Дубай/Тема 17/

• 43 877
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Можете ли да препоръчате компания за круиз с вечеря по Дубай Марина? Изобщо заслужава ли си?
По-добре е с фериботи. Много по-евтино отколкото скъпите вечерни круизи с индийско меню за вечеря.
Това не са огромните фериботи, които знаем в Истанбул, а са малки корабчета с трийсетина места в силвър класа, като има отделно и голд класа, но и обикновената е достатъчно луксозна и комфортна.
Има няколко такива фериботни линии, които тръгват от две места в Дубай. Едното място е кея на Пиер 7 в Дубай Марина / до Марина Мол/ и другото е кея в Al Ghubaiba / точно до Стария сук, близо до Златния сук/
Ето и фериботните линии, които можете да ползвате и цените в силвър клас, за голд класа умножавайте по 2:
Ферибот FR4-от Дубай Марина/Пиер 7/ до Палмата и обратно- 25AED в посока
Ферибот FR2-от Дубай Марина/Пиер 7/ до Дубай канал- 25AED – в 13 и 18ч.
Ферибот FR1- от Дубай канал до Ал Al Ghubaiba - 25AED – в 14:25часа
Ферибот FR5- от Ал Al Ghubaiba до Шарджа - 15 AED- в делнични дни в 7:00, 8:30, 13:00, 16:45, 18:00, уикенда са само следобедни часовете.
Има и водни таксита, които обикалят в Дубай Марина- 1спирка=7AED  , и една линия пак в Дубай Марина, която стига до Blue Waters / Виенското колело/

# 661
A има ли хубав ферибот/круиз с читава вечеря?

# 662
Има, разбира се. Два пъти сме били: веднъж с по- малка яхта с главно  с индийско меню (пикантно) и веднъж на  с LOTUS MEGAYACHT - там храната беще страхотна, разнообразна (блок маса, станция за паста, суши, месо на скара, разнообразни десерти и други), предлага се алкохол (с доплащане с гривни - ако някой иска без лимит).  И двата пъти ходихме организирано с агенция и много ни хареса. Определено, обаче, ако ходим пак бих избрала LOTUS MEGAYACHT.

# 663
  • София
Има, разбира се. Два пъти сме били: веднъж с по- малка яхта с главно  с индийско меню (пикантно) и веднъж на  с LOTUS MEGAYACHT - там храната беще страхотна, разнообразна (блок маса, станция за паста, суши, месо на скара, разнообразни десерти и други), предлага се алкохол (с доплащане с гривни - ако някой иска без лимит).  И двата пъти ходихме организирано с агенция и много ни хареса. Определено, обаче, ако ходим пак бих избрала LOTUS MEGAYACHT.

Със коя агенция бяхте?😊

# 664
Определено, обаче, ако ходим пак бих избрала LOTUS MEGAYACHT.

Каква беше цената горе-долу?

# 665
Здравейте,
в неделя пътуваме със семейството ми за Дубай, решихме първия път да е с агенция и избрахме Бохемия. Искам да попитам, купували ли сте инвестиционно злато? Четох, че на турист  се полагат до 36гр злато. Как стои въпроса и с ДДС? Ще съм благодарна да споделите своя опит и препоръки - какво, къде, как, от къде и всичко друго.
А завърналите се скоро - моля споделете как е времето в момента - имам колебания какво да сложа в куфара, предвид факта, че на закрито климатиците са с доста по ниски температури...Благодаря!

# 666
  • София
Здравейте.
Някой има ли представа как български гражданин може да живее легално в Дубай ?
Поздрави!
Трябва да си намерите работа, иначе не може.

# 667
Здравейте, малко актуално от Дубай - имам няколко минутки да споделя - днес сме трети ден и всичко много ни харесва. Правилен избор на агенция, прекрасни екскурзоводи - обесняват и помагат за всичко.Само от хотела не съм много доволна.
 Бяхме на златния пазар - толкова злато на едно място не съм виждала… но определено не е така евтино, както се представа - в сравнение с Бг - има разлика, но не толкова голяма. Няма ограничение колко злато може да си купите. Бурж Халифа е чудесен вечерно време - без предварителна покупка на билети, спонтанно решихме да се качим - нямаше опашки, навалица - спокойно беше и е много красиво да видиш от високо осветения град. За Абу Даби мога да кажа, че е невероятен - много ни хареса и има какво да се види - бихме го посетили отново. Фонтаните са много красиви, довечера предстои круиз с най-новата яхта, която са пуснали. Утре градините и сафари. Българи ни препоръчаха да си доплатим по 10$ за вип пакет защото наставало някаква лудница без този пакет и джиповете не ви изчакват да си догледате програмата… Ще видим.
Времето вечер си е студено за мен. Добре че махнах потниците. Лек дълъг панталон и тениски както и якенце,  пролетно по топло и плътно са ок, аз съм си по зиморничава. Днес вече стана топло през деня. Облчно е и няма ярко слънце което е добре. Петък -36 градуса по прогноза.  Ако имате въпроси - ще се радвам да отговоря при възможност. Поздрави от това прекрасно място.

# 668
С коя фирма сте?

# 669

Със коя агенция бяхте?😊
С Бохемия, на място ми посрещна Мапи тур (ако не бъркам). Цената за Лотус беше включена в пакетната програма и не мога да кажа каква е точно.

# 670
в кой хотел сте и защо не ви допада?

# 671
Метрополитън - в стаята мирише на цигари, леглото за третия човек е ужасно - на ребра е - меката част е износена - посред нощ ходих да искам две одеала за да омекотим - така си остана с двете одеала, не го смениха… иначе храната е о добра и всичко друго е супер.

# 672
Метрополитън - в стаята мирише на цигари, леглото за третия човек е ужасно - на ребра е - меката част е износена - посред нощ ходих да искам две одеала за да омекотим - така си остана с двете одеала, не го смениха… иначе храната е о добра и всичко друго е супер.
А той се води ексклузивен. Благодаря за информацията.

# 673
Някой качвал ли се е на Бурж Халифа рано сутрин? Мисля, че тогава не би трябвало да има големи опашки, а и предполагам, може да се очаква въздухът да е по-чист и видимостта да е по-добра. Не ни се ще да купуваме предварително билети (точно, защото не знаем каква ще е конкретната обстановка, като видимост и атмосферни условия), но и не ни се чака на огромна опашка. Какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 18:36 от Ли

# 674
Фонтаните са много красиви, довечера предстои круиз с най-новата яхта, която са пуснали.

Може ли да дадете отзиви коя е най-новата яхта, хареса ли ви, имаше ли включена храна и изобщо всичко. Много ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт