Термин Август 2024 ♥ - тема 5

• 43 173
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Герка,аз и преди съм споделяла - твърдо съм си за Славов,вече трети път. Имам му пълно доверие,за мен ме спаси от секцио.

Супер, ти през цялата бременност ли се следиш при него? На мен ми е препоръчан от приятелка. Притеснява ме обаче избора на екип, както неведнъж сме обсъждали и лекарите са хора, какво се случва ако тръгнеш да раждаш точно когато му приключва смяната? Майчин дом също ме притеснява и по-специално практиките там, та смятам да задам доста въпроси…

# 436
  • София
И аз се колебаех за Славов, но не ми се иска в Майчин дом, мои близки не са с добри впечатления последните години, но при проблем с бебето са с най-добрата неонатология. На мен лично не ми харесва, че там водят студенти и родилките са за показно, а д-р Славов е и асистент в университет така, че това ми се вижда неизбежно. Въпреки всичко съм чела, че д-р Славов е следващият Дяволов, а е и АГ на годината.

Моят избор е д-р Дойчиновски - Вита.

# 437
Др. Илиева - Вита ✌ И първото е там и сега пак, живот и здраве. Екипът им е супер, тя се разбира с колегите си много и с когото и да се падне дежурен си израждат двамата. Миналият път си я извикаха в 10 вечерта след като беше си тръгнала в 7 от прегледи. Там знам че на който и да попадна съм в добри ръце - изключение са ми новите им попълнения от последните 4 години понеже не ги познавам, но може и те да са добри. Акушерките са топ. На въпроса ми дали мога да си взема детето при мен 3тата вечер ми се каза “ може, ама сега ти паднало да спиш. Я се наспи ние си я гледаме.” За майчин дом за съжаление съм чувала, че са способни да ти обясняват каква майка си, ако от първата вечер не го вземеш при теб 😞
Разбира се неонатологията им е топ, но не съм сигурна дали тези от Токуда не ги бият.
До колкото знам там масово бебетата са на антибиотици заради вътреболнични инфекции - разбирам го донякъде, но бих го избегнала.  Ако е рисково ще си търпя и ще отида в майчин дом, но ако няма индикации не бих.

# 438
  • Гр. София
Кукличка, на мен Павлова ми каза същото, че не е нужно да ходя на 3та фетална. Особено предвид, че направих и фетална ехокардиография, мисля да я послушам и да не ходя повече. Мисля обаче вече да ходя на прегледи през 2 седмици. Следващият ми преглед е при следящият по здравна каса, а по-следващия съм записала при др. Славов, с когото искам да се запозная и да разпитам за раждане при него в Майчин дом. Вие ориентирахте ли се къде ще раждате?

Гери, Славов обаче е в отпуск през целия месец август... На 2 - ри бях при него на преглед и всъщност точно той установи, че шийката ми е страшно скъсена.

# 439
Бебето ако не е при теб през нощта, значи не можеш да го кърмиш, т.е. хранят го с АМ.  И няма какво да ти стимулира гърдите и най-вероятно няма да имаш достатъчно кърма. Не че бих отказала да се наспя, но за съжаление без нощно кърмене май няма как бебето да е изцяло на кърма.

Съни, благодаря за инфото! В такъв случай ще помисля дали да не отменя прегледа, малко се обезмисля 😕 Макар че той е много добър специалист и може би не е лошо да ме види, както при теб е открил нещо, което другите не са видяли..

# 440
Lallzz и аз се следя при Илиева и вече имам едно раждане при нея. Потвърждавам всичко казано от теб.

kuklichka, Дойчиновски е страхотен! Той заедно с Илиева водеха раждането ми и не мога да кажа нищо лошо, даже напротив!

Gerka99 при мен бебето не беше при мен нощем, но се събуждах да се цедя. Докато бяхме в болницата не съм я кърмила, но се цедях регулярно през всичките 6 дена, точно заради стимулацията.

Ще редактирам поста са пореден път…Този малкият в корема ми как е застанал не знам, но ми блъска/рита точно в пикочния мехур.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 21:52 от NI_CI

# 441
  • София
Моя приятелка ражда преди две години в Майчин дом със секцио и избра бебето да не е при нея, 5 дни бяха в болницата. Водеха ѝ бебето през 3 часа, като през нощта от 22ч до 7ч сутринта беше на АМ. Още се кърмят.

# 442
Била съм и в двата случая- и бебето с мен и на всеки 3 часа да го взимам, никой не ми е правил проблем. Имало е по 1 акушерка,дето беше крива, но малко се засякохме. Останалите бяха супер мили от акушерките до санитарките,аз лично нямам никакви оплаквания. Стажантите идват сутрин,с първото раждане ги засякох,понеже продължи много дълго,иначе и двете ми раждания са нощни и нямаше по това време стажанти, даже беше доста спокойно.
За Славов се бях замислила точно дали няма да вземе да излезе август отпуск. Във вторник съм при него и ще го питам,ще му се моля да ме изчака,ако така е решил Joy

# 443
Абсолютно, при първото ми раждане дъщеря ми не беше при мен през нощта (политика на болницата), но след това 1 година я кърмих безпроблемно. То като си секцио са малко по-трудни нещата откъм възстановяване на майката и предполагам, че затова така процедират. Сега ще видим как ще е, защото пак ще съм секцио, обаче бебетата от самото начало ще са при мен... дано да се справя Simple Smile

Моя приятелка ражда преди две години в Майчин дом със секцио и избра бебето да не е при нея, 5 дни бяха в болницата. Водеха ѝ бебето през 3 часа, като през нощта от 22ч до 7ч сутринта беше на АМ. Още се кърмят.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 23:23 от Ivchoni

# 444
До предния преглед си ходех веднъж месечно, но сега ме повика за да следим шийката. Вече сигурно ще започна да ходя на 2 седмици заради нея и също, защото ми изписа лекарства, които иска да следим как се отразяват и дали има нужда от смяна.
При мен, тя мисли, че е от втвърдявания на корема, които получавам главно вечер, след много активност през деня или стрес. Другият път ще ми вземе вл, секрет за изследване и до  тогава ме инструктира да пусна стерилна урина да видим дали има нещо притеснително там.
Това с движението е много относително според мен и не винаги е причина за скъсяването, имам приятелки които не се спираха до края- шофиране, ходене по над 10 Хил крачки на ден и нямаха никакви проблеми. Съветът ми е да се пазиш, но и да не се тревожиш излишно, че това също е много вредно. 23.04 ей сега ще дойде ♥

Бях писала преди няколко дни, за ниската плацента и започналата да се скъсява шийка.. е да ви се оплача, от 28-29 мм, днес ми я измериха 25 Sad( . Явно прогресивно си се скъсява, защото между прегледите нямаше и 10 дни. След 10 дена ме вика пак да видим какво е положението, изписа ми няколко медикамента и почивка, та и аз явно ще спирам да ходя на работа, колкото и да не ми се искаше…Да родя здраво и доносено бебе е най-важното в случая.
Стискам палци на всички и много се радвам за хубавите новини!

На две седмици ли ходите на прегледи?
Или заради скъсяването ви извикаха пак?
Аз много ходя и почти не почивам и все се притеснявам за шийката .На преглед съм чак на 23-ти и до тогава пак не се очертава да почивам.

# 445
Вечер и аз понякога имам втвърдявания , точно след много натоварен ден.
Почнах да пия магнезии 1-2 часа преди да си легна и определено намаляха.Като дойде прегледа , ще коментирам.
Иначе си шофирам и си ходя .. всичко си правя като преди освен да вдигам тежко , децата да не вдигам .. и до там, всичко друго си върви по старо му.
С близнаците главно лежах , то беше и КОВИД , а и нямах други деца за гледане.

# 446
Kuklichka, наистина 12 Хил крачки са много за бременна. Все пак ходенето го препоръчват за предизвикване на раждане. Пази се Hug
Twinkle, какво ти предписа за шийката - алеракт, магнезий и прогестерон ли?
Това бебето да е отделено от майката невинаги носи риск за неуспешно кърмене, но  съществува такъв. Първият път детето ми не беше до мене ден и половина (чакахме да се освободи вип стая, където е позволено за бебета). Хранеха го с АМ, естествено с шишета с големи дупки. Когато го сложих на гърда за щастие засука, не се беше "разглезил" от шишетата. Имаше един период в началото, в който трябваше да го кърмя почти нов стоп, за да си увелича лактацията. С помпа едва успяват да изцедя 5-10 мл и не беше вариант. Не се поддадох на натиска да давам добавка и за няколко дни ми се увеличи кърмата. Моето мнение за кърменето е, че трябва да се сведат до минимум рисковете, които го осуетяват...иначе и аз имам приятелка, чието бебе беше месец в болница с пневмония и после го кърми една годинка

# 447
  • Пловдив
За мен от ходене не може да се скъси шийка.

Стремя се да ходя уикенда поне 10000 крачки, през делничните дни почти не успявам и ще вкарам пътеката скоро.
От всичко само избягвам да вдигам тежко, случва се понякога.

# 448
Предписа ми папаверин и коринфар, като този коринфар много ме притесни, след като прочетох листовката и след като от две аптеки макар и с рецепта ми отказаха да ми го дадат, като видяха че съм бременна. Четох във форума обаче, че много бъдещи майки го приемат и спират магнезия, като това им е помогнало. Аз нещо явно не усвоявам добре магнезия, понеже пия доста големи дози последно време( диаспорал 1 на ден и 3 по 2 магнерот) и пак имам ужасни крампи в прасците нощем и понякога твърд корем, а и на изследвания които пуснах преди няколко дни беше на долната граница. Явно и за това ми го е изписала това лекарство. С ниско кръвно съм 90/50 и четох че и папаверина и коринфара свалят кръвното( то реално на коринфар това си му е основното действие и за това се предписва). Говорихме че ако се чувствам много зле от това лечение може да пробваме със системи магнезий, но това ще го мислим след следващия преглед. Имам и доверие на жената, надявам се да е адекватно спрямо ситуацията лечението.

Kuklichka, наистина 12 Хил крачки са много за бременна. Все пак ходенето го препоръчват за предизвикване на раждане. Пази се Hug
Twinkle, какво ти предписа за шийката - алеракт, магнезий и прогестерон ли?
Това бебето да е отделено от майката невинаги носи риск за неуспешно кърмене, но  съществува такъв. Първият път детето ми не беше до мене ден и половина (чакахме да се освободи вип стая, където е позволено за бебета). Хранеха го с АМ, естествено с шишета с големи дупки. Когато го сложих на гърда за щастие засука, не се беше "разглезил" от шишетата. Имаше един период в началото, в който трябваше да го кърмя почти нов стоп, за да си увелича лактацията. С помпа едва успяват да изцедя 5-10 мл и не беше вариант. Не се поддадох на натиска да давам добавка и за няколко дни ми се увеличи кърмата. Моето мнение за кърменето е, че трябва да се сведат до минимум рисковете, които го осуетяват...иначе и аз имам приятелка, чието бебе беше месец в болница с пневмония и после го кърми една годинка

# 449
И аз съм се насочила към Майчин дом Hug

Общи условия

Активация на акаунт