Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 39 941
  • 825
  •   1
Отговори
# 645
Бъни, паспорта с каква поръчка го пусна? Експресна ли? Или за 3 дни?

Да, за книжка винаги медицинско.
За 3 дни. Така пуснах и личната карта.

Тъпо за медицинското, явно ще си обикалям из града… 😭

# 646
  • Melmak
Моля да споделите ако някой си е вадил медицинско за брак в Рамус. Видях, че има такава опция.

Какво се прави? Отиваме за кръвни и кога става медицинското?

# 647
Мен също ме интересува темата с медицинските

Иначе ние също сме в близост до Марти и ме побиват тръпки като чуя за тях 😄 цените са ниски, но качеството е много ниско, така че препоръчвам да се ориентирате към известните сладкарници и да не рискувате с подобни места.

Аз имах моминско и беше много хубаво, момичетата (най-вече кумата) много се бяха постарали откъм план, украса, подаръци и настроение. Радвам се и че си беше като един icebreaker за които не се познават и хем вече се настроих съвсем на сватбена вълна, хем видях един trial, че всички си вайбват и ще се забавляват заедно и в деня (надявам се 😄)

На нас ни остават 2 седмици и малко 🌸

# 648
  • В сърцето на трима мъже...
Момичета , откъде поръчахте топер за торта ?
И етикети за бутилки

Препоръчвам:

https://zahir-bg.com/

За нас изработиха тези етикети и стикери:

# 649
За медицинското - обадих се на личната, тя ми каза,че иска само Васерман, направихме си и отидохме да ни ги напише.

За Рамус - звънях им и ми казаха, може да направите при нас изследванията и на следващия ден да отидете при нашия лекар да ви издаде медицински. Може с готови изследвания да отидете да ви го издадат (всичко става само в централната лаборатория)
 Самото медицинско е 30 лв, изследването се плаща допълнително.

# 650
А реално изследвания, медицински и тн, които трябва да се дадат в общината, къде мога да ги видя като списък?
На сайта на всяка община ли се предполага да ги има или личните лекари са запознати?

# 651
А реално изследвания, медицински и тн, които трябва да се дадат в общината, къде мога да ги видя като списък?
На сайта на всяка община ли се предполага да ги има или личните лекари са запознати?

В по-големите градове може да са по-стриктни, но при нас (гр. Перущица) само искаха медицинско, където пише, че може да се оженим. Изобщо не ги вълнуваше какво точно сме си изследвали. Питайте си лекаря и ако можете - длъжностното лице в общината.

# 652
  • София
На нас ни иска личната лекарка Васерман , и от там тя да издаде медицинското. Нищо повече.
Казаха ни седмица преди датата , да ги занесем в гражданското.

# 653
  • Melmak
Здравейте!
Поправителната сесия в уни мина и вече съм в wedding mode.

В събота ми е моминското. Обявих дрес код и сега не знам и аз как ще го спазя.
😁😁😁

Ще се ходи на пазар и за това.

Ако си спомняте моята драма със сватбения център, сигурно знаете, че се разбрах с тях да изхарча 1/2 от капарото като ваучер при тях. Останалата половина ще я удържат като неустойка.

В крайна сметка отидох, колебаех се какво да си купя - някакво рокле, воал или бижута. Като цяло с роклите вече имаме лош опит и мислех ако харесам нещо готово за моминското.

Воал ми се видя сложно предвид, че не съм взела роклята и може да не намеря правилния нюанс.

Ии накрая останаха бижута. Имат някакви, не много богат избор, но предвид сумата, която имах да харча, се вписах.

Бижутата са комплекти от сребро и циркони. Включват обеци, гривна, колие и пръстен. Мисля да не слагам пръстена. Останалите неща стоят добре, въпреки че звучи много. Роклята е с корсет и раменете се виждат, съответно колие си трябва и то позволява да е масивно.

В крайна сметка се радвам, че приключих с избора на бижута и също така със Сватбения център!

В сряда съм на проба за роклята.

Нямам кецове за сватбения ден. С принт материалите случих на приятелки да ми ги направят. Голям жест от тяхна страна!

Останаха подаръците за гости, кога ще ги правим - не знам!

Крр, мина ли празника?

# 654
Здравейте,

има ли някоя дама, която скоро е правила или предстои да прави сватба в Мидалидаре?
Интересува ме ценово горе-долу как вървят нещата там.
На нас тепърва ще ни предстои дългия път по организиране, но все пак ми се иска да имам горе-долу някаква сума в главата.

# 655
Пишете им. Ще ви изпратят оферта.

# 656
И ние вече сме в предстартова треска, нашият ден е утре! Диджеят не ме отразява като му пиша каква музика слушаме, имам сто детайла, на които не знам декораторките дали ще обърнат внимание. Вчера до късно доподреждахме и надписвахме пакети. Обаче ми е много хубаво, екзалтирано и леко притеснено по хубавия начин. Дано уцелим с времето, дават го утре да е ок, но каквото и да стане - най - важно е да се забавляваме.

Успех на всички, за които скоро идва този щастлив момент. Дано всичко е точно, както сте си го представяли❤️

# 657
  • Melmak
Успех, спокойствие и весело изкарване! Утре времето ще е супер, желая ви слънце!

Редактирам се като се допълвам от днес.

Бях на проба в Ателие Ивоар.

Роклята е оправена отзад, взеха ми мярка за дължината и за презрамките.

Вече доби съвсем завършен вид и съм много щастлива колко актуална, модерна, стилна и елегантна визия има!

Реших да мина по магазините на Пиротска, защото имам нужда от рокля за моминско. Ами ужасни неща за по 300 лв.

Нищо не успях да свърша, ще се ходи в мола, а време няма.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 21:12 от hechicera_

# 658
DJ:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057666840384

Фото:

https://ivanchohadjiev.com/?

Видео:

https://nikostudio81alexan.wixsite.com/contentvideography?wix-vo … -id=comp-l9hjb303

Останахме изключително доволни от всички! Страхотни хора! ☺

# 659
  • Melmak
Marcionni, как си? Как мина? КРР вече също трябва да е минала? Споделете, момичета!

Днес се занимавахме с медицинските, споделям инфо ако за някой може да е полезно, понеже форумът се чете и от много нерегистрирани потребители.

Става дума за София. Отидохме в Рамус в Дружба. Като цяло не препоръчвам за изследвания при болести, но в случая тези медицински са бърза процедура.

Взима се кръв за васерман. На следващия ден отивате отново и ви пишат медицинските. Отне 10 минути, не се носи бланка, те си имат.
Цената на медицинското е 10 лв за човек, трябва и за булката, и за младоженеца.
Изследванията не помня колко са, но пише на сайта. В Рамус медицинско може да се издаде само и единствено в Дружба, където е централата.

Занесохме документите в гражданското. Младоженецът е с нова лична карта и подаде нова декларация за личните данни.

Днес е ергенското, утре е моминското. Купих си пола и блуза вчера. Направих малки подаръчета за момичетата ми. Някои няма как да дойдат, но важното е за сватбата да успеят. Не мога да повярвам, че наближава!

Общи условия

Активация на акаунт