Дубай/Тема 17/

• 44 012
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Много Ви благодаря.
А пътувалите с флай дубай, намират ли разлика?
Смятат ли, че си заслужава?
Защото и те са нискатарифна.
На флай дубай самолетите са с по-голямо разстояние между седалките, което е по-удобно за по-високи хора,
както и възможност за регулиране позицията на седалката.
Поне на нас пътуването ни беше по-комфортно.

# 526
Флай Дубай, напоследък пускат едни по-нови самолети с по-удобни седалки, и да май и разстоянието е по-голямо между редовете, но не бих казала, че чак съществено се различават по комфорт от уиз. По-скоро при тях предимството е че кацат директно в Дубай, летят в по-удобни часове, мисля че имаха и повече полети на седмица, летят целогодишно и най-вече са по-сигурни относно  спазването на разписанието си на полетите. Вече дали си заслужава да се плати по-висока цена за всичко това, много е индивидуално и всеки си преценява. И на двете авиолинии им се пълнят полетите.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:54 от AniSim

# 527
Какво е времето в Дубай в момента? На 12 януари летя там и искам да знам с какви дрехи да тръгна, вечерта студено ли е?

# 528
  • Русе
Какво е времето в Дубай в момента? На 12 януари летя там и искам да знам с какви дрехи да тръгна, вечерта студено ли е?
В момента сме в Дубай. Времето е приятно. Сутрин е за тънко яке, през деня - по тениска. Има хора и с къси панталони и поли. Вечер подухва, една идея по-хладно. Накупихме си кожени якета от Глобал вилидж, тях разхождаме вечер. Довечера сме на яхта, вероятно и там ще духа повече.

# 529
Здравейте, с каква карта, дебитна или кредитна е по-добре и по-удобно да се плаща? Чувала съм че когато се заплаща с кредитна карта начисляват отстъпки, това вярно ли е?

# 530
Къде точно са изгодните кожени якета, дали се виждат като сме ди Глобал вилидж. Ако можете да ме ориентирате в цени.
Благодаря

В момента сме в Дубай. Времето е приятно. Сутрин е за тънко яке, през деня - по тениска. Има хора и с къси панталони и поли. Вечер подухва, една идея по-хладно. Накупихме си кожени якета от Глобал вилидж, тях разхождаме вечер. Довечера сме на яхта, вероятно и там ще духа повече.

# 531
  • Русе
Якетата са от Глобъл вилидж, има в къщата на Пакистан и Авганистан. Цената, която успяхме да спазарим е 200 дирхама. Стартовата беше около 600.

# 532
  • София
Здравейте, може ли на място да се вземе круизче с яхта по Марината и Сафари в пустинята или трябва задължително да е предварително? В хотелите дали предлагат такива услуги и по-скъпо/по-евтино ли е?
И колко струва оринтировъчно сафарито с вечеря в камп?
 Както и за другите забележителности, струва ли си да взема предварително билети? Има ли вероятност да няма, по-евтино ли излизат онлайн?

# 533
  • София
Ние си букнахме на място, но онлайн, защото не си бяхме избрали фирма. В нашия хотел имаше и предлагаха екскурзии, но идея си нямам за цените. Цената на нашето сафари за 4 човека излезе около 500лв.

За музея на бъдещето билетите, които ни предложиха на място бяха два пъти по-скъпи, от другата цена бяха разпродадени до 14.01.
За мен има смисъл да си купиш предварително билети , защото не се редиш на две опашки.

# 534
Якетата са от Глобъл вилидж, има в къщата на Пакистан и Авганистан. Цената, която успяхме да спазарим е 200 дирхама. Стартовата беше около 600.

И последен въпрос , с карта можеше ли да се плаща ики само кеш

# 535
  • Русе
Може да се плаща с карта, да.

# 536
  • София
Може ли да ми препоръчате фирма за сафари? И дали на някой му е ставало лошо по време на карането в пустинята, че това ме притеснява?
За круиз с яхта по Марината има ли смисъл или е подобно да обиколиш с ферибота?

# 537
Винаги вземам всички турове предварително онлайн. На място въобще няма време да търся и да буквам турове. Там постоянно си в движение, при тия разстояния отнема време предвижването....
Има доста фирми, които предлагат всякакви турове, сафари, билети. Може да се провери цената и да се прецени...
На сафарито, джиповете карат доста лудо по дюните, но лошо не ни е ставало. То зависи и от самия шофьор и зависи колко време е самото каране. Има сафари по изгрев и вечерно сафари по залез+ вечеря в камп. Вечер в пустинята става доста хладно, особено ако духа вятър.
По Марината е добре да се обиколи с корабче. И пеша става, но вечер с корабче е много приятно... Има доста фирми, предлагащи разходка с вечеря и въобще всякакви турове - get your guide, klook, viator, rayna tour, booking също имаше някакви турове, explore Dubai и др. Някои местни фирми предлагат отстъпки ако се букнат от тях няколко тура...

# 538
  • София

За круиз с яхта по Марината има ли смисъл или е подобно да обиколиш с ферибота?
По-добре е с фериботи. Много по-евтино отколкото скъпите вечерни круизи с индийско меню за вечеря.
Това не са огромните фериботи, които знаем в Истанбул, а са малки корабчета с трийсетина места в силвър класа, като има отделно и голд класа, но и обикновената е достатъчно луксозна и комфортна.
Има няколко такива фериботни линии, които тръгват от две места в Дубай. Едното място е кея на Пиер 7 в Дубай Марина / до Марина Мол/ и другото е кея в Al Ghubaiba / точно до Стария сук, близо до Златния сук/
Ето и фериботните линии, които можете да ползвате и цените в силвър клас, за голд класа умножавайте по 2:
Ферибот FR4-от Дубай Марина/Пиер 7/ до Палмата и обратно- 25AED в посока
Ферибот FR2-от Дубай Марина/Пиер 7/ до Дубай канал- 25AED – в 13 и 18ч.
Ферибот FR1- от Дубай канал до Ал Al Ghubaiba - 25AED – в 14:25часа
Ферибот FR5- от Ал Al Ghubaiba до Шарджа - 15 AED- в делнични дни в 7:00, 8:30, 13:00, 16:45, 18:00, уикенда са само следобедни часовете.
Има и водни таксита, които обикалят в Дубай Марина- 1спирка=7AED  , и една линия пак в Дубай Марина, която стига до Blue Waters / Виенското колело/

# 539
  • Русе
Абсолютно подкрепям за ферибота. На нас лично много ни допадна тази разходка. Няма смисъл от Gold ticket, защото така или инъче бяхме на палубата през цялото време. Мисля че около 2 часа беше времетраенето на най дългия маршрут ( цената 50 дирхама)и се виждат доста интересни неща откъм водата. Последна спирка , както казва и Роже е до Стария сук, съответно и там обиколка и после прибиране с метрото.

Общи условия

Активация на акаунт