Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 39 936
  • 825
  •   1
Отговори
# 675
  • Melmak
Здравейте пак!

Ние се подписахме!

Учудващо моята каменна душа се трогна, в началото се притеснявах да не ми стане смешно. Не искам да принизявам бракосъчетанието до една церемония в гражданското, но почти винаги патоса, с който говорят ми идва в повече и ми става смешно.

Бяхме на доста сватби вече, последната беше с много хубава церемония в гражданското и се постараха.

При нас бяхме само кумовете, мама и свекърите. Впечатленията се потвърдиха - малките сватби ги претупват.

До една степен ми хареса, че бяхме по бързата процедура. Влязохме, гражданското лице каза няколко думи, сложихме си халките, пихме шампанско подписахме се.

Нямаше “аз, Пенка, приемам теб, Пенчо, за свой законен съпруг.”

Това го изпуснаха, което ме изненада.

Майките ни бяха емоционални.

Качих стори от днешния ден, а една приятелка ми писа, че се е притеснила, че е изпуснала сватбата. Много се смях, защото те са поканени на голямата сбирка!

Вече съм с още една фамилия и халка на ръката. Младоженецът много щастлив и с приповдигнато настроение.
Аз също.

Радвам се, че разделихме подписа от останалата част на сватбата, щеше да дойде много дълго.
Днес беше малко и скромно, след ритуала седнахме да обядваме в заведението до ритуалната зала.

Честно казано се радвам, че се решихме на истинска сватба. Този малък подпис не ни стигна и много щяха да ми липсват всички останали близки хора.

Роклята за подписа е от шейн и се оказа много сполучлива! Направо да не повярва човек. Свекър ми горкия се притесни, че шлейфа омете целия парк пред залата, но аз се смеех и казвах, втори път няма да я слагам. А голямата рокля за другата седмица ще има да замита с големия шлейф.. 😁

Мария, относно роклите - намаленията започват август. Аз имах драма с роклята си, писах тук. Отказах една рокля и аз на 10 август осъзнавам, че нямам никаква рокля. Исках да е не по-скъпа от 1500 лв и съответно не съм ходила в бутиците. Обаче като първата рокля беше крах, видях намаленията и се втурнах. Миле брайдъл даже беше в първата седмица на август и май го бях изпуснала. Отидох в Ателие Ивоар. Там намерих своята рокля, нямаше време за поръчка, харесах от наличните модели. Коригираха я по мен и имам най-мечтаната рокля в света!

Втория въпрос- промени ще има до последно. Ние не сме канили точно в поканата плюс един, просто които са семейство си знаят, че са всички. При нас един приятел беше сам като го поканихме, сега е лудо влюбен и естествено му казахме да доведе и новата любов.

Поименни покани е много сложно, имай го предвид.

# 676
Хечи, влязох да видя как е минало вашето - супер, че е било така лековато и още повече, че сега си имаш вълнение и за по-голямото събитие.
Ние сме утре и вече вълнението се смеси с притеснението. Реално сме готови, но започва да ме тресе сценичната треска. Ще бъдем няма и 40 човека и то най-близките, та си казвам, че ще бъде интимно и забавно, но явно няма как да не ти се поразтупти сърцето около големия ден 😄

# 677
  • Melmak
Robi, желая ви незабравимо тържество!

Всичко ще е наред и няма да има какво да се обърка!

Чакам с нетърпение да споделиш как е минало!

# 678
Честно казано почти постоянно някой от магазините има намаление на рокли. Обаче...в момента пускат новите колекции и намаленията са обикновено на налични единични модели.

Когато аз започнах да гледам забелязах, че най - големите намаления бяха в диапазона декември -февруари. После покрай абитуриентските балове (когато и аз избрах своята рокля)също повечето магазини имаха намаления, но бяха по-малко като проценти или имаха включен воал към цената на роклята.

# 679
  • Melmak
Да, намаленията са за наличните рокли. Ако булката е със стандартни размери е най-лесно, повечето модели са около 38 eur номер.

Аз също избирах от наличните и роклята ми беше тясна на гърба не се закопчаваше. Обаче не беше чак толкова малка, че да не може да се коригира, сложиха ми и други чашки.

Някои рокли търпят дребни корекции. Иначе аз съм по-голям номер (L) и пак успях да намеря от наличните.

Честно казано имах късмет. Първата рокля беше крах, наистина обаче тогава обличах мостра, която ми беше много малка и не седеше както това, което дойде.

През цялото време като търсех рокля ми се искаше да харесам на място и просто да я купя. Не да чакам поръчки, да се шие, да пристига от не знам си къде. И съм била права, гласувах доверие на търговеца и накрая само ми загубиха парите и времето.

Иначе втората като я облякох и си казах, край, това е!

Сега воалът ми е по-бял от роклята. Роклята е слонова кост. Дали ще успея да боядисам воала с някакво чайче примерно? Вие какво мислите? Дайте акъл, моля ви!

# 680
Хечи, страхотни емоции сте имали. Мъжете, в крайна сметка, установявам, че даже повече и от нас се вълнуват, а уж не им били важни сватбите Grin

Моят воал също беше малко по-различен цвят от роклята, но не изглеждаше зле. Според мен, ако разликата не е осезаема, не го мисли. А вие ще имате ли изнесен ритуал или бяхте директно на църковен и партито?

Аз нещо сега така се размечтах за голяма сватба, ние църковен не правихме. На сегашната не бях в най-добрата си физическа форма и искам да се видя наистина като готина, слабичка и стегната булка, с истинска рокля. Но, всичко с времето си хаха

# 681
  • Melmak
Хаха, крр, искам и аз да съм слабичка булка, ама нейсе! Не успях да вляза във форма и без да съм бременна. Толкова проблеми в последната година и се отрази.

Много ме дразни тая разликаааа!

Иначе вие можете да си направите църковен ритуал след време!

Ние няма да имаме изнесен ритуал, няма как защото хотела е без градина. Преглътнах го, защото самото място ми хареса и цените са добри.

Ще разчитаме в св. Неделя да се постараят и да има голяма тържественост!

Преди много години, още като млади гаджета мм се вълнуваше и казваше “Някой ден ще се оженим” и аз го гледах като полезно изкопаемо викам си “тоя кви ми ги дрънка!”

Така че моят си го искаше това и вчера ми каза, че много се радва да имаме голяма сватба и истинско тържество.
Аз си го бях предупредила, че преди сватбата никакви бебета! 😁

Смисъл старателно се пазим, защото аз искам да го преживея на макс тоя ден, а и още не бързам с децата. Разбирам те, че няма как да си в топ форма, аз ако бях бременна никога нямаше да тръгна голяма сватба да правя. Не заради финансите, и за тях от една страна, но не знам бременна жена как понася седенето на крак, напрежението и всичко!

Надявам се другата седмица логистиката при нас да се случи.

Крр, ти беше харесала една прекрасна рокля от бутик, купи ли я? Какво стана с нея? Ако си я взела, няма как да не я сложиш, ще трябва да правите и голяма сватба!!!

Дами, знаете ли кога се отразява промяната на името в грао?? Подписахме вчера, днес е почивен ден и се чудя дали утре сутрин мога да си подам документи за паспорт. Много ми е важно. Смисъл заминаваме скоро и ми трябва.

# 682
Имаш 30 дни да си смениш документите, пътувай си спокойно. Ние се оженихме в четвъртък на обяд, в петък следобед летяхме за Италия. Подписахме в друг район, не в нашия, и в петък сутринта в нашия още им излизах като неомъжена. Жената на гишето погледна в централната им система и каза, да, в район А сте омъжена и с новата фамилия, но в нашия район още не сте и не мога да Ви издам никакви документи, нито да пусна заяления, системата се обновявала на някакъв по-голям интервал. С актовете за раждане на децата беше същия цирк. Току виж нещо се е променило, но не съм голям оптимист. 😃

# 683
  • Melmak
Лошо, имам купени билети с новите имена. Не мога да не сменя, за това ще сменям. Ще пускам експресно ако трябва.

# 684
Експресно само на "Мария Луиза", ако ме бъркам, и пак зависи дали промяната (синхронизацията между отделните районни общини) е минала, още повече сега са почивни дни. Ти защо ги купува с новите имена? Евентуално виж в общината по постоянен адрес да ти издадат удостоверение за идентичност на имена и така да те пуснат да летиш, но пак трябва да им излезе в системата.

# 685
Много благодаря за мненията, значи ще запазя първоначалната си стратегия: ще се оглеждам отсега, но няма да бързам😁иначе с намаленията в миле брайдъл имах мини драма, влюбих се адски в една рокля и си казах, че е това, преди месец някъде беше намалена единична бройка почти наполовина от цената.. Но за жалост беше намалена само в един размер, който щеше да ми е голям и разбрах, че няма да правят корекции. Но мога да похваля собственичката за доброто отношение и бързата реакция, пратих й мерки и реагира много бързо и адекватно, просто не ми се разкарваше за проба на рокля два, че и почти три размера по широка и не ми се рискуваше с корекции при случайни шивачи.
Иначе това с шиенето на рокля и на мен ми е малко 50/50, винаги има елемент на риск, дори да идва от уж реномиран дизайнер.

# 686
  • Melmak
Експресно само на "Мария Луиза", ако ме бъркам, и пак зависи дали промяната (синхронизацията между отделните районни общини) е минала, още повече сега са почивни дни. Ти защо ги купува с новите имена? Евентуално виж в общината по постоянен адрес да ти издадат удостоверение за идентичност на имена и така да те пуснат да летиш, но пак трябва да им излезе в системата.
Защото не знаех, че не ъпдейтват бързо. Четох разни коментари, че едва ли не на следващия ден вече била ъпдейтната новата фамилия на някои булки.

Е да на мария луиза ще ида, това го знам…

# 687
Ние подписахме в четвъртък в Перущица и в понеделник сутринта вече беше отразено в София. Така, че имаш шанс. Носи си свидетелството за брак и виж дали ще ти дадат да пуснеш заявление за новите документи.
Може и да си казала колко бързо ти трябва новия паспорт, но аз в понеделник подадох за лична карта и в четвъртък беше готова (това се води бърза поръчка мисля, около 35лв струваше). За паспорт също можеше такава поръчка, но аз не съм пускала,защото няма за пътувам някъде,където не може с лична карта.

# 688
  • Melmak
Аз имам нужда от паспорт на 100%. От туроператорската агенция ме питаха на кое име да купят билетите, подлъгах се и казах новата фамилия. Обаче беше грешка.

Ще пускам спешен паспорт, то ясно, но те искат доста по-рано данните от новия паспорт преди пътуването. Сглупих, не бъдете като мен!

# 689
Аз още не съм подала моите документи, но мисля тази седмица да го свърша. Мисля само ЛК и шоф.книжка да променя. Може би и на работодателя трябва да изпратя известие, въпреки че съм болничен сега и знам ли.

Хечи, има си разлика малко повече при теб между воала и роклята, да. Може би наистина с някоя билка ще стане да си потъмни. Защо не питаш в някой магазин за бои за дрехи?

Иначе, онази рокля нещо ме накара да ни а взима тогава, казах си че ако края на юни я има още, е моята и я взимам. И началото на юни видях двете черти хаха
Бременна булка е едно от най-неподходящите неща. Голяма сватба абсурд до издържа. Едвам сега издържах, накрая вече всичко ме опъваше, тежеше ми ш като цяло, нямах батерия. Нито можеш да танцуваш, да си пийнеш, тежко ти е, чувстваш се подут - не, не и не.
Добре, че ние не бяхме платили още нищо, явно вътрешно съм усещала Simple Smile

Но пък ш сега се получи много лично и интимно, точно както си го представях и исках да бъде. Ние бебето го искахме от 2 години и не ставаше, бях решила, че ако след сватбата не стане, ще ходим в Турция. Ноо, въпреки това пак ми липсва голямата сватба хаха. Но, стига до искаме, ще стане.

Сега искам ш ние да отидем някъде на сватбено. Аз вече съм все по-трудноподвижна. Мислехме да е в Букурещ - хем извън БГ, хем наблизо, но няма да се справя. Или ще и някъде спа или някъде в Бг. Та, приемам и идеи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт