Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 41 779
  • 825
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм харесала два от Temu и направо мисля да ги поръчвам.

https://share.temu.com/6oOJq4yIsnA
 https://share.temu.com/Rda0qB1IFFA

И ще видя кой.от двата е по-читав и по-добре стои.
Честно казано, като ходих в началото на проби в бутиците, винаги ми слагаха и воал и винаги беше просто един тюл, нищо специално. Аз така или иначе ще го нося само за ритуала, така че мен лично Temu напълно ме устройва Grin

# 466
Аз съм тотално отбор shein/temu. Точно воал не съм купувала, но сватбените ми кецове ще са от там (от Шейн мисля, че бяха), обеците ми, разни други джунджурии(стикери с инициали мисля скоро да поръчам, разни пропсове за танцуване). И тениски с надпис bride to be за.моминското си взех. Яд ме е, че си поръчах супер яки пантофки, които просто няма да остане къде да ги нося 😀Всички неща са супер. Навсякъде воалите, които пробвах бяха само прост тюл, така че няма особено значение откъде ще го вземеш. Само да имаш поне три аванс да поръчаш.

# 467
Момичета, сега се замислих - на длъжностното лице от общината, което идва на място за изнесения ритуал, дали да подготвим нещо? Тя реално ще бърза веднага след нашия ритуал за друг, така че кафе и хапване отпада, но нещо бонбони и т.н. Не съм сигурна какви са добрите практики.

# 468
Не, нищо не подготвяйте на длъжностното лице.

# 469
Обича ме, не ме обича ми дадоха оферта от 3 хиляди лева за сватба 60-70 човека. За мен това е непосилна сума, но и ние имаме твърд бюджет, от който сме се зарекли да не излизаме.

Отказахме се от видео оператор, за да изберем фотографът, когото държахме да ангажираме. Много се молех да е свободен на нашия ден и той беше, съответно решихме, че видеото не е с такава важност за нас и се отказахме от него. Давам пример как ние решихме проблема с високата цена за снимки. Разбира се, има и хора с по-малко опит и по-ниска цена. Намерих и хора, които ми предложиха за много малко пари и дори безплатно да снимат, за да изградят портфолио.
Така че и това е вариант, за който иска.

Аз по-горе писах за флористите, които намерих, но моята концепция беше да не залагам на някакви имена или на кисели каки, които ми се вживяват на големите арт персони. Важно ми е да усетя вайба на човека и дали правим клик.

Нашата сватба е около 65 възрастни, 6 кръгли маси, една дълга правоъгълна и младоженска. Без арки. Дала съм бюджет 1000 лв и това е. Ще е със свежи цветя, защото държах. Ако сватбата е с повече хора и повече маси, нормално да скочи цената. Зависи и вие какво търсите. Ценя труда на хората, не съм се пазарила с никого, просто като не ме устройва отказвам офертата и продължавам търсенето.

Да, нека добавя, че и ние очакваме 60-70 човека максимум, защото това е таванът и от ресторанта. Арка също няма да имаме, самото място е галерия/ресторант и няма нужда от много декорация. Главното е аранжировки за масите, свещи и разпределително табло. Което, надявам се, обяснява и шока ми от 6-те хиляди. За самата фирма иначе беше без абсолютно никакво значение какво искаме, този минимум си им е фиксиран за каквато и да е сватба. Просто силно се издразних първо, че е толкова космически и второ, че ми изгубиха толкова време и нерви, а можеше с това да започнат. Както и да е - да си кажа, че не ги препоръчвам и защо, защото когато търсих инфо за цените им не намерих нищо. Може да спестя време на някой друг поне.

# 470
  • Melmak
Ужас! Ние също имаме украса основно по масите. Самият ресторант не предполага някакви пищни украси, защото е много стилен, аз търся елегантност и добра цена.

Салфетките също са си на ресторанта, а столовете няма да имат панделки и калъфки.
Общо взето цветя по масите, това искам. И букет за мен.

Моля да ми препоръчате място, от което сте си поръчали бутониери. Гледам разни фб страници, но ми писна от малки несериозни бизнеси и половин час чат за да ми кажат колко пари е артикулът.

# 471
6000 лв. минимална цена... Тези са се взели доста насериозно.

Ние утре най-накрая ще ходим за кумовете. Това е част от комплекта

Има още кумски договор, чаши с панделки, топер за тортата и в кумския договор с допълнително споразумение ще съобщим за бебето Simple Smile

Обаче не можем да ги хванем, само обикалят извън София и ще ги издебнем утре, преди да тръгнат към детски рожден ден в 17 часа. В 15 отиваме непоканени у тях с тортата, готови, неготови за рождения ден, че после заминавали пак за седмица-две и сега е моментът хахах

Ще разказвам как е минало Heart

Момичета, вие какво бихте избрали за основно и предястие от тук:

# 472
  • Melmak
Браво, етикетите са ти станали страхотни. Днес съм на вълна бутилки за ракия, но не знам колко да поръчам и още се чудя.

# 473
Здравейте,
моето събитие наближава с пълна скорост и все повече се замислям дали са ми добре разпределени часовете за грим , прическа, ритуал...
На този етап съм ги напаснала така:
9;30 прическа - първоначално мислех да е след грима, но фризьорката ми иска да ме измие и стилизира на момента.Бях скептична, понеже знам, че косата по принцип трябва да бъде измита предната вечер.Ходих на пробна прическа и ми издържа 4 дена, така че вече съм спокойна Wink
11:00 грим
Имам около половин час път до локацита т.е най - късно в 13ч смятам, че ще сме там с кумата.
14:00 малко снимки в стаята и 14;30 вземане на булката.
След това фотосесия
16:00 коктейл
17:30 изнесен ритуал, снимки с гостите и подаръци
19:00 ресторант
Не бях сигурна дали коктейлът да е в 16 или 16:30, но пък гсотите, които ще са на вземането ще са доста по - рано там...но пък има час и половина до изнесеният ритуал...Все си мислех как да няма дупка, в която гостите стоят и скучаят, но...
Вие как запълнихте това време, за да няма отегчени гости? Правихте ли нещо изобщо?
Аз си мислех за фото будка - звучи ми забавно.Кумата си мисли, че е неоправдан разход...
Аз като съм била гост и в тези паузи не е имало измислено забавление, но пък и знам колко е скучно...
Вие как ще процедирате?

# 474
  • Melmak
Здравей! Доста дълга програма сте подготвили!

Сигурна ли си, че от 9:30 до 10:30 примерно фризьорката ще успее да те направи, заедно с измиване? Понеже пишеш, че от 11 си на грим, те в един и същи салон ли са?

Според мен дори час и нещо може да не стигне щом ще има измиване. Аз лично реших да пропусна измиването, разбирам, че ти не се притесняваш от това да не се развали прическата. Моята коса е порьозна и  съхне бавно, задържа вода и ако трябва да ме сушат, после да ме фризират.. ще отнеме два часа сигурно. За това обмисли с фризьора реално колко време ще ви трябва.

А коктейлът защо е толкова преди изнесения ритуал? Искаш един вид всички гости да се съберат преди церемонията и да си поговорят на по питие?

На мен ми се струва малко излишно, час и половина коктейл преди церемонията, после снимки. Хората ще са на крак, на висок ток дамите.

Фотобудката е много забавна, но и наистина разход. Бяхме на сватба с фотобудка и до ден днешен си пазя снимките. Цялата маса си бяхме компания и се снимахме с разни аксесоари, забавно беше наистина. Обаче е голям и излишен разход. Остава спомен, но за мен парите не са оправдани. Проучвах преди време, защото и аз исках, но при нас разходите са много оптимизирани.

Моята програма не знам дали има смисъл да я споделя, защото е много по кратка. Ще я напиша, ако някой друг чете може да е полезна.

11:30 грим
13:30 прическа (имам път между грима и прическата)
15:00 first look с младоженеца и фотографа.
16:30 венчавка
17:30 отправяме се към ресторанта за питие за добре дошли и празненство
18:00 уелкъм дринк и снимки с гости, приемане на поздравления
19:00 парти

Както забелязвате нямаме подпис, защото ще подпишем друг ден, за да не разтягаме излишно програмата.

Фотосесията преди венчавката ще бъде близо до черквата, в идеалния център на София, ще щракнем малко снимки.

# 475
Аз бих сложила коктейла след изнесения ритуал, за да се занимават гостите, докато траят снимките. Няма абсолютно никакъв смисъл от коктейл преди това.

На нашата сватба имахме взимане на булка, на което гостите дойдоха малко по-неглиже и след това се прибраха в дупката за фотосесията (3 часа) да се приготвят за реалната сватба вече.
Коктейлът си беше по време на снимките. Гостите имаха и достатъчно време да влязат в залата и да си намерят местата без да става блъсканица на входа.

# 476
Според мен преди ритуала е добре да.има Welcome Drink, който ние ще направим и с лек кетъринг. После,.докато се снимаме и дойде време за ресторанта, ще продължи drink-a. Ние няма да имаме забавление до вечерята, защото сме 15 човека, но за голямата сватба бях предвидила фотокът и бар с коктейли на колела - те правят шоу и топ коктейли.
Фотокътът е от декораторите. Повечето фотографи предлагат и от онези въртящите устройства, които правят видеа, които не са и голям разход.
Аз бих вложила сумата за фотобудка в бар на колела - все пак е и човек, който e entertainer и ще е забавно за гостите.

Аз запазих час за прическа в 9 и гримът ми е в 10:30. Но аз трябва да съм в локацията около 13:00 часа. Пътят до там е час и половина. На нас ритуалът ни е в 16:30, друг час нямаше, после снимки и 18:30 ресторант. Решихме да няма музика, все пак ще е опознаване на родата - ще е пиене и разговори хаха

При нас така си стана, че от нищото, темата си стана зелено. Гостите питаха какъв цвят, поканите били със зелено,.сред природа сме и те ще са в зелен нюанс. Ще стане готино. Вълнувам се. Избрахме приятни декоратори, дано така върви напред. От хотела са много отзивчиви. Само фотографът нещо се мотое още с договора,.дано не направи някой номер накрая. Ако не - телефони и това е. Решила съм за да не се ядосвам за нищо като цяло вече хаха

# 477
  • Melmak
Крр, скоро ли е сватбата?

Зелено е готино за тема. Нашето е синьо, но нито бебешко, нито тъмно синьо, а едно такова средно…
Поръчах джунджурии от shein, както и три воала. Защо три? Амии защото ще харесам един и като са по 10 лв, реших да си дам избор.

Остана ми да поръчам хартиените материали, но наистина не знам още кой ще дойде и кой не, за да поръчам и табелки с имената.

Мисля да поръчам и бутилките за ракия. От толкова чудене не харесах модел. Мисля да са с тапа, а не с капачка, защото капачките са едни жълти такива като за буркани и не са ми естетични.
Бутониери още не съм харесала, не намирам хубави.

# 478
Ние сме на 07.09, още малко остана.

И аз поръчах воали от Тему, дано са читави Grin

# 479
  • Melmak
Вие сте по-скоро! Много е вълнуващо.

Аз може да не съм по темата, извинявам се, за което. Вчера се видях с майка ми. Дойде и пита за сватбата, прояви интерес и остави пари за костюм на младоженеца. Лека ,полека започва да влиза в час. Преди грам не се интересуваше. Каза, че иска да ми купи и воал, не й казах, че чакам от Китай, ако са читави, ще й ги покажа. Ако не, ще си купя от другаде.

Сподели ми, че свекърва ми се е надявала да ходя с нея за рокля и те със свекъра също да си купят тоалети. Аз знам, че свекърва ми искаше, а аз упорито отказвах, но тя не чуваше. Накрая отидох с кумата и свекърва ми се е разочаровала. Стана ми малко тъпо.. казва го на майка ми, защото знае, че майка ми ще ми го сподели.

Общи условия

Активация на акаунт