Дубай/Тема 17/

• 44 000
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • До морето
Уотс ъп и Месинджър със сигурност не са заглушени.

# 181
Не са заглушени ,но аз си инсталирах  -BOTIM

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 11:20 от iliana__

# 182
  • Бургас
Никъде в темата  не открих отговор на следния въпрос: С какво приложение говорите с България,защото разбрах, че вайбър,ватсап и месенджър са заглушени в Дубай.
Май няма такова, понякога успявах на вайбър да се включа, но трудно.

# 183
Wathsapp без проблем, само да имате интернет.

# 184
Приложенията whatsapp, viber, messеnger може да си ползвате спокойно за текстови, аудио съобщения/ чат, споделяне на снимки/видеа. Вече ако искате да проведете чрез тях видео или аудио разговор, трябва да имате инсталиран VPN, тогава първо стартирате VPN-a и после отваряте съответното приложение, това знам със сигурност работи с whatsapp, но би трябвало да е ок и за другите подобни. За  BOTIM може и без VPN.

# 185
  • Бургас
Приложенията whatsapp, viber, messеnger може да си ползвате спокойно за текстови, аудио съобщения/ чат, споделяне на снимки/видеа. Вече ако искате да проведете чрез тях видео или аудио разговор, трябва да имате инсталиран VPN, тогава първо стартирате VPN-a и после отваряте съответното приложение, това знам със сигурност работи с whatsapp, но би трябвало да е ок и за другите подобни. За  BOTIM може и без VPN.

Бях попаднала на статия за Дубай, че е незаконно инсталирането ба VPN. Мен ме вълнува дали някой ходи след промените да докажех 3000 дирхама, как точно се случват нещата.

# 186
Ами законно, незаконно, хората, коитo живеят там го ползват VPN-a, за тях риска е по-голям, все пак са с резидентски визи, вече за турист за една седмица, едва ли някой ще тръгне да го гони и засича,  както казахме има и алтернатива  - BOTIM.

Ако толкова ви притеснява питайте по групите във Фейсбук живущите там.

# 187
Ще пътувам сама с децата през декември за Дубай и Абу Даби. За мен ще е второ ходене, но пак имам някои въпроси. Понеже кацаме и излитаме от Абу Даби, до Дубай ще пътуваме с автобус до Ibn Battuta mall. Става ли района около този мол да наема хотел? Предния път спахме до Мола на Емирствата, но сега с този автобус до Абу Даби, освен това Ibn Battuta e близо до Марината, градините и Глобал Вилидж. А цената на хотелите през декември рязко скача, особено както искам да има и включена закуска. Иска ми се хотела да е близо до някой от моловете и до метро станция, че да има къде да вечеряме. Сега набелязвам програмата и прочетох някъде, че има водно такси от Марината (или Марина мол) до суковете в Дейра. Някой знае ли нещо такова? Къда да видя разписание и карта? От къде точно се хваща монорелсовото влакче за Атлантис и спира ли на View point с изглед към хотелите или директно отива до самия хотел? Предния път ходихме с такси и нищо не видях от палмата и нищо не можах да снимам..😁
По дни още не съм направила програмата, но първата вечер -Марината и вечеря на корабче. Втория ден - разходка до Атлантис, градините и вечерта Глобал вилидж. Трети ден Медината, Бурж Ал Араб,  вечерта Дубай Мол.Четвъртия ден суковете в Дейра, Рамката, а вечерта автобус до Абу Даби. Още не съм измислила програмата за Абу Даби, но мисля от там да вземем сафари до пустинята,  Емирейтс палас, бялата джамия и качване на едната Етихат кула, посещение на един палат, на който му забравих името...🤭 Какво пропускам? Миракъл Гардън кога е добре да се посетят - сутрин или след обед и колко време отнема? Чудя се с кое да ги съчетая...

# 188
  • До морето
Колко са големи децата? Някой от тематичните паркове може би ще им хареса повече от суковете в Дейра 😀

# 189
Ами големи са - на 20 и 13. GrinningКои тематични паркове? Водни паркове не искат, на плаж - също. На тях по-скоро им се обикаля по моловете...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 190
  • До морето
Ами големи са - на 20 и 13. GrinningКои тематични паркове? Водни паркове не искат, на плаж - също. На тях по-скоро им се обикаля по моловете...Stuck Out Tongue Winking Eye

Големички са 😃 Но пък Ферари Уърлд, Реал Мадрид, Уорнър Брадърс - аз съм на 30+ и ми харесват 🫣

# 191
За Ferrari world сега мислим дали да ходим. Оставихме сафарито от Абу Даби и нямаме цял свободен ден и за ферарито. Аз съм ходила и не бих отишла пак, но ако те решат ще ги заведа. Те са ходили на доста такива атракциони (не живеем в БГ) и сякаш не ги влече толкова. Ако баща им беше с нас, щеше да ги навие, на него повече му се ходи там... Satisfied

# 192
lunna pateka, за района Ibn Battuta хотел e ok по критериите метростанция и мол на близо  и е по-удобно ако предимно ще имате активности в новата част. До Дубай Мол си е далечко, а до Рамката и Дейра още по далече, дори и да пътувате с метро, пак е време и в някои часове е претъпкано. Но пък от Ибн Батута не е толкова далеч да се отиде до Експо Градчето например, дори и след експото останаха някои интересни павилиони (не са безплатни обаче). Декември времето ще е хубаво за атракциите на открито, за моловете отива много време там,  ако сте за кратко в Дубай.
В Абу Даби палата е - Qasr Al Watan и си заслужава (ако планирате посещение вечерно време има и светлинно шоу).

# 193
AniSim, точно това е палата и ще видим светлинното шоу. Само не разбрах всъщност ако палатът работи до 18:00, в колко започва самото шоу?
За хотел в Дубай май ще вземем до Мола на Емирствата, че е на средата някак до всичко. Сега изниква въпроса с транспорта. Предния път бяхме с кола под наем и беше лесно. Сега трябва да се оправям с метро, автобуси, таксита. Някой ползвал ли е шофьор, много ли скъпо излиза? Спомням си как чакаха опашки за такси пред Дубай мол и това малко ме притеснява. Как си буквате такси - през приложение, чрез хотела, чакате по стоянки за таксита пред атракциите?

# 194
За Qasr al Watan, шоуто започва горе-долу веднага след като го затворят палата, то е отвън на него. Тоест логистично си предвиждате разглеждане вътре и отвън може би час - два и изчкавате шоуто. също като ви наближи датата е добре да се провери за конкретния ден дали работи за посетители палата и дали ще го има и шоуто.

За Абу Дабу и Лувъра е известна атракция, лично не съм ходила още, но бих го посетила.

За Дубай - таксита има пред стоянките по моловете, хотела, атракциите и може да се поръчват от приложението Careem.  Аз бих комбинирала и метро, и таксита, с метро/автобуси повече време отива в придвижване, то повечето метростанции така са изградени, че се върви и много пеша, такситата пък на по дълги разстояния са си разход.

Общи условия

Активация на акаунт