АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 604
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Аз съм слагала такъв гел по препоръка на АГ след една корекция на матката преди 4 години /беше т.нар. Т-shape, нещо като двурога, но не толкова силно изразена/. Та, този гел мисля, че не е за външния белег, по-скоро вътре из органите да няма сраствания. При мен операцията беше хистероскопска и държах да проверим миналата година дали всичко е наред с диагностична хистероскопия - матката беше перфектна, може и да има значение, че съм слагала гел.
В петък съм последен преглед и ще питам, ще ви докладвам Simple Smile

# 226
Топно така забравих да допълня АГ каза че се слага докато трае самата операция,вътре

# 227
Благодаря, момичета за препоръките 🙏🤗. Сега изпрах някои неща с Тео бебе и ще пробвам и Бочко, ако се наложи. Душ гела ни е на А-Дерма, така че се надявам да се изчисти обрива в най-скоро време.

# 228
  • София
Да да, за вътрешни сраствания и по-лесно заздравяване е, но АГ каза, че по самата кожа може да се прецени каква тъкан е и как биха зараствали шевовете. Просто хората са с различна дебелина, различен тип кожа, различна тъкан така да кажа (не мога да повторя съвсем терминологично описанието й) и някои са по-предразположени да имат проблеми при възстановяването. Други не са и със или без гел общо взето би било едно и също нещо.

При мен докато ме ши (бях будна през цялата операция, даже видях няколко пъти отражение в лампата и едно хладилниче до масата Grinning) ми каза, че предният път е направено много добре секциото и всичко изглежда перфектно зараснало.
Реално зависи много и кой прави операцията, ама никой няма да е чак такъв касапин, че да е все едно кълца като за последно Grinning

# 229
Включвам се отново с нова болежка... Цял ден имам менструални болки и болки в кръста. Когато лежа или седя са доста силни все едно ще ми дойде, а в кръста все едно ме пронизват с нож... Отидох до спешен кабинет да видим какво става, но нищо нямаше. Нямам и никакво разкритие в 37 седмица. От къде идват тези болки не знам, но ще полудея. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?

# 230
Включвам се отново с нова болежка... Цял ден имам менструални болки и болки в кръста. Когато лежа или седя са доста силни все едно ще ми дойде, а в кръста все едно ме пронизват с нож... Отидох до спешен кабинет да видим какво става, но нищо нямаше. Нямам и никакво разкритие в 37 седмица. От къде идват тези болки не знам, но ще полудея. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?
Без да съм имала само съм чула и чела, че подобни болки отговарят на контракции. Моя близка на скоро получи така, върнали са я, прибрала се е и пак на ново по на често и пак обратно към болницата и в крайна сметка е родила след няколко часа, но повече подробности не знам. Просто ги следи като продължителност и честота. Ако се наложи пак отивай.

# 231
  • София
Роуз, и за мен това са си чисти контракции. Моите бяха точно такива родилните (подготвителните бяха само менструални и стягане на корема) - менструални, стягане на корема и отиваха към кръста. Изтегли някое приложение за засичане на контракции и почни да засичаш на колко минути и по колко продължават.

При мен реално за едни 14-15 часа тези болки ми докараха само 3см разкритие, та ако съм отишла в началото можеше и мен сигурно да ме върнат, ако не видят разкритие.

# 232
Мацки аз официално си минах термина. Днес доктора ми каза до неделя ако не се разродя да си отивам направо в болницата за предизвикване. От 3 дни съм с 2 см разкритие. Пукнах се от разходки и клекове, ноо бебето не му се излиза. Болки имам, но леки. И най-вече ги усещам не като контракция, а като тежест от бебето. Менструални болки имам за дена по 2 3 пъти и това е. Приемам съвети за естествено предизвикване на раждане.

# 233

Бъди нащрек, защото това СА контракции. Да не те заблуждава още липсата на разкритие.

# 234
Мацки аз официално си минах термина. Днес доктора ми каза до неделя ако не се разродя да си отивам направо в болницата за предизвикване. От 3 дни съм с 2 см разкритие. Пукнах се от разходки и клекове, ноо бебето не му се излиза. Болки имам, но леки. И най-вече ги усещам не като контракция, а като тежест от бебето. Менструални болки имам за дена по 2 3 пъти и това е. Приемам съвети за естествено предизвикване на раждане.

Аз знам за качване и слизане по стълби.

# 235

Аз знам за качване и слизане по стълби.

Секс с оргазми и свършване вътре, чай от малинови листа, движение, неядене.. Тези неща съм чувала...

# 236
RoseIsHere как е положението?

Мен нещо май се опитва да ме обземе някаква пред-родилна депресия, не знам. Плаче  ми се, някакво усещане като вътрешна вина все едно ме обзема, че виждаш ли сега като се роди бебето и някак си ще създам дискомфорт на децата и хората вкъщи като цяло... Притеснено ми е някакво от самото раждане, нищо че ми е за 3ти път и е уж знам, че ще е секцио. Самотно се чувствам малко което пък идва от липсата на интимност с ММ през последните месеци поради разбираеми все пак причини, но чувството си е там...

# 237
Ами все си е така нямам интервали по-скоро една голяма контракция отвремв на време. Интересното, е че поне като спя не усещам нищо и като се движа е по-добре, но като лежа си усещам болките. Аз вече страх нямам само чакам всичко да приключи. Госпожицата да излезе, че големи мъки си беше тази бременност.

# 238
LadyBug и аз като теб се чувствам. Притеснявам се да не пренебрегвам баткото, с ММ и ние сме малко като съквартиранти, както казваш, по разбираеми причини. От раждането също ме е шубе, мисля си, че е, защото вече знам какво е. Предния път като не знаех ми беше по-добре. Хем искам да се свършва вече, защото не се издържа, хем ми се струва, че все нещо има още да се върши преди това...

# 239
  • София
И мен ме е шубе от второто секцио повече от първото. На първото отидох с усмивка и блажено незнание. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт