Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 41 774
  • 825
  •   1
Отговори
# 555
На коя митница са ти?

Аз поръчах от shein, от Китай дойдоха в Унгария и от Унгария в Стара Загора. Там има някакъв склад на Спиди, бързо ги обработиха и за два дни успяха да дойдат до София. Но според мен също спиди бавят.

Някоя от вас, скорошни булки ходила ли е в atelier ivoire? Знам, че се води един от топ бутиците. Обаче след това преживяване с роклята, се чудех дали да не мина да огледам, излезе ми реклама - имат намаления.

Не мога да спя спокойно, сънувам кошмари с роклята. 😭

Аз там не съм ходила, но в момента има намаления в Be Queen и май има частично намаление в Mille Bridal. Може би си заслужава поне да звъннеш да попиташ в какъв диапазон са цените.

Искрено съжалявам за преживяването с роклята. Определяно трябва да те компенсират някак за некачествената работа. Дано всичко е наред при следващото ходене.

# 556
Привет, hechicera_! Много съжалявам за това, как са се развили нещата с роклята ти от My Wedding. Това, което описваш, е много сходно с моето преживяване по-рано тази година с поръчана рокля от магазина им в град Варна. Въпреки че няколко пъти ми взеха точни мерки, това, което ушиха в Украйна, не беше по моите размери, а по някакви техни стандарти. Четири месеца по-късно, две ушити рокли, пет проби и редица прекроявания, аз имах една рокля с огромно деколте, натъпкано с подплънки, която изглеждаше потресаващо зле.

В крайна сметка, месец преди сватбата започнах да търся нова рокля, защото тази, която ми предлагаха от My Wedding, вече нямаше нищо общо с това, което съм поръчала. За огромно мое щастие, успях да си намеря рокля в друг бутик, която ми пасна перфектно и ми стоеше много добре. Успях да откажа роклята в My Wedding, тъй като под никакво условие нямаше как да облека това нещо на сватбата си.

Отново, много съжалявам за това, което преживяваш. Ако искаш, ми пиши на лично. Моят съвет е веднага да търсиш нещо друго, което да е по твои размери и да е готово с минимални поправки.

Успех и стискам палци!

Момичета, бях за роклята днес. Готова беше и отидох в my wedding за първа проба. Ужасих се, разплаках се, съсипах се. Роклята приличаше повече на бельо за първата брачна нощ.

Като пробвах, моделът беше по-малък и беше ясно, че в бюстието няма как да седи по начинът, по който трябва. Таксуваха ме с 300 лв отгоре, защото съм била голям номер по тяхната украинска номерация. В живия европейски живот съм L, не съм овърдайз и си купувам нормални дрехи.

Обаче роклята с едни тънки парченца на гърдите, всичко отвън. Буквално. Идеята на роклята е А силует, от тези с мрежичка между гърдите, обаче в случая са ми ушили нещо, което не е за моите гърди. Човек ще каже, че съм Памела Андерсън, не съм.

Размерът на роклята е точен, но на гърдите е малък, буквално не се покриват целите. Щях да се разплача, нито в църква ще вляза така, нито ще се женя в такава рокля.

Започнаха да ми обясняват как ще стеснят тюла отпред, как дантела да сложат, шититче някакво.. не става.

Буквално се оказа, че са ме таксували 300 лв, заради голям размер, който не е по моите мерки, а имат някакви стандартни рокли. Просто поръчали по-голяма без да е съобразена с моя бюст и изглеждаше ужасно пошло.

Два часа спор в магазина, накрая дойде Милена, дизайнерката, която работи там и създава по-високия клас рокли. Обсъдихме с нея и се разбрахме да ушие ново бюстие. Взе ми детайлни мерки вече и ще бъде по-прилично. Не очаквах това, признавам си.

Надявам се вече този път всичко да е наред.

# 557
  • Melmak
Благодаря за подкрепата, момичета!

В my wedding в началото искаха да ми замажат очите. При поръчката ме таксуваха 300 лв отгоре, заради това, че по техните украински размери аз съм 50. Обаче на бюста роклята пак ми е малка.

И понеже е малка, гърдите ми са отвън. Придумваха ме да коригират тук с ширитче, там с дантелка, но то просто малка рокля не може да се направи голяма.

Реално на талията ми е ок, в бюста едвам покрива. След спор 2 часа с тях дойде някаква дизайнерка и взе детайлни мерки, за да ушият ново бюстие.

Аз приех това, но не знам дали наистина ще пасне добре и дали ще бъде този път ок. Сега като чета Тачи…

Исках да видя все пак за някакъв бек ъп план така да се каже. Не исках скъпи рокли, но накрая платих 700 лв капаро за рокля в сватбения център и получих сватбено бельо! Цената на роклята е 1600 лв!

Ще отида в сряда в Ателие Ивоар. Ако имат нещо за мен от намаленията и харесам, ще говоря с май уединг да разваляме договора и да не ми шият нищо. Просто ме е страх да не го окепазят пак.

Роклята е с тюлче между гърдите и е голям проблем ако го оставят широко, каквото е в момента, изглежда много пошло.

Крр, благодаря за юридическия съвет! Наистина човек е важно да си спазва правата!

Marcionni, ще проверя и тези бутици!

Тачи, наистина благодаря и съжалявам, че си минала през същото! ❤

# 558
За Ивоар знам добри мнения, те също шият в Украйна, но това не мисля, че е проблем - дори по тези ширини си в точно качественото шиене.
Моя позната се омъжи в рокля от там и тя също е към Л размер с голям бюст, седеше й уникално. Разгледай там и ако си харесваш нещо - при втората пробва в май уединг казваш, че не я искаш, заплашваш с КЗП както посъветваха при нужда и това е. Изобщо да не ти пука за бизнеси, които работят през пръсти, гледай себе си в този важен ден.

# 559
hechicera_, страшно ти съчувствам за преживяването. Дано ситуацията се разреши по най-добрият начин за теб.

# 560
  • Melmak
Благодаря!

# 561
hechicera_, искрено съжалявам за това, през което преминаваш. Надявам се, че ситуацията ще се разреши по най-добрия възможен начин за теб. Стискам палци! Heart

# 562
  • Melmak
Момичета, вие измислихте ли подарък за кумовете?

Виждам, че е модерно да се подарява нещо тип огнено шоу, песни и танци. Не е нашето това.

Също почивка би било идеално, обаче е почти невъзможно да го реализираме.

За това ви моля да ми споделите вие какво подарихте и какви идеи имате.

Мислех за хубави качествени халати, избродирани с техните имена. Обаче не знам дали ще намеря по-големи размери.

Също кумата не обича да й се подарява посуда, разбирам я, дева е, иска всичко да й е съчетано едно с друго и мрази да трупа непотребни неща.

# 563
  • София
Пресрасни булки , намерих човек който да направи моята рокля ! 🤍
Една страхотна жена , усетих я и и се доверих на 5тата минута от срещата.
Комбинация между горната част на 1. (Без парчено плат отпред)
И снимка 2. В долната част.  - по отворен гръб и закопчаване  копчета.
Изключително щастлива съм , на цена от 600лв
Ще държа в течение за пробите.
Съжалявам за момичетата с лоши емоции около роклята.
Аз мерих в My Wedding  , изключително отношение да те прикоткат за клиент явно .. после да реве човек...

Снимка 1.
Снимка 2.

Гърба - но по вдигнат ще е заради бюстието

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 21:20 от paranoir

# 564
  • Melmak
Браво, параноар! Изглежда супер модел. На мен такива грам не ми седят и адмирирам абсолютно всяка дама, която би могла да носи такъв модел! Надявам се да останеш доволна от резултата!

# 565
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз за темата. Рових назад из темата, ама и с търсачката нещо не ми се получи. Стигнахме и ние до сватба 🎉  Животни здраве Януари сме ние. Запазих ресторант, църква и граждански, дж и кола.  За рокля, костюм и халки още не сме мислили.
Обаче имам нужда от помощ при избора на фото и видеозаснемане. Бихте ли дали препоръки? Ако са една фирма най- добре, гледах, че дават по приемливи цени на пакети.

# 566
  • Melmak
Момичета, пак съм аз с моята драматична рокля.

В крайна сметка реших да отида да видя какво има в Ателие Ивоар от намалението и харесах рокля. Просто ми лепна, има нужда от малка корекция, която е на гърба, защото ми е тясна, но корекцията е възможна.

Няма нищо разголено, роклята е стилна, красива и елегантна.

Знам, че в събота поръчах старата рокля по мои размери, но разберете, сън не спя спокойно.

Мисля да я откажа и да поръчам новата. Наистина я чувствам удобна и красива. Първоначалната ми рокля е много лека, но няма стабилност, което чак сега осъзнавам.

Крр, моля те, посъветвай ме сега мога ли да откажа договора. Подписах нов в събота с my wedding, за изработка на рокля по мои индивидуални мерки. Мисля, че все още не са го почнали, би трябвало да мога да го откажа.

# 567
  • София
Ох , съжалявам искрено. Не мога да дам съвет ,но силно се надявам да успеш да откажеш договора .. и да не се налага да минаваш през този ужас.
Достатъчно са ти съсипали настроението.

🧡 Знаете ли почасов видеограф, който може да дойде след 18ч примерно до 21ч - 22ч
Пакета ни е от 9ч до 18ч ( и за жалост не може да удължим времето с овъртайм ) ,а ресторанта тепърва започва от 17ч и ми се иска да дойде някой за още 2 -4 часа.
Има ли въобще такива услуги или да не се надявам ?

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 21:26 от paranoir

# 568
Хечи, щом има договор, става малко по-сложно...
Трябва да видим какво пише вътре, като.цяло. Ако искаш, прати ми го сниман на ЛС, за да видим какви са условията.

# 569
hechicera_, според мен акцентирай върху некачествената първоначална изработка на роклята. Ако има подписан договор, реално може да не са длъжни да го развалят, но мисля, че ако са разбрани, и за тях самите ще е по-изгодно да си спестят един недоволен клиент.

Роклите в Ателие Ивоар са страхотни, не ме учудва, че си харесала там. Изключително красиви и качествени по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт