Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 39 939
  • 825
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

Нашият ден мина, беше приказен, вълшебен и невероятен. Сутринта беше леко напрегната, защото закъснях след грима и прическата.

Обаче...имахме first look и в момента,който моят мъж ме видя и почти се разплака, всичко вече си потече като река и нищо нямаше значение.

Разчитайте много на кумовете си в деня, ако не бяха те не знам как щяхме да се оправим с логистиката и преместването през деня. Майка ми също.свърши огромна работа и ми беше страхотна опора в цялата подготовка и особено в самия ден.

Естествено, целият ден мина супер бързо, но никога не съм била по-щастлива, никога не съм виждала и мъжът ми толкова щастлив.

Имахме църковна церемония в Св. Марина в Пловдив. Беше дълга (50мин), но беше страхотна, много тържествена и имаше хор. Имахме две фотосесии - при first look и след църквата, толкова не сме се снимали и целували никога, но беше много романтично и емоционално целия ден.

Вечерта пристигнахме в Хилс, минахме гражданския ритуал като имахме също малко приготвена програма с преминаване на роднините по пътеката към арката(която диджеят подготви и изпълни перфектно), после мина официалната част и вече си поотдъхнахме.

Сега, няма да лъжа, че имаше някои много дребни неща,които не ми харесаха. Декораторките бяха объркали имената на едната маса, не ни бяха сложили печатни менюта по масите (нищо че бях приготвила всичко за всяка маса в отделен плик и с надпис). Забравиха да сложат още някои дребни неща от украсата,та ги карах да ги търсят😀 Най ме е яд за прекрасния фотокът,който бяха направили, но го бяха сложили на такова място, че май никой не разбра за него. Дори и аз го видях когато вече беше тъмно.😀

Другата ми малка драма - очаквайте като разрежете тортата, голяма част от гостите да сш тръгнат. Ние я рязахме към 23 часа и си мислихме, че купонът тогава започва. Обаче в 1:00 бяхме вече само около 20 души и в 1:30 си тръгнахме всички. А аз и съпругът ми много искахме да потанцуваме поне още час. Явно си оказа влияние, че бяхме в делничен ден и хората се поизмориха. Имахме и гост-изпълнител,който така ги вдигна, че после всички изгубиха бързо сили.

Горните неща нямат особено голямо значение, защото това ще си остане най-хубавият ден в живота ни (поне досега). Казвам го само, за да знаете,че много неща може да се объркат, но нищо не е фатално. Само стойте постоянно до мъжете си в този ден, защото всичко минава неусетно.

Просто бъдете спокойни - диджеят ми каза,че съм най-айляк булката, която е имал. Фотографът също каза,че толкова спокойни младоженци не е имал скоро и че и самият той много се е забавлявал с нас. Така че хич не мислете  за нищо, всичко ще е наред. Успех на всички, като имам снимки,ще  покажа и повече от украса и атмосфера.❤️

# 661
  • Melmak
Marcionni, честито! Дълъг и щастлив семеен живот с много любов!

Много се радвам, че сте доволни и сте си изкарали добре! Надявам се братовчедка ми да помага, бъзикам се с нея, че ще е хостеса. 😁

Днес е моето моминско, лошото е, че снощи беше ергенското и аз не спах до сутринта, докато не се прибра мм.

Кумът рано, рано окапал, дано днес кумичката не си тръгне в 10. 😁

Записах си час за фризьор за днес, не знам с тов дъжд навън какво ще остане от косата ама здраве да е!

# 662
Честито на всички, вече минали през този ден! Искрено приятно ми е да чета положителни истории и действа много зареждащо от гледна точка на човек, на когото му предстои. При нас има напредване с организацията, имаме локация, в процес на избор сме на фото и dj, предстои и ходене за рокли и покана на кумове 😍
И във връзка с последното, бих се радвала на съвет или странична гледна точка за една дилема, която имам. Кумове ще са най - добрият приятел на годеника ми и моята най-близка приятелка, която има ключова роля в запознанството ни и това е допълнителна причина да бъде избрана. Проблемът е, че другата ми най - близка приятелка очаква, че ще бъде включена също, но тя живее доста далеч с редки прибирания, не е запозната с много от нещата покрай сватбите и това е незаобиколим фактор, който повлия на избора ми.. За десерт, двете момичета не се харесват взаимно..
Мина ми през ума да я направя шаферка, но колкото и да се радвам на шаферски клипчета из нета, в истинския живот не ми се нагърбва с тази организация, най малкото нямам готовност да покрия разходите по външния вид на всяка дама, както смятам за редно в такива случаи, а и искам приятелките ми просто да се забавляват. Според мъжа ми идеята за една шаферка е глупава и още повече изглежда като отбиване на номера, само че наистина ми се ще да покажа на другото момиче, че е важна за мен, дори да не е кума. Мислех си за по персонализирана покана например, но не знам.. Знам, че ситуацията е странна и именно затова ще се радвам на препоръки и мнения за подхода в случая. Благодаря на всички!

# 663
  • Melmak
Мария, това е твоят ден и никой няма право да ти се сърди.

Според мен ако не искаш шаферки, недей да имаш. Аз също не исках, няма да имам.

Разбирам, че искаш да уважиш приятелките си, но само и само, за да не я разочароваш, не ми се вижда да има смисъл.

# 664
Днес се занимавахме с медицинските, споделям инфо ако за някой може да е полезно, понеже форумът се чете и от много нерегистрирани потребители.

Става дума за София. Отидохме в Рамус в Дружба. Като цяло не препоръчвам за изследвания при болести, но в случая тези медицински са бърза процедура.

Здравейте, аз също ще оставя малко информация за медицинските, по-конкретно за локации (с цени) в София, които проучих. Цените включват Васерман и задължителните медицински прегледи.
1. Поликлиника България - 200 лв
2. МЦ Лора - 120 лв
3. Америмед - 118 лв
4. Вита - 108 лв

Ние отидохме сутринта във Вита, за да ни вземат кръв и трябваше след 13 ч. да отидем на прегледите. Отидохме в 15 ч. и се оказа, че 2ма от 3мата лекари са си тръгнали. След скарване с регистратурата за това объркване, набързо ни донадписаха и останалите 2 прегледа фиктивно. Хич не съм по тези работи, но трябваше да ходим 3ти път в работно време, което не беше опция за нас.
Също така, момичета, ако успеете по-ранично да си извадите медицинските, ще си спестите такива главоболия, не като нас седмица преди сватбата. Те са с валидност 30 дни, така че давайте при първа възможност.

# 665
  • София
Момичета въпрос
Кумата ми е организирала моминско парти.
Чудя се дали да купя по нещо дребно на нея и на момичетата за спомен от този ден. Или не е традиция булката да подари нещо ?
Нямам си и на идея какво. Партито ще е на 28.09 , та и времето ми е ограничено.
Благодаря

# 666
  • Melmak
Здравей, аз снощи бях на моминското си парти!!!

Беше прекрасно, кумичката ми много се е постарала. Повечето ми приятелки не успяха да дойдат, някои са в чужбина, други с други неща, но се събрахме 8 човека и беше прекрасно.

Аз реших да поръчам по едно скрънчи от майките на деца с увреждания. Купих кутии и тишу хартия и си ги опаковах. Момичетата се зарадваха. Виждах и предложения по групите и за разни интересни свещи и тн. Създава настроение, имаш време да се организираш.

# 667
  • Плевен
Честито на всички  чиито сватби са минали!Бъдете здрави,обичайте се силно,мечтайте заедно и много се вдъхновявайте.
Хечи, и аз много пазарувам от тази група.Мамите са перфектни.Мина ли вашето тържество?Бих се радвала да пуснеш поне една снимчица.
При мен предстои още една сватба следващото лято, тази на дъщеря ми.Много е сложно при нас вярвам,че всичко ще мине добре.Казала с какво мога да помогна и толкова, ако поискат помощ ще я получат.
На вичко пожелавам спокойна подготовка и страхотни сватбени дни.

# 668
  • Melmak
Благодаря ти, Цвете, винаги си ми давала прекрасни идеи и съвети! Успех на дъщеря ти!

Ние не сме минали още. Ще подпишем с родителите и кумовете тази седмица, защото не исках да влачим гостите на ритуала в гражданското. Много ми е соц и също не исках да става дълга програмата. Подписваме се за подписа.

След това вече, следващата седмица ще бъдем църковен брак и сватбено тържество с всички гости, както си трябва!

Благодаря много! Отивам днес да взема принт материалите, които моите приятелки създадоха за мен!

# 669
  • Melmak
Момичета, има ли такива, минали църковен брак?

Отварям си аз да видя какво ни е нужно за църквата. И пише, че до две седмици преди деня на венчанието трябвало да се занесат кръщелните и да се доплати. Ама вече са 10 дни до сватбата.

Много ме е страх да не съм изпуснала срока и да са ни отписали! Става дума за св. Неделя в София! Утре ще им звъня, но сега се усетих…

# 670
Момичета, здравейте от мен. Аз малко се загубих, но беше лудница около нас - бебешко парти, сватбата, разни други пътувания и неща покрай бременността и нямах време да пиша.

Ние минахме на 07.09, вече съм госпожа. Направихме си едно малко бутиково тържество. Емоцията беше страхотна, но някак си вътрешно не съм с усещането, че съм имала сватба, абе искам си и емоцията от голямата сватба и живи и здрави, още си оставаме с желанието малкият като порасне малко, да я направим Simple Smile

Иначе, имахме страхотен изнесен ритуал, агенцията, която наехме направо ни оставиха с отворена уста. Препоръчвам на 1000%. Цените са 20-30% надолу от тези на останалите. Момичето супер много се старае и взе всичко присърце. Просто украсата направи емоцията и деня така емоционални. Без нея нямаше да се получи така.

https://www.instagram.com/p/C_2eip9oSmk/?igsh=d2NmODhsNGc5bGsw
https://www.instagram.com/p/C_2fI1hID7p/?igsh=NXFhMzM1dzZzdGQ4
https://www.instagram.com/p/C_2bvTuIpHK/?igsh=MXFsMWx3aXRjZHFjcA==

Бяхме на една тераска, зад нас боровата гора - мирис на бор, зеленина, направо приказка.
Хотелът беше просто невероятно отзивчив. Всичко беше перфектно там - имахме лек кетъринг с уеукъм дринка. Целият персонал се радваше и се суетеше около нас. Усмихнати, отзивчиви. Другите гости се радваха, снимаха се с декорацията, снимаха нас.
Длъжностното лице от община Самоков беше една свежа млада дама, толкова добре проведе цялата церемония. Даже и актриса да бяхме наели, нямаше да е толкова емоционално и истинско, нежно. Ние си импровизирахме и разрязахме тортата след ритуала, кумовете бяха донесли питка и нея разчупихме след ритуала.
Имахме малки шаферки, които хвърляха листенца, после имахме и first look и баща ми ме заведе до бъдещия ми съпруг.

След това снимки с роднините, фотосесия на нас с кумовете и вечеря. Масата също ни беше украсена, взех за подарък на родителите и кумовете дърво на живота с жив мъх, а за сестрите ни едно колие пак с дървото на живота - символ на сродените ни семейства. Подаръчетата сестра ми ги направи - сърца от глина,станаха страхотни. Малките шаферки изненадах с книжка, в която те са герои, зайче с тяхното име и бижу. Така им се радваха искрено Heart
Храната беше прекрасна в хотела. Кумовете ни изненадаха с реч на кума, първи танц и няколко хора изиграхме (с тези подвижните колонки Grin)
В 23 часа се преместихме в лобито, аз вече бях изгаснала, бебето искаше да си лягам и жените се качихме в стаите, останаха мъжете да допият. ММ докато се качи, си бях взела от предишния ден една картичка, тип книжка, написах му послание и я сложих на възглавницата. Като я видя и каза, че ето затова така ме обича и ме е направил своя съпруга - защото винаги знам как да го накарам да лети в облаците.
Общо взето всичко беше много интимно, лично,емоционално, романтично. Прекрасен ден.

Визията ми се получи страхотно - роклята от ремикс се оказа попадение, воалът от Тему също. Бях на грим и прическа и въобще да прозвучи нескромно, но нали трябва да си се харесваме - бях прекрасна булка хаха
Всички бяхме много красиви и свежи,усмихнати и щастливи. Heart
Скрит текст:
Ей така изпращам част от визията, роклята надолу е права.

Ииии, единственият провал - фотографът. И го разбрахме сега, като ни изпратиха снимките. Просто работата е буквално по нашенски - леш. Снимано с някакви китайски обективи (понеже на описанието на снимките пише), вдигал сенките и контраста, както и brightness. Всички изглеждаме заради високия контраст и сенки с дълбоки бръчки, двойни брадички, целулит, ужас ужас ужас. Отделно и самият обектив така изкривява лицата, че аз изглеждам като травестит буквално. На някои кадри като 60-годишна, която си е правила нескопосан лифтинг. А толкова красив грим и прическа имах, отделно имам и опит като модел и знам как да позирам, разбирам и от фотография и настройки на фотоапарата, имахме страхотна дневна светлина, просто на фотографът трябваше да му е детска игра и снимките да са перфектни, аз очаквах снимки, на които всички да сме красиви, а получихме потресаващи кадри на хора с несъразмерни лица. Сестрата на ММ прави снимки с Iphone и там има прекрасни кадри и всички сме супер красиви. Оставям профила на фотостудиото, за да не се излъже някой друг https://www.instagram.com/cinematic.exposure?igsh=MW5pbmVyamdtbHh4cA==
Според мен бяха пратили някакъв стажант, с най-евтината им китайска техника, защото бяха наети за 2 часа. И ей така, да вземат едни 500 лв. Още не съм им дала обратна връзка, но ако ви покажа някои кадри, ще останете и вие потресени.
На голямата сватба, ако ми бяха сервирали такива снимки, просто нещата много щяха да ескалират и да връщат пари със сигурност.
Но, с изключение на този гаф, всичко друго беше прекрасно Heart

А, да- чашите, кутията за пръстените и бутилката шампанско взех от сватбения център. Много сме доволни. От халките също - цената за двете беше 1300 лв, като моята има диамантче и са гравирани. Мога да дам контакти,ако някой иска. Бижутата ми бяха перли - обеци, гривна,колие, естествени са и ми излязоха супер цена комплектът - около 80 лв всичко. Много красиви. Обувките от obuvki.bg - бели, с по-нисък ток.
И така, това е от мен Heart

Пожелавам на всички булки с предстояща сватба прекрасни емоции. Heart

# 671
  • Melmak
Честито, КРР, желая ви дълъг и щастлив семеен живот! Украсата е била страхотна, а воалът изглежда много яко!

Радвам се, че сте си изкарали добре! Благодаря за споделеното!ние утре подписваме!

# 672
Много ти благодаря, Хечи! Воалът беше направо попадение. Никой не вярваше, че е 20 лв от Тему Grin

Вие ще правите ли нещо по-специално утре или само подписване? Страхотно е това, от утре реално вече официално сте съпруг и съпруга Heart

А, знаете ли, аз чак ей сега започнах да осъзнавам, че вече сме съпруг и съпруга и че той е мъжът ми официално вече Grin Но според мен защото го направихме уикенда, на другия ден си тръгнахме от хотела всички на обяд, нямаше парти и голяма сватба и усещането ми беше все едно сме били на рожден ден,а не на сватбата ни и съответно - не чувствах, че нещо се е променило. Например, след като ми предложи януари, много повече усещах промяна в "статута" на връзката ни, вече не бяхме просто гаджета, ами годеници, дори чувствата ми се засилиха още повече. А сега - нищо, все едно сме били ей така някъде през уикенда Grin Но май май вече започнах да осъзнавам, че това е съпругът ми вече. А той пък обратното - толкова горд, каза че се чувства още повече мъж Grin
Ноо, явно за нас булките тържеството си е важно и това си е хаха
Благородно завиждам на всички, които ще имате големи сватби Heart

# 673
  • Melmak
Крр, много се радвам за вас. Снощи с половин око писах поста си, само да ви честитя, че се чудех какво става с теб и защо не ни пишеш!

Радвам се, че вече се усещате съпруг и съпруга. Аз грам не съм усетила разлика от годежа до сега, защото съм малко ръб и като цяло не съм емоционален човек.

Въпреки това вече се вълнувам за сватбата. Истинската. Днес ще имаме церемония в гражданското, както си е по ред. Без изнесени церемонии, ще идем в залата с майка ми, свекърите и кумовете. За съжаление кумовете са болни, не се чувстват добре. Буквално ще дойдат да ударят подписа и да си ходят, че и малкия им е болен.

А ние ще останем да хапнем в заведението отзад.

Няма да има друго, аз даже мислех да отидем да подпишем като бежанци без церемонийката дори, но айде да се радват майките.

Сега се оправям да тръгваме след малко, гримирам се и се изправям.

Не знам как ще свикна да съм като от латино сериал с толкова много имена. 😁

Даже го гледам днес младоженеца един щастлив такъв, напоследък беше много кисел поради несгоди в работата и не се чувстваше добре. Сега един весел… викам брейй, ти май си много весел нещо. И той каза “е, прелъгах те след толкова години”. 😁😁😁

Имам бяла рокля от шейн за днес, иначе букет и някакви такива няма да имам. Просто бяла рокля и бели кецки.

# 674
КРР, желая дълъг и щастлив семеен живот! Описанието звучи истински уютно и романтично 💛
Включвам се и с две допитвания по организацията, имаме малко по малко от година, което реално е доста, можем да се посветим напълно на организацията и да го караме плавно и все пак постоянно се сещам за нещо, което може да се обърка и откачам.. Надявам се да не съм единствената drama queen😂
Въпрос 1: имате ли впечатления горе долу кога започват намаленията в сватбените бутици, съвпадат ли с черния петък например? За момента съм се насочила към wedding residence, cherie cherie, mile bridal, carrie wedding и още максимум 1/2 места, като съм склонна, а и насърчавана от мъжа ми да похарча и малко повече от разумното, ако роклята наистина ми хареса и е the one 😁 цял живот съм с едни и същи килограми, и стига да няма нещо супер непредвидено (в който случай роклята ще ми е последната грижа вероятно) няма изгледи да кача, полагам и доста усилия в тази насока, та нямам съмнения, че ще ми става роклята и след 10 месеца при нормални обстоятелства. И все пак въпреки това, и въпреки готовността ми да се поглезя, ще ми е тъпо да съм дала 4000 за рокля, която след месец ще струва 2500/3000 примерно, само защото съм нетърпелива да обикалям магазините 😁така че ако някой има впечатления дали има конкретен период с намаления, или е на принципа 'всеки сам си преценя', ще ми е от полза.
Въпрос 2: по какъв начин индикирахте възможността гостите да вземат плюс един? Още не знам дали искам и по конкретно дали няма да е много сложно с поръчката на поименни покани. После обаче се замислих, че някои гости са двойки, други не, а  всичко се случва в рамките на година, и ми се иска и това да е документирано,а не просто устно да кажа на свободните ми приятелки да си доведат някой ако пожелаят.. Даже на моменти се вихрят екзотични сценарии като двойките, които сме поканили поименно, да се разделят дотогава и да срещнат голямата си любов междувременно, та да трябва да адаптираме поканите допълнително и затова обмислям подхода, но надявам се такива катаклизми да се въртят само в главата ми 🤣

Общи условия

Активация на акаунт