Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 39 854
  • 825
  •   1
Отговори
# 780
  • Melmak
Да, то може би за по-малко кадри срокът за обработка е друг. Моята приятелка се жени ранна пролет и получи снимките много бързо. Ама и нейните.. яркост на макс, кумата все едно беше с друг цвят рокля! Аз бях там и знам как беше облечена. 😁😁😁

Нищо общо с реалността. Такива снимки имахме като завършвахме 12 клас. Платихме си албум на класа, фотосите са ужасни. Но това от преди 12-13 години. 😁

Но явно моята приятелка е доволна от фотосите и съответно даже го препоръчва! Аз вече внимавам и какви мнения чувам и чета, защото с доста хора явно не споделяме един и същи вкус.

# 781
Дами, работата на фотографа е изключително творческа. Те не са там просто за да натискат копчето. Изключително важно е да резонирате на една честота, за да сте еднакво доволни и двете страни. Евала даже на професионалисти, които го разбират и отстояват!
Аз лично също не бих могла да работя на музика, която е тотално срещу усещането ми (не съм фотограф, но съм в “творческите среди” и за щастие най-често мога да избирам на каква музика да работя)

# 782
Много добре казано, все пак и от другата страна на обектива има човек със собствена визия и предпочитания.
Да не говорим, че заснемането е една малка част от работата на фотографа. И цените, които на всички им изглеждат огромни, не са толкова, защото това са допълнително седмици работа. И не е все едно с каква енергия и кеф се обработват снимките.

Иначе за неопитните фотографи, има ги, те и за това са склонни на всякакви компромиси (с цени, времетраене на ангажимент, време за обработка), само и само, за да влязат в динамиката на заснемането.

P.S. Пускам един любим сватбен акаунт за разведряване:
https://www.instagram.com/_anti_bride?igsh=MWhoNnQzcHF2bDA1aw==

Дами, работата на фотографа е изключително творческа. Те не са там просто за да натискат копчето. Изключително важно е да резонирате на една честота, за да сте еднакво доволни и двете страни. Евала даже на професионалисти, които го разбират и отстояват!
Аз лично също не бих могла да работя на музика, която е тотално срещу усещането ми (не съм фотограф, но съм в “творческите среди” и за щастие най-често мога да избирам на каква музика да работя)

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 23:31 от ribozyme

# 783
  • София
И нашата сватба мина , ще напиша тези дни разширен пост.
Искам да си сверя часовника за фотографа ни.
Днес получих обработените снимки и съм малко разочарована от количеството.
От 1000 + снимки суров материал , ( за сватба над 10 часа /сутринта в дома на булката и младоженеца, кумувете,граждански и църковен брак + снимки с 50 гости по семейства ) получаваме обработени 370 бр снимки.
Аз смятам ,че са малко - въпреки ,че няма изпуснати моменти и тн.
Според мъжа ми са "достатъчно" (ако е възможно тази дума да се сложи в едно изречение със снимки и жена 😅)
Понеже не намирам в сайтовете с пакетни  цени , подобна информация , а и ние не го и бяхме коментирали с нашия фотаграф, дали може да споделите при вас колко бяха прибирзително.
Или аз имам изкривени очаквания за 600 снимки 😅🩷
Благодаря.

# 784
Аз нямам опит с голяма сватба, но имам опит с фотосесии. От 1000 снимки, напълно е възможно само 370 да стават, а другите да са "загубени" кадри - я размазано, я настройките не са ок, я затворени очи, я нещо изрязано. Но по принцип, един добър фотограф трябва 70 на 30 кадрите да му стават, т.е. 70% да са ок, 30% фира. Явно нещо са се поизложили.

# 785
  • София
И аз смятам,че 1/3 от снимките да не са ок качество ,значи куца нещо.
.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 05:25 от paranoir

# 786
  • Melmak
Честито, paranoir!

За фотографа, кога успя толкова бързо въобще да получиш нещо?

Наистина не мога да повярвам кога са успели и 370 кадъра да обработят?

Иначе имахте ли уговорка колко снимкида бъдат предоставени? Договор подписахте ли?

При нас събитието беше от 15 ч с кратка младоженска фотосесия до 22 ч разрязване на торта. Не знам колко кадъра ще имаме.

Аз да си кажа нещо, което мислех преди - за децата и сватбата. Мислехме да е само за възрастни, по-скоро аз го мислех. Мм не беше много съгласен, защото го беше страх да не обиди някого.

В крайна сметка поканихме и децата, като казахме, че не подсигуряваме аниматор и събитието е вечерно. Имам приятелки с малки бебета (3-6 м), както и с 1-2-3 годишни. Те ги оставиха на баби.
Съответно дойдоха около 6 деца. Почти всички се познаваха и си играеха, не са правили проблеми. На повечето взехме детски куверт, освен на един мъник, защото майката каза, че още не яде всичко и на друг младеж на 12 години, на който му взехме куверт за възрастни.

Децата се забавляваха, едно от тях издържа до края на сватбата - не знам как!

В крайна сметка нямаше фалове тип - да ми залеят роклята със сок или да се блъснат в тортата. Отдавам го на родителите, все пак са ни приятели и се сещат, че в момента на първия сватбен танц е редно да ги укротят малко.

Явно наистина много зависи от родителите и при нас проблеми нямаше.

# 787
1000 снимки общо за 10 часа звучи малко, 370 от 1000 - не толкова. Ако е подбрал 1/3 от най-добрите неповтатящи се снимки, е ок. Може би е направил голяма чистка - на суровите файлове и след това при обработката.
Бихте могли да го питате дали това е всичко и да помолите да дообработи още снимки, ако намирате пропуски в 370-е.
Също така проверете дали на сайта му или някъде другаде пише кои кадри предоставя - ако е написал "всички успешни кадри", би следвало да допълни 370-е с още сполучливи.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 07:49 от ribozyme

# 788
  • София
Всички успешни пише , да.
И масово в офертата и сайтовете на фотографи, които гледах пише всички успешни или просто нищо за бройката.
 Аз затова писах за да си сверя часовника и тук.
Иначе при предварителния разговор след като говорихме, че има 1 000 + материал разбрах , че около 500 ще получа. ( но пради започване на отсяване и обработване)  Задължително ще пиша за да помоля ,ако има още сполучливи да ми бъдат изпратени.
Благодара
Иначе на 5.10 беше събитието и много бързо получихме снимките.  За трейлъра и за видеото все още изчакваме. Обработката на снимките и качеството ми хареса.
Днес ли или утре при повече свободно време ще кача повече детайли за сватбата и ще добавя някоя и друга снимка

# 789
На мен ми се струват ок като брой. Не знам колко са нашите, честно казано, не смятам, че има значение, ако има снимки с всички гости и всички ритуали/важни моменти.

# 790
Честито, paranoir!

За фотографа, кога успя толкова бързо въобще да получиш нещо?

Наистина не мога да повярвам кога са успели и 370 кадъра да обработят?

Иначе имахте ли уговорка колко снимкида бъдат предоставени? Договор подписахте ли?

При нас събитието беше от 15 ч с кратка младоженска фотосесия до 22 ч разрязване на торта. Не знам колко кадъра ще имаме.

Аз да си кажа нещо, което мислех преди - за децата и сватбата. Мислехме да е само за възрастни, по-скоро аз го мислех. Мм не беше много съгласен, защото го беше страх да не обиди някого.

В крайна сметка поканихме и децата, като казахме, че не подсигуряваме аниматор и събитието е вечерно. Имам приятелки с малки бебета (3-6 м), както и с 1-2-3 годишни. Те ги оставиха на баби.
Съответно дойдоха около 6 деца. Почти всички се познаваха и си играеха, не са правили проблеми. На повечето взехме детски куверт, освен на един мъник, защото майката каза, че още не яде всичко и на друг младеж на 12 години, на който му взехме куверт за възрастни.

Децата се забавляваха, едно от тях издържа до края на сватбата - не знам как!

В крайна сметка нямаше фалове тип - да ми залеят роклята със сок или да се блъснат в тортата. Отдавам го на родителите, все пак са ни приятели и се сещат, че в момента на първия сватбен танц е редно да ги укротят малко.

Явно наистина много зависи от родителите и при нас проблеми нямаше.
Коментарът ти за децата е много обнадеждаващ, на мен също ми се иска adults only сватба, но имаме дечица като част от най близките роднини и просто знам, че ще си развалим отношенията, ако поискам нещо такова.. Много се колебая за аниматор, но на фона на всички други разходи, просто се надявам родителите да са достатъчно адекватни да си държат децата близо до тях и възпитани и да не решат, че би било много сладко детето да стои в близост до булката, докато държи сокче или да подскача по време на първия сватбен танц.. Защото пак ще има скандал 😁

# 791
На мен пък сватба без деца, ми звучи като небе без дъга хаха
При нас от 17 човека, имахме 3 дечица. Аз се бях погрижила да са център на вниманието. Имаха си кошнички и минаха да разпръскват листенца от рози. Такава искрена радост и чиста емоция и енергия вложиха. Бях им взела и сапунени балони и имаха задача по време на снимките да правят балони и имаме много готини снимки. Бяха ми най-големите фенове и заради тях се чувствах като най-красивата булка и принцеса. Постоянно искаха да са до мен и ми повтаряха колко съм красива, как съм принцеса, слагаха си воала и искаха да приличат на мен/булката. GrinНа вечерята внасяха цвят, танцуваха, веселяха се. Просто не си представям събитието без тях. Проблеми изобщо не са правили. Родителите знаят, че ако се прекалява с поведение, се прави забележка, децата веднага слушат. Повечето двойки с деца са така. Разбира се, че има и невъзпитани деца, но младоженците си познават гостите и би трябвало да знаят какво да очакват
Та, идеята ми е - не си лишавайте прекрасния ден от още повече цвят. Децата са слънце, светлина и дъга Blush

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 13:59 от KPP

# 792
И аз съм за децата на сватбите, на нашата имаше около 20-ина дечица. Голям празник беше и за тях, искрено се забавляваха. Не е имало проблеми, поне единият от родителите им беше с тях постоянно.

# 793
Да не говорим, че им се създава красив спомен за цял живот и креативност и емоция после в игрите. А това, само по себе си, за мен си е направо награда Simple Smile

# 794
  • Melmak
Вие сте добри и романтични души. Аз 20 деца на сватба нямаше да понеса добре. То нашите възрастни бяха 65 човека, ако сложим и 20 деца ще е уау.

Иначе на 2-3 годишните не вярвам да им се създава спомен, защото няма да помнят.

Иначе ако са малко и родителите са на място е ок. Наистина, знам, че и аз бях малко пренавита, но исках всичко да мине по план.

И то мина. Сега снимките след 6 месеца. 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт