Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 41 779
  • 825
  •   1
Отговори
# 480
И аз така реших, че е добре да е преди ритуалът този коктейл - ще има шампанско, лимонади, храна ... някак си не ми се връзва да хапнат, пиийнат и после в рестпранта пак да заседнат на салати примерно....Така , докато се събират гостите за ритуал ще се подкрепят и след час и нещо ще сме в ресторанта.
В този случай ми се обезмисля и коктейли, за това мислех за фотобудка, но наистина са доста пари и не знам ..

quote author=KPP link=topic=1639601.msg48366132#msg48366132 date=1722437408]
Според мен преди ритуала е добре да.има Welcome Drink, който ние ще направим и с лек кетъринг. После,.докато се снимаме и дойде време за ресторанта, ще продължи drink-a. Ние няма да имаме забавление до вечерята, защото сме 15 човека, но за голямата сватба бях предвидила фотокът и бар с коктейли на колела - те правят шоу и топ коктейли.
Фотокътът е от декораторите. Повечето фотографи предлагат и от онези въртящите устройства, които правят видеа, които не са и голям разход.
Аз бих вложила сумата за фотобудка в бар на колела - все пак е и човек, който e entertainer и ще е забавно за гостите.

Аз запазих час за прическа в 9 и гримът ми е в 10:30. Но аз трябва да съм в локацията около 13:00 часа. Пътят до там е час и половина. На нас ритуалът ни е в 16:30, друг час нямаше, после снимки и 18:30 ресторант. Решихме да няма музика, все пак ще е опознаване на родата - ще е пиене и разговори хаха

При нас така си стана, че от нищото, темата си стана зелено. Гостите питаха какъв цвят, поканите били със зелено,.сред природа сме и те ще са в зелен нюанс. Ще стане готино. Вълнувам се. Избрахме приятни декоратори, дано така върви напред. От хотела са много отзивчиви. Само фотографът нещо се мотое още с договора,.дано не направи някой номер накрая. Ако не - телефони и това е. Решила съм за да не се ядосвам за нищо като цяло вече хаха
[/quote]

# 481
Аз исках да избегна коктейла преди подписването, защото умирах от ужас при мисълта за дъвчещи хора с пълни усти по време на ритуала. Голяма глупост. Grinning Наложи се да е така, а никой не видях да дъвче, докато казваме да.

# 482
Отдавна не съм се появявала тук, но да дам малък ъпдейт Hands V.

Сватбата е след 16 дни, а вече усещам защо хората казват, че преди това събитие напрежението е на макс. Търча между работа и това да се занимавам с някакви организационни неща (не искам да занимавам нито мъжа ми, нито кума, нито шаферки... предпочитам всичко да си е в мои ръце, защото съм отвратителен перфекционист).
Дойдоха сега и роднини от чужбина, та и на тях имаме да обърнем внимание преди големия ден. Остават ни още малко неща, а имам чувството, че забравяме нещо...
Досега правих тейбъл картички в Канва - харесва ми как станаха.
Дано всичко е наред. А да не говорим, че дори нямаме време да си научим сватбения танц - дано не я караме на импровизация Grin... И роклята имам да си стеснявам... Уфф.

# 483
Здравейте момичета
И аз не съм се включвала от много време.

Доста напреднахме с организацията, сватбата е другия месец.

Всичко изглежда и върви наред, освен днешната изцепка. Днес си взех роклята, която много ми хареса, но като разгледах някои детайли вкъщи, завърших с див скандал с бутика. Стърчащи конци и шевове в долната част на полата (където я преправяха по дължина)
Уж хубав и препоръчан бутик. Както и да е. Ще разчитам на цялостната визия на роклята, която изглежда перфектно макар и привидно и ще ви кажа да не разчитате на дизайнерката Чаушева.
Тъй като не бяха разбрали какъв воал искам, трябваше да го преправят и да го изпратят в последствие, но сега го отказах в разговора ни. Та в тази връзка питам откъде взехте вашите воали, четох като поръчвахте и от Тему - на някой пристигна ли му от там вече и доволен ли е? Започвам да вярвам, че от там ще е същото качество, ако не и по-добро от това на великите български шивачки и дизайнери.

# 484
  • Melmak
Здравей, моят от shein още не е дошъл. Чакам го, ще пиша като дойде.

# 485
И аз чакам моя и ще пиша. Поръчах 3 и ще видим дали някой ще става

# 486
Включвам се и с още въпроси 😄
Какви и колко игри имахте/планирате да имате на сватбата си? Ние няма да правим традиционните менчета, захранвания и т.н., та все пак трябва да вмъкнем някаква програма, за да не е просто парти вечеря.
Знам, че хвърлянето на букета, жартиерът и рязането на тортата внасят настроение, но си мислех и за някаква игра, която да разчупи леда в началото (например guess the guest bingo), за по-късно нещо по-забавно тип лимбо, още по-добре нещо с пиене.. имате ли някакви идеи за вашия ден или от сватби, на които сте били? ☺

# 487
На мен, като гост, винаги ми е била любима и интересна играта с вдигането на обувките - задават въпроси на младоженците (например,кой заспива пръв), те са в гръб един с друг и всеки вдига обувка. И така се вижда колко съвпадения има.

# 488
  • Melmak
Аз бих добавила една игра с танци. Предварително си избрала 5-6-7 двойки, които да се включат в играта. Диджея ги вика на дансинга и започва да пуска фрагменти от танцувални песни и играта е за най-колоритна двойка. Идеята е да са музикални фрагменти с много различен стил. Накрая най-интересната двойка печели. Може да е с гласуване на публиката чрез аплодисменти.

Да добавя нещо за воала. Като поръчвах от shein, повечето воали ги имаше в бяло и в друг цвят тип ivory. На реалните снимки от потребителите цветовете доста варираха. При чисто бялото изглеждаше по-лесно.

Аз съм с бяла рокля и се надявам да паснат. Ако беше с нюанс става сложно.

Имаш ли приятелка, която да ти заеме?

# 489
Благодаря много и на двете!
Не се сдържах и днес ходих до една моя доверена шивачка да погледне роклята - оправи конците и проблемните шефове и каза, че на самата рокля изпълнението е много качествено, единствено наистина това с рязането по токчето са го направили 5 за 4 от бързане. Вече съм спокойна 😄
Та същата направо ще ми ушие и воала. Много е важно наистина това с цвета и нюансите, та реших да направим така.

Като цяло ни остават последни срещи с dj, декоратор и т.н. Ние ще сме във Вила Екатерина, с които съм повече от спокойна, че си движат нещата както трябва.
От мен като че ли остана да пусна тейбъл картички и т.н. за печат, защото аз си ги правих.
Много е вълнуващо, когато събитието наближава, пожелавам прекрасна сватба на който е скоро, а живот и здраве докато дойде моят ще ви държа в течение, ако имам съвети или нужда от такива хаха 😄

# 490
Момичета, да пускате и снимки на декорациите Simple Smile

Аз ще пусна, като дойде нашия ден Simple Smile Надявам се декораторите да са съвестни. Нещо фотографът се мотае, доста бавна комуникация, та мисля утре да звъня, че да не сме без фото

# 491
  • София
Включвам се и с още въпроси 😄
Какви и колко игри имахте/планирате да имате на сватбата си?  ☺

Опитът показва, че ако стане купон, повече от две игри натежават. редовно отпада едната за сметка на танците. И без това програмата обикновено е препълнена.
Освен стандартните "обувки", последно време все повече двойки искат да правим "търсенето на предмети". Лично ми е малко инфантилна. ако трябва да съм честен
Бих дал идея за две не толкова популярни, но лично аз се много се смях, докато ги водих
1. Купувате 2-3 пакета маршмелоу, изкарваме 5-10-15 момчета, натъпкваме им устите с бонбоните и връзваме очите на булката. Нареждам ги в редичка момчетата, докато дъвчат, трябва с пълна уста да кажат еднаква фраза. Примерно I love you. булката трябва да познае кой е нейният човек.
2. Вариант на обувките но с участие на гостите. Диджея е получил предварително 10ина въпроса, заедно с отговорите, по теми свързани с младоженците - например "Къде са се срешнали за пръв път", "кой първи е казал Обичам те" и т.н. Определят се два отбора, диджея задава въпросите, отборите отговарят. Отбора с грешни отговорите пие шотове, или там каквото се измисли. И така докато има въпроси

# 492
На мен като гост всички тези игри в стил тийм билдинг винаги са ми били безкрайно отегчителни, не харесвам, когато сватбата се превръща в шоу програма. Хиляди пъти по-приятно ми е да си говоря с хората и да танцувам.

# 493
Аз съм на същото мнение. Единствено това с обувките ми е интересно и то защото научавам нещо за двамата младоженци, като двойка и самите им взаимоотношения и т.н.   
Иначе повечето хора не обичат да ги изтипосат пред 100 човека отпред и да ги карат да танцуват и да правят някакви неща, така че имайте предвид и това.
Аз винаги отказвам на такива събития да изляза, като са ме викали. Grin

# 494
  • София
На мен като гост всички тези игри в стил тийм билдинг винаги са ми били безкрайно отегчителни, не харесвам, когато сватбата се превръща в шоу програма. Хиляди пъти по-приятно ми е да си говоря с хората и да танцувам.

абсолютно съм на това мнение, и не се свеня да го споделям, но все пак трябва да се отнасяме професионално и в крайна сметка да свършим това за което сме наети. Няма нищо по тъпо от това 80-100 човека да са на дансинга, и аз да спра музиката, и да обявя някаква игричка. Случвало се е да ме освиркат даже

Общи условия

Активация на акаунт