Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 41 764
  • 825
  •   1
Отговори
# 630
  • Melmak
Marcionni, не мисли за времето! Виждала съм как буквално дъждът спира за 30 мин колкото беше изнесения ритуал на младоженците, после бяхме вътре. Валя след това. Сякаш небето се отвори и се показа слънце!

Не мисли за времето, няма да ви развали настроението!

И при нас го дава дъжд, но съм си обещала да не се ядосвам за нищо. Не исках лятна сватба, за да не пукаме от жега. Рискът през септември е да вали. Надявам се да имаме късмет!

Честно казано не знам дали много забавления за гостите са нужни. Имай предвид, че хората понякога бързат да говорят преди да мислят. Само който не е организирал, не знае за какво става дума.

Онзи ден един познат се изцепи как за толкова пари съм могла да наема вила за всичките ни приятели и да празнуваме два дена. Ок, сигурно съм могла. Ама не съм искала. Защото искам парти в ресторант с музика и фото, не искам уикенд на вила.

Друга моя приятелка прави само подпис. До оня ден мрънкаше, че искала истинска сватба и й е тъпо, че с такава малка сватба са минали. Сега ми изцепи “оле, каква е тая организация добре, че не се занимавах с такива неща!”

Всеки ще намери кусур каквото и да направиш. Винаги ще има нещо, което “можеше да е другояче”.

Гостите ще се забавляват и танцуват, ще хапват и пийват и ще бъде незабравимо!

# 631
  • София
Препоръка за хубава и красива кумска бъклица ?
Всичко което намирам е от битовите,дървени и не ми харесват много.
Дали има други варианти ?

# 632
Момичета, сватбеният ден е един от най-красивите и най-щастливите в живота, затова не слушайте "инспектори" и си го направете както искате и както го чувствате. Аз пак аналогия с бал правя, много четях преди да реша каква организация да избера, в старите теми много се споделяше и в някой момент друг напише"аз с тези пари на Малдиви те щях да отида". Ами иди, един го влекат Малдиви те, друг - купони те, не е казано да сме еднакви.И точно за нашия набор почти спряха споделянията.

За забавления за гостите, нещо, което аз "копирах" за бала на сина ми точно от сватби в русскоговорящите страни. Но не зная дали има време и дали ще се хареса. При нас се получи уникално! Със сина ми направихме интервюта с негови и наши приятели, умишлено. ситуирани в сходна обстановка. При нас беше сред природата(парк, поляна, селски двор и тн). Задаваме им 5,6 въпроса, а после сглобяваме в кратък филм, като подменяме въпросите. Например питам гостите кой е любимия им цвят, а във филмчето питам с какво ще е облечен абитуриентът. По-добре щеше да е изненада за него, но той ходи на курс по кинематография и така "подлъгахме" интервюира ните да участват. В руските видеа обикновено интервюто се прави в самия ден, с официално облечени те гости и обикновено от организатора, но би могъл да го направи всеки с малко от малко креативност. Интервюто там се прави докато върви фотосесията на младоженците и без това гостите скучая, а после се пуска в един момент в ресторанта. Интервюират се, да кажем не повече от 5,6 човека, но различни типажи по пол, възраст и тн. Най-интересно е заснемането на реакциите на гостите и на младоженците, уникално забавление е! Ако ви е интересно, вижте в YouTube "подставное интервью", много е забавно и отнема 5-6 минути.

Друго, пак от руските сватби, но е по-скоро за гостите. Предварително по някаква мелодия съчиняват рап или песен в която закачливо, но и прочувствено поднасят поздравление. Думите са свързани обикновено със запознанството и отношенията на младоженците. Има много такива поздравления от брат, сестра, приятели, родители към младоженците, но има и от самите младоженци един към друг(единият прави изненадата). Аз също спретнах нещо такова към сина си, той много се развълнува, беше неочаквана изненада за него, а гостите останаха очаровани и месеци наред после коментираха колко хубаво е било всичко.

Но разбира се, зависи от място, стил на сватбата, нагласа и темперамент на гости и празнуващи.
Щастливи празници!

# 633
На мен лично игрите по сватби са ми интересни, стига да не се прекалява с тях. Най - много харесвам такива, в които опознавам повече младоженците и тяхната история и връзка.
Относно коментарите за организация и пари и аз ги имах. Доста чувам “за тези пари това, за тези пари онова” и като им кажа да, ще има сватба, после и почивка, че и къщата ще ремонтираме основно и се почва следващото “ама откъде пари”, “това са пари на вятъра”, изолирам се и въобще не ми пука.

# 634
  • Melmak
Благодаря ти, Светкавица! Сигурна съм, че е било прекрасно на бала!

И аз не разбирам това - ама с тия пари ще направя ремонт, ще купя кола, ще отида на Бали. Да, факт е, парите са много, ние сме с ограничен бюджет и се вписваме в това, с което разполагаме.

За съжаление нито аз, нито мм сме имали мечтаните балове и като бях тийнейджър това много ми тежеше. Така и не събрахме гости, нямах подаръци, беше един обикновен ден, в който отидох с рокля в ресторант. Нямаше това тържествено усещане. Пожелавам си някой ден да смв живи и здрави и да имаме възможност да изпратим подобаващо и абитуриенти, и младоженци.

Нашата сватба ще е много стегната. Подписване няма да има в деня, ще подпишем предварително в друг ден. Ще сме в църквата, после директно ресторант - там уелкъм дринк, снимки с гостите и парти.

Няма да има крадене на булка, взимане на кумове, всички тези неща ще ги пропуснем по  наше желание.

Пожелавам на всяка булка да има своя мечтан ден!

# 635
Благодаря ти, Светкавица! Сигурна съм, че е било прекрасно на бала!

И аз не разбирам това - ама с тия пари ще направя ремонт, ще купя кола, ще отида на Бали. Да, факт е, парите са много, ние сме с ограничен бюджет и се вписваме в това, с което разполагаме.

За съжаление нито аз, нито мм сме имали мечтаните балове и като бях тийнейджър това много ми тежеше. Така и не събрахме гости, нямах подаръци, беше един обикновен ден, в който отидох с рокля в ресторант. Нямаше това тържествено усещане. Пожелавам си някой ден да смв живи и здрави и да имаме възможност да изпратим подобаващо и абитуриенти, и младоженци.

Нашата сватба ще е много стегната. Подписване няма да има в деня, ще подпишем предварително в друг ден. Ще сме в църквата, после директно ресторант - там уелкъм дринк, снимки с гостите и парти.

Няма да има крадене на булка, взимане на кумове, всички тези неща ще ги пропуснем по  наше желание.

Пожелавам на всяка булка да има своя мечтан ден!
Дано и вашата е перфектна и ще чакаме да разказваш!
Ние също ще подпишем сега декември, а сватбата ще е догодина септември.

# 636
Здравейте!

Търся препоръки за добър фотограф в София, който не взима космически суми за услугите си. Планираме сватба догодина и искаме да намерим някого, който предлага качествени снимки и видео на разумна цена. Ще се радвам, ако можете да споделите опит или да предложите конкретни имена и контакти.

Благодаря предварително! 😊

# 637
  • Melmak
Здравейте, не знам какво имате предвид под космически цени, защото е различно за всеки.

Също зависи и колко човека е сватбата. Повечето фотографи имат сайтове с пакети. Нормално е една сватба от 50 човека да бъде  една цена, сватба 150 човека- друга. Зависи и колко часа е с вас фотографът, има ли втори фотограф и т.н. Ние се доверихме на Георги Казаков, който аз харесвам от много години и съм фен на стила му. Сватбата ни предстои, отзив мога да дам само за момента като комуникация - много е лесен и точен. Общува лесно, коректен е, издава фактури и няма сктито-покрито. Прави и индивидуални оферти, ако пакетите на сайта не пасват на това, което търсите. Сватбата предстои този месец, ще напиша отзиви като мине.

# 638
  • София
Здравейте, не знам какво имате предвид под космически цени, защото е различно за всеки.

Също зависи и колко човека е сватбата. Повечето фотографи имат сайтове с пакети. Нормално е една сватба от 50 човека да бъде  една цена, сватба 150 човека- друга. Зависи и колко часа е с вас фотографът, има ли втори фотограф и т.н. Ние се доверихме на Георги Казаков, който аз харесвам от много години и съм фен на стила му. Сватбата ни предстои, отзив мога да дам само за момента като комуникация - много е лесен и точен. Общува лесно, коректен е, издава фактури и няма сктито-покрито. Прави и индивидуални оферти, ако пакетите на сайта не пасват на това, което търсите. Сватбата предстои този месец, ще напиша отзиви като мине.
Хайде, hechicera_ , чакаме с нетърпение! Blush
Прекрасен, емоционален и запомнящ се ден ти желая! Hug

# 639
  • Melmak
Благодаря!
Вълнението е голямо. Имам поправка в уни в неделя и тази седмица сватбата е малко на пауза. Нямам бижута, нямам втори обувки. Младоженецът освен гол да е, костюм няма.

Говорих тъкмо със Соня от х-л Вега, която е ивент мениджъра. Наистина прекрасна жена, с нея комуникацията е много лесна! Ще могат да сложат тейбъл картичките по масите.

Дайте идея на какво да подпра таблото за настаняване, което ще е на някакъв дебел картон (пенокартон или нещо подобно). Някакъв статив или нещо подобно от къде да намеря?

# 640
  • София-Младост
Тук има стативи, но не знам за веднъж цената дали си заслужава:
https://www.slanchogled.com/product-cat/art-materiali/za-ateliet … tivi-za-risuvane/

Освен сама да си направиш от три летви...
Току що ми хрумна, дали няма да е добре да се постави на някакъв стол, от тези дървените. Отпред може да се заметне нещо в цветовете на декора...

# 641
Момичета, и ние май ще вземем тортата от Чочко. Тия Марти са тотален ужас, по спомен бяха ок. Днес тествахме двата вида крем и всички останахме разочаровани.
В Чочко ни дадоха също много добра цена на парче, като ще имаме една по-официална и мъничка торта и евентуално, 2×100.
Казвам го, ако някой също като мен се насочи уж към бюджетните Марти.

# 642
  • Melmak
Разбирам ви, защото Марти са нискокачествени. Те ниските цени го държат с това. Имаме Марти наблизо, компанията на мм са израснали с тези торти. Единствено червеното кадифе става. Имаше и една с фъстъци, прилична, но това са от обикновения асортимент. Често взимаме торти от там като ходим у свекърва ми, те си ги обичат и си ги купуват. За моя изтънчен вкус, който не обича много сладко, не са попадение. Гледахме ги и ние, но Чочко са доста по-добра сладкарница.

В Марти всичко е прясно, може би това е единствения плюс, там просто опашките са нещо страшно заради цените. Обаче не искам хората да си връщат чиниите пълни.

Чочко имат много вкусни торти, аз харесах няколко и просто се колебаем коя да изберем, за да бъде масово харесана от повечето гости. За голите торти имам забележка към Чочко, не са кой знае какво и само 1 вкус ставаше. Ако не държите на гола торта, пробвайте другите.

# 643
Малко извън темата, но успях да сменя личната карта и паспорта, заедно с адреса. А проклетата книжка още не мога да се навия да я подменя, защото са ми сууупер далече и  КАТ, и личната лекарка.
Кажете, задължително ли е пак да им нося медицинско? Поне да избегна ходенето до лекарката. Така ми казаха в МВР-то. На мен ми е супер странно… Thinking
Има ли как да подам декларация онлайн? (Но предполагам за това се иска електронен подпис).

# 644
  • Melmak
Бъни, паспорта с каква поръчка го пусна? Експресна ли? Или за 3 дни?

Да, за книжка винаги медицинско.

Общи условия

Активация на акаунт