Дубай/Тема 17/

• 43 939
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Сервират ли алкохол в ресторантите там? Едно време не можеше да се пие в ресторанта,освен ако не е към хотел.
Винаги са сервирали и имат всякакъв алкохол...
Виждам ,че сте особено компетентен/а , да попитам : Колко време сте живели там?

Joy Необходимо ли е да съм живяла години, за да знам???
Щом вие сте ПО-Компетентна отговорете на въпроса ми ... Flowers Hibiscus
Мисля ,че съм по- компетентна ,живяла съм там година. Но няма да ви дам отговор.

# 601
  • тук-там
В Дубай вече се продава алкохол и в определени магазини.
Не е като едно време - мъкнехме от летището.
В Ажман и Абу Даби - също има такива магазини. Единствено за Шарджа не съм сигурна, че там са по-хард.

# 602
Привет
Всяка година сме в Дубай по едно и също време и си имаме специален повод за празнуване ... и винаги в наш любим ливански ресторант на втория етаж на Souk Al Bahar с гледка към фонтаните и Бурж.
Тази година ми се иска да сменим заведението и моля за идеи за ресторант с алкохол и хубава гледка към фонтаните???

Благодаря
    Намерих го в Гугъл този ливански ресторант, Лимонов цвят ли се казва? Много добре изглежда. Какви са цените, не ги  намирам

# 603
  • в света на илюзиите
Може и този да е - Ресторант Siraj - https://sirajrestaurant.com/ . За този отзивите са по-добри.

# 604
Здравейте,на 20 февруари пътуваме семейно за Дубай,за първи път ще го посетим.Сами си организираме пътуването,билети,хотел и атракции…Имам няколко чуденки,на който ще се радвам да ми помогнете.Първо да питам има ли големи опашки за Бурж Халифа?Искам да буква билети за 5 следобед с идеята да хванем и залеза също,но ме притеснява да не би да има голямо чакане и накрая да влезем по тъмно?Колко горе долу обичайно се чака там?Въобще препоръчайте ми някакъв оптимален час за влизане,благодаря.Другият ми въпрос е свързан с алкохола и лекарствата-мога ли да внеса в чекирания си багаж 1 бутилка някакъв алкохол(ще ми се да имаме в хотела нещо за пийване вечер) и също хапчета-парацетамол и билкови хапчета за перисталтика?Дайте съвет,моля.За сафари и вечерен круиз съм решила да ползвам услугите на Елка Константинова(местен гид),но и там се чудя-разглеждам оферти от различни сайтове,на картинки всички са добре…Дайте препоръка и там.

# 605
  • София
За Бурж Халифа чакахме доста по коридорите.Всъщност зависи за кои етажи.Ние бяхме за 124 и си имаше много хора.Бяхме за 17. 00ч и да гледаме залеза.Горе имаше адски мнохо хора които затрудняваха снимките ни 😁Но усещането да си там горе...велико.При нас нещо се обърка и се качихме и слязохме веднага,след това пак нагоре 😁Аз взех всички възможни лекарства които имах в нас за грип и т.н. 🤣В саковете ни имаше и вода..

# 606
  • Бургас
Не знам дали видяхте, от 31 март Wizz пускат полет до Абу Даби от Варна.

# 607
  • София
Ние бяхме на Бурж Халифа сутринта в 5:30 и нямаше хора, така видяхме града и през нощта и по светло. Но ни направи впечатление, докато вървяхме по коридорите за асансьора,  че имаше табели с часове на изчакване от типа на 1:45 минути. Алкохол не сме носили.

# 608
  • Бургас
Здравейте,на 20 февруари пътуваме семейно за Дубай,за първи път ще го посетим.Сами си организираме пътуването,билети,хотел и атракции…Имам няколко чуденки,на който ще се радвам да ми помогнете.Първо да питам има ли големи опашки за Бурж Халифа?Искам да буква билети за 5 следобед с идеята да хванем и залеза също,но ме притеснява да не би да има голямо чакане и накрая да влезем по тъмно?Колко горе долу обичайно се чака там?Въобще препоръчайте ми някакъв оптимален час за влизане,благодаря.Другият ми въпрос е свързан с алкохола и лекарствата-мога ли да внеса в чекирания си багаж 1 бутилка някакъв алкохол(ще ми се да имаме в хотела нещо за пийване вечер) и също хапчета-парацетамол и билкови хапчета за перисталтика?Дайте съвет,моля.За сафари и вечерен круиз съм решила да ползвам услугите на Елка Константинова(местен гид),но и там се чудя-разглеждам оферти от различни сайтове,на картинки всички са добре…Дайте препоръка и там.
Приятелите , с които пътувахме имаха 20 кг багаж и без проблем преминаха с една бутилка уиски. Иначе в сутерена на Дубай Марина мол има магазин за алкохол със сносни цени.

# 609
Скрит текст:

Има си опашка за Бурж Халифа, но си спазват часа, изкачването с асансьора е за минута, така че не се притеснявайте. Отидете половин час по-рано, може да ви пуснат.

За алкохол и лекарства в чекирания багаж не се притеснявайте, особено за 1 бутилка. На летището има фри шоп, от там може да си купите колкото и какъвто алкохол искате. Аз носех лекарства и със зелена рецепта в ръчния, никой нищо не ми е казал или проверявал.

Не сме ползвали услугите на Елка Костадинова, не знам коя е, така че нищо не мога да напиша.

# 610
Аз съм купила билети за децата за Бурж Халифа. Ние ще я пропуснем, но съм взела за 124 ет., а те искат по-високия. Мога ли на място да закупя билети, ако до тогава нв успея да ги разубедя?!

# 611
Здравейте, предстои ми самоорганзирано пътуване до Дубай за 20 дни. Бих искала да разгледам Дубай на спокойствие и ще ползвам градски транспорт. Въпросът ми е има ли някакво приложение, което се ползва, да се виждат разписания, линии?

# 612
  • Бургас
Здравейте, предстои ми самоорганзирано пътуване до Дубай за 20 дни. Бих искала да разгледам Дубай на спокойствие и ще ползвам градски транспорт. Въпросът ми е има ли някакво приложение, което се ползва, да се виждат разписания, линии?
Аз ползвам move it.

# 613
Градският транспорт е много слабо развит.
Ползвахме метро, което е надземно, но е само няколко линии.
Използвахме предимно таксита, не са много скъпи.

# 614
  • София
Ние ползвахме основно градски транспорт и си беше много добре. От време на време и таксита според ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт