Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 41 779
  • 825
  •   1
Отговори
# 540
  • Melmak
Момичета, бях за роклята днес. Готова беше и отидох в my wedding за първа проба. Ужасих се, разплаках се, съсипах се. Роклята приличаше повече на бельо за първата брачна нощ.

Като пробвах, моделът беше по-малък и беше ясно, че в бюстието няма как да седи по начинът, по който трябва. Таксуваха ме с 300 лв отгоре, защото съм била голям номер по тяхната украинска номерация. В живия европейски живот съм L, не съм овърдайз и си купувам нормални дрехи.

Обаче роклята с едни тънки парченца на гърдите, всичко отвън. Буквално. Идеята на роклята е А силует, от тези с мрежичка между гърдите, обаче в случая са ми ушили нещо, което не е за моите гърди. Човек ще каже, че съм Памела Андерсън, не съм.

Размерът на роклята е точен, но на гърдите е малък, буквално не се покриват целите. Щях да се разплача, нито в църква ще вляза така, нито ще се женя в такава рокля.

Започнаха да ми обясняват как ще стеснят тюла отпред, как дантела да сложат, шититче някакво.. не става.

Буквално се оказа, че са ме таксували 300 лв, заради голям размер, който не е по моите мерки, а имат някакви стандартни рокли. Просто поръчали по-голяма без да е съобразена с моя бюст и изглеждаше ужасно пошло.

Два часа спор в магазина, накрая дойде Милена, дизайнерката, която работи там и създава по-високия клас рокли. Обсъдихме с нея и се разбрахме да ушие ново бюстие. Взе ми детайлни мерки вече и ще бъде по-прилично. Не очаквах това, признавам си.

Надявам се вече този път всичко да е наред.

# 541
Hechicera, много съжлявам да прочета на какво са те подложили. Сигурна съм, че ще я оправят, но няма как дотогава да си спокойна , то е ясно. Опитай да мислиш за това възможно най-малко, обикновено в подобни ситуации бизнесите са много по-прецизни отколкото преди да стане скандал и проблем, така че сега ще я изпипат 🫶🏻

# 542
  • Melmak
Много ти благодаря, Роби! Мерси за подкрепата! Наистина ❤

Вече се чудя да търся ли бек ъп рокля, какво да правя! Исках евтина рокля, накрая се прежалих, платих 1600 лв.. и накрая до 06.09 няма да спя спокойно!

# 543
Чашите са само за младоженците т.е. 2 броя.
За излизането - в България е по-често срещано да излязат  заедно булката и младоженецът. Но това си е личен избор и може и сама. Както на теб ти е по-добре.

Не трябва ли и за кумовете? Аз и на тях поръчах, а и навсякъде онлайн чашите бяха по 4 бр. Моята кума каза, че по традиция питката е от нея, та ще имаме а питка ние. Ще ходим другата седмица да дегустираме и торта а нещата си вървят.

Чакам аз и моите китайски воали Grinи ще пиша мнение.

Хечи, съжалявам за опита с роклята. Щом е дошла главната дизайнерка, ще я оправят, но целия стрес можеха да ти го спестят..

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 22:48 от KPP

# 544
Питайте длъжностното лице. Най-точно ще ви кажат как го правят в дадената община. Но не помня да съм виждала някъде и кумовете да пият.

# 545
  • Melmak
Не сме взимали чаши за кумовете. В гражданското няма нужда, в ресторанта при влизане на младоженците се вдига наздравица, но чаши ще дадат от ресторанта. Тогава пият и кумовете. Но на самия подпис в общината не е задължително за кумовете. Вече ако вие искате, никой няма да ви спре.

# 546
Имате ли представа дали в Тера има проблем с музиката? И по спомен едната зала  можеше да бъде отворена( да се приберат прозорците)

# 547
Момичета, обещах да кажа цените на принта как са били.
За 43 менюта, 6 номера на маси, 41 тейбъл картички и около 20 още картички (за разпределението на стаите), както и един А4 дизайн общо ми взеха 90 лв в Мания Принт. Твърда хартия/картон с перлен ефект. Бяха готови за 24 часа.
Смятам, че цената е добра и съм доволна от качеството Simple Smile надявам се за някой да е от полза.

Тортата вчера поръчахме от Чочко, препоръчвам.

# 548
На кои сладкарници сте се спрели другите и съответно, какви са цените за 1 парче?

# 549
  • Melmak
Благодаря за информацията за принта!

След като ми умря коня с вчерашното преживяване, сънувах кошмари вече. Направо се побърках с тая рокля. Днес пак плаках.

Мислехме да пробваме Чочко, защото ядохме тяхна торта на сватба и беше много вкусна.

Препоръчаха ни Сладък мерак също, една позната сподели, че се жени и е говорила с didy’s, но там май са по-скъпички.

# 550
Нашата торта също беше от Чочко. Много сме доволни, беше адски вкусна, красива и цялостната комуникация беше чудесна с тях, препоръчвам с две ръце. Като цена също бяха доста по-добре от други популярни опции, ние пробвахме няколко варианта, но сладкарниците с по 10-12 лв парчето честно казано не ни впечатлиха.

# 551
Аз тази седмица ще ходя и за тортата. Мисля да взема и макарони, понеже сме малко хора и ще поглезим гостите. Пък и се тгодипме в Париж и ще е символично Simple Smile

На мен всички поръчки от Тему са ми освободени от митница, обаче от няколко дни не е мърдал статуса. Дали не трябва да звъня някъде. Там са ми воалите и разни други нещица

# 552
Аз тази седмица ще ходя и за тортата. Мисля да взема и макарони, понеже сме малко хора и ще поглезим гостите. Пък и се тгодипме в Париж и ще е символично Simple Smile

На мен всички поръчки от Тему са ми освободени от митница, обаче от няколко дни не е мърдал статуса. Дали не трябва да звъня някъде. Там са ми воалите и разни други нещица

На мен обикновено много ми се бавят пратките, докато Спиди благоволят да ги обработят. Ако минат повече от 5-6 дни, тогава бих звъняла на тях. Митницата не мисля,че би помогнала.

# 553
  • Melmak
На коя митница са ти?

Аз поръчах от shein, от Китай дойдоха в Унгария и от Унгария в Стара Загора. Там има някакъв склад на Спиди, бързо ги обработиха и за два дни успяха да дойдат до София. Но според мен също спиди бавят.

Някоя от вас, скорошни булки ходила ли е в atelier ivoire? Знам, че се води един от топ бутиците. Обаче след това преживяване с роклята, се чудех дали да не мина да огледам, излезе ми реклама - имат намаления.

Не мога да спя спокойно, сънувам кошмари с роклята. 😭

# 554
Взеха да ги пускат днес, утре ще започнат да идват. Ще пиша за воала.

Аз ходих там, имах страхотни рокли. Ако хванеш и намаление, ще си много доволна. Виж и Love Bridal. Страхотни са и имат и те секция с намаления.
Старата не можеш ли да направиш рекламация? Каква им е политиката? По принцип, ако ти се разправя, имаш законовото право - не си получила качеството, което е рекламирано и т.н. Трябва да обсъдиш с тях и ако не съдействаш - жалба до КЗП. Те обикновено при такива случаи дават указания на търговеца да възстанови парите.

Общи условия

Активация на акаунт