези хора вече се подиграват с нас...
Тази агенция сега е малка, семейна, надявам се да няма изхвърляния и подигравки. При вас как бяха цените от декораторите, момичета?

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 20:02 от KPP

# 451
  • Melmak
Аз не съм адвокат или лекар, сигурно ако си сменя фамилията хората даже няма да обърнат внимание. Обаче за мен си е важно да си имам и двете.

Крр, аз се свързах с две дами, които не са точно декораторска агенция, с живи цветя работят, да не повтарям пак едно и също. И ще се вместят в 1000 лв за булчинска маса, букет за булката, украса за колата, 7 маси за гости (6 кръгли и 1 правоъгълна) всичко с живи цветя. Ще обсъдим и кът за снимки, който няма да е арка.

Струва ми се, че доста те чарджат.

# 452
Честно казано и аз ако не работех с фамилията си и я губех завинаги, вероятно щях да съм с тире. Щеше да ми е странно и тъжно. Напълно разбирам.

За декораторите - не знам, аз ли попадам на някакви кожодери или какво е. Уж ги търся от коментари във фб групите. Може би арките са по-скъпи, знам ли... Ама колко му е да сложиш две букетчета и един тюл. Дали е удобно да ми дадеш контактите на твоите декоратори, направо ще поискам оферта и от тях, по възможност.

# 453
  • Melmak
Според мен много искат да ударят пачка с малко работа. Наистина не го разбирам и аз по този начин бизнеса.

Ще ти пиша на лични. Имай предвид, че не са точно агенция за сватби, имат цветарски магазин и цял живот са в бизнеса с цветя. Но имат опит и с декорации за сватби. Ще ти дам контакт на лично.

# 454
KPP, ако им пишеш във фейсбук и профилът ти излъчва богат vibe, може и затова да е. Примерно аз на майстори никога не казвам, че съм програмист, че се вдигат цените.

# 455
Хечи, аз точно такива търся - не искам вече агенции. Днес едни ми дадоха оферта 900 лв с изкуствени цветя Grin
Просто не мога вече Grin

hoaxy, във фб публикувам веднъж- два пъти в годината, така че и това не е. Просто явно наистина искат с работа за 1 час да вземат голямата пара. Но няма да я изкарат от мен Grin

# 456
  • Melmak
Разбирам те, много неприятно изглежда това печалбарство. Разбирам, че се цени трудът, но особено изкуствените цветя, които не изискват особени умения да ги подреждаш, поръчваш и аранжираш, в сравнение с живите цветя. Дадоха ми оферта за двойна цена на тази, която ще платя, а дори беше с изкуствени цветя. Не е ок това за мен, искам хора, които си харесват работата и горят в нея, а не гледат само колко пари да те чарджат още, защото е сватбено и булчинско и това качва цената с 50%. Ден година храни. Не ми харесват този тип бизнеси и не ги подкрепям. Нека хората имат умения и адекватно ценообразуване и наистина да видя професионализъм.

# 457
Цените на украсата в момента наистина са ужасяващи. Но имайте предвид, че по всяка вероятност не им се занимава с малки събития и искат да си избият загубите за заетата дата с космически цени. Или се опитват да ви откажат.

# 458
Здравейте на всички! И на нас ни предстои сватба лятото на другата година и съм напълно потресена от цените. Навсякъде ми искат някакви цели и то високи месечни заплати за заетост половин-един ден, ужас е! Но причината да пиша беше най-голямата изцепка, а именно Sophie's Weddings and Events. След няколко запитвания към тях, изготвяне на презентация и списък с точните цветя и визия по тяхно желание и чакане 3 седмици, най-после благоволиха да ми кажат, че всъщност имат минимална цена - шест ХИЛЯДИ лева. Какво изобщо се случва в тази държава?

Сега водя нови разговори с други две декораторски фирми, които смятат, че не е проблем да се вместят в бюджета ми от скромните 3 хиляди, което само по себе си ми звучи като безумно разхищение, но както и да е. Вие с кои флористи и декоратори работите? Такива ужаси чували ли сте като цени?

# 459
  • Melmak
Обича ме, не ме обича ми дадоха оферта от 3 хиляди лева за сватба 60-70 човека. За мен това е непосилна сума, но и ние имаме твърд бюджет, от който сме се зарекли да не излизаме.

Отказахме се от видео оператор, за да изберем фотографът, когото държахме да ангажираме. Много се молех да е свободен на нашия ден и той беше, съответно решихме, че видеото не е с такава важност за нас и се отказахме от него. Давам пример как ние решихме проблема с високата цена за снимки. Разбира се, има и хора с по-малко опит и по-ниска цена. Намерих и хора, които ми предложиха за много малко пари и дори безплатно да снимат, за да изградят портфолио.
Така че и това е вариант, за който иска.

Аз по-горе писах за флористите, които намерих, но моята концепция беше да не залагам на някакви имена или на кисели каки, които ми се вживяват на големите арт персони. Важно ми е да усетя вайба на човека и дали правим клик.

Нашата сватба е около 65 възрастни, 6 кръгли маси, една дълга правоъгълна и младоженска. Без арки. Дала съм бюджет 1000 лв и това е. Ще е със свежи цветя, защото държах. Ако сватбата е с повече хора и повече маси, нормално да скочи цената. Зависи и вие какво търсите. Ценя труда на хората, не съм се пазарила с никого, просто като не ме устройва отказвам офертата и продължавам търсенето.

# 460
Има агенции, които работят с по-нормални цени, но и зависи какво иска човек. За мен тия хиляди, които се цитират и говорят постоянно също са леко непонятни.

# 461
Аз май намерих агенция. Дадоха ми доста добра цена - 630 лв (заедно с транспортни) за арка, 10 стола, табелка, масичка (като и те ще имат украса с цветя). Арката ще е дървена. Цветята свежи. Направо поисках оферта за букет и бутониер за младоженеца, украса за чашите, покани, кутийка за пръстените, сватбено меню и някаква украса за масата (4 вази със свежи цветя), Свещи, памучни салфетки и ми дадоха оферта 1160 лв за всичко (за масата всичко е 200 лв.общо - за 17 човека). Пак ми се струва много, на фона на бюджета на Хечи за 65 човека, но да кажем - те нямат арка и "ритуален" кът, а арките са най-изяждащи бюджета.
Чакам още от две места и общо взето ще наема на база цена.

Като цяло, при нас ще се получи една мини-бутикова сватба, мислим и торта да имаме (гледах Чочко и май от там ще поръчам -.имаше ли доволни тук от тях?),.като тортата ще разрежем след сключването на брака, за да може и фотографът да я хване Grin, пък после ще я приберем за десерт.
Подаръчета - сестра ми напоследък се вихри с глина и ще направи глинени сърца с датата, имената ни и двата града, в които се запознахме и сгодихме. Ще намеря кутийки отнякъде и ще стане доста символично. От хотела ще ни направят и меню, така че вечерята ще си стане направо празнична, вече и с украсата. Надявам се да има музика, понеже знам, че съботите канят DJ и правят парти. И ако има - то направо си е чиста сватба Grin
Иначе май май и двамата сме на мнение това да е сватбата, до 2026 и напред ще вдигнат цените, ние сега ще сме си взели готината емоция, ще имаме снимки и по-добре тези близо 40 хил.лв., дето бяхме бюджетирали да ги вложим в нещо, което ще има възвръщаемост. Пък си пожелахме, след 10 години, като станем милиардери (хахах Laughing), ще направим сватбата на годината Grin

Момичета, аз се вълнувам, въпреки, че сме 17 човека, си я имам емоцията Heart

# 462
  • Melmak
Крр, чочко са супер, ние бяхме на бутикова сватба като вашата и младоженците рязаха торта чочко. Аз, която не ям торти си я изядох с кеф! Щяхме с мм да се сбием, винаги му давам моите парчета по празници, защото не ги ям и този път щях да го изгоня, не му дадох и трохичка от моето! 😁😁😁 и аз съм се ориентирала към тях, ще видим като стигнем до тоя момент, още не сме дегустирали и обсъдили торта за повече хора. Обаче на вкус и вид беше супер.

Искам да ти кажа и друго, на въпросната сватба бяхме 15 човека, ние и кумовете единствени от приятелския кръг, останалите близки роднини. Единствената сватба, на която плаках. Аз, която съм камък и пън, мм седя и не можа да повярва. На толкова сватби сме били, и скъпи, и големи и такава емоция не бях преживявала!

Просто такава радост за нашите приятели, беше уникално емоционално, бяхме наистина 15 човека, обаче в гражданското ревах, после танцувахме, смяхме се! Беше прекрасно и ще го помня цял живот!

Парите не купуват емоция, нито 100 човека и куп луксозни неща ще те направят щастлива задължително! Не отричам големите сватби, нашата също не е малка в моите представи, но най-важно е, че имаш близките си, имаш човекът до себе си и друг най-любим човек е на път!
Емоцията не може да се купи, дали 17 човека или 170, няма значение, щом има любов! ❤🤗

# 463
Напълно си права, аз също смятам, че именно с такива бутикови сватби, ще имаш наистина време да осъзнаеш какво се случва и да изживее всичко, без да ти минава ей така на лента. А като добавим и малкото лимонче (тази седмица е лимон Grin), емоцията ще е пълна Heart Пожелавам на всички много любов и красиви и незабравими емоции.Heart

Помня, че май бяхте коментирали Чочко тук и ми излезе случайно като реклама. А и цената е доста добра - 120 лв. за 18 парчета, а тортата изглежда уникално - с цветя. А кой вкус сте опитвали вие, помниш ли?

# 464
  • Melmak
Беше нещо с шамфъстък, аз обожавам.

Благодаря! Аз съм сигурна, че няма да успеем да обърнем внимание на всички гости! Просто ще е много трудно, времето ще е малко.

Точно на бутиковата сватба успяхме да се нарадваме много на младоженците, с булката сме ходили заедно на народни танци и показахме какво сме научили. Снимахме се, танцувахме, беше прекрасно! ❤

Някоя дама тук поръчвала ли си е джунджурии от shein? Харесах воал, който е много добре като цена, а в my wedding не блестят с качество и без това.

Преди исках испански воал, но хич няма да ми върви на роклята. Ще взема сигурно дълъг, но без дантели, просто тюл.

Вие бихте ли се осмелили така да поръчате?

Общи условия

Активация на акаунт