Дубай/Тема 17/

• 43 868
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • here and now
Сайта на джамията в Абу Даби се отваря през прокси. Ще получите билетите си на мейла(на gmail пристигат, mail.bg - не.).
Аз ползвах тази фирма https://skt.ae за транспорт и обиколка в Дубай, предлагат всичко. Може да си направите собствена програма, ще ви съдействат.  Комуникацията е по whatsapp на английски . За транспорта може да се пазарите, смъкват от цената, а билетите за забележителностите (аз ги купих от тях) са на цените като от официалните сайтове. Ако ги ползвате, питайте дали цената е с ддс, че се получават леки недоразумения.
Билетите си ги предплатих онлайн, а транспорта го платих на място, така се бяхме разбрали.

# 691
Здравейте!
Моля, да споделите възможно ли е да закупя билети за “Музея на бъдещето” на място, в самия ден на посещение?! По-точно, дали има голям напливи се разпродават предварително Simple Smile
Не мога да реша още кога точно ще можем да го посетим и затова питам Simple Smile
За него казват че билетите се разпродават бързо, че поне 2 седмици предварително трябва да се купят

# 692
Благодаря, Алис!

# 693
Търся в get your guide за вечерен круиз. Да не е с индийска храна и много хора .Да се насладим ,а не да става някаква лудница. Не мога да се ориентирам в многото оферти. Кое да избера и как ще намеря после коя е лодката ,предполагам са много.  LOTUS MEGAYACHT ,за която пишете по назад не успях да открия.

# 694
Здравейте!
Моля, да споделите възможно ли е да закупя билети за “Музея на бъдещето” на място, в самия ден на посещение?! По-точно, дали има голям напливи се разпродават предварително Simple Smile
Не мога да реша още кога точно ще можем да го посетим и затова питам Simple Smile
Малко вероятно е да можете да закупите на място за същия ден!Може би за след 3-4 дни.Единствено ако искате "vip"билет ,но е 399 дирхама!

# 695
Търся в get your guide за вечерен круиз. Да не е с индийска храна и много хора .Да се насладим ,а не да става някаква лудница. Не мога да се ориентирам в многото оферти. Кое да избера и как ще намеря после коя е лодката ,предполагам са много.  LOTUS MEGAYACHT ,за която пишете по назад не успях да открия.

И аз съм със същото питане. Дано някой се включи.

# 696
Благодаря на всички, които ми отговориха.
Закупих билети онлайн и ми е спокойно Simple Smile
Използвах приложение за резервации споделяно и в темата (Get your guide).
 Платих, имам резервация, но и се изисква получаване на билета при влизане в музея.

# 697
Отворих сайта на Sheikh Zayed Grand Mosque с VPN. Не успях да направя резервации за билети обаче, защото дава опция за резервиране максимум месец от днес, а ние пътуваме през май. Така, че имайте предвид да резервирате най- рано един месец преди планираната дата на посещението. Безплатно е.

# 698
  • here and now
В музея на бъдещето е така. Има едни машини, на които си сканирате кода от резервацията и ви пускат едни кутийки, които са ви билета. С тях се редите и влизате.
Пускат не по-рано от 30 минути преди запазения час.
За тези от вас, които искат да посетят Бурж Халифа по залез или нощно време, имайте предвид, че през уикенда има огромни тълпи и влизането отнема повече от час. Ние с билети за 17, решихме да се наредим в 16:30 и се качихме към 17:40. Пуснаха ни, просто опашката беше огромна и вървеше бавно(в събота беше това). В неделя вечерта пак бяхме в Дубай мол и опашката беше още по-голяма.

Допълвам, че забравих. Дубайски шоколад може да си вземете от Миракъл Гардън 75-85 дирхама. Може да се спазарите и за 70. Те сами си предлагат. Нашия шофьор ни каза, че има и в Дубай мол (пак неофициално) за 100 дирхама, но ние не видяхме, не сме и търсили особено де. Шофьорчето каза, че сме взели от оригиналния, има и много "реплики", но те си казват хората, че са такива.

# 699
Здравейте. Ами звърнах се от това прекрасно място… мнооого ни хареса.
Ще споделя моите препоръки за тези, на които им  предстои това преживяване.
Ако искате да имате интернет и връзка през вайбър или месинджър можете да си закупите e-sim през airalo. Въпреки, че
ще ви кажат че не работят вайбър и месинджър в емирствата - ами работят с тази карта. Ако се вържете обаче на wi-fi някъде - няма да работят.  Цената за 1 GB за 7 дни е 4.50$, с код за намаление ще ви смъкне 3$ и така плащате 1.50$. Вие също ще имате код за намаление, когато бъде използван от някой ще получите 3$, които да използвате при друга покупка. Предоставям ви моя код - DANIEL95218
Бяхме в хотел Метрополитън и споделих в първия си коментар, че не съм доволна защото миришеше на цигари и третото легло не го смениха. Оказа се, че хотела предлага стаи за пушачи, нещо което не знаех. Вероятно преди нас са били настанени пушачи, но след като оставяхме отворено докато ни няма - стаята се проветри и се нормализира. Леглото обаче така си остана.
Като тръгвахме за летището ни събираха от 4 хотела група. Според мен този е с най-добра локация - почти по средата на повечето забележителности, има къде да хапнеш наоколо и Емирейтс мол е на една спирка с метроро. От метрото до хотела са 15 мин пеша, което за размерите на града е нищо. Последния ден стана невероятна жега - 36-37 градуса. В затворените помещения е яко студ от климатиците а навън се пържиш. За 15 мин от метрото до хотела  компенсирахме сърбания студ … Няма грам сянка, затова си носете шапки и ако не ви тежат и чадърчета- местните си ходеха с тях - то не се издържа.
Завършихме последната вечер с яхта от Exclusive Yahts. 2 часа от малката марина до Бурж ал Араб с включена вечеря. Много ни хареса.
Завиждам благородно на всички, които отиват за първи път - изживяването е невероятно и незабравимо…

# 700

И аз съм със същото питане. Дано някой се включи.
Не мога да препоръчам, защото не сме ползвали, но ето за LOTUS MEGAYACHT:

https://lotusyacht.com

https://www.tiqets.com/en/dubai-attractions-c60005/tickets-for-d … -cruise-p1035328/

https://www.getyourguide.com/dubai-l173/dubai-dvuchasova-obikolk … 85db-187c9b7f5c65

https://www.viator.com/tours/Dubai/Lotus-Mega-Yacht-Sunset-Cruise/d828-30306P270

# 701
Има ли все още възможност за получаване на дамска абая, при влизане в джамията в Абу Даби?! Какъв е точно начина (заплаще, избор и пр). Имаме дами в компанията, които биха искали да сложат такава дреха.
Благодаря 🌸

# 702
Има ли все още възможност за получаване на дамска абая, при влизане в джамията в Абу Даби?! Какъв е точно начина (заплаще, избор и пр). Имаме дами в компанията, които биха искали да сложат такава дреха.
Благодаря 🌸
Мисля, че вече не. Аз си поръчах и ще си нося от тук. Иначе там, около джамията, продават, доколкото знам. Голям кеф е тази дреха, наистина.

# 703
Разбрахме, че пред джамията има магазини. Ще ги спретнем от там. Благодаря Simple Smile
Ходила съм в Дубай няколко пъти, но преди много години, но  доста неща съм забравила, а и са се променили.
Благодаря, че ми отговаряте!

# 704
Благодаря 🌸
Не е ли задължителна тази дреха? Аз останах с впечатление, че без такава роба въобще не пускат.

Общи условия

Активация на акаунт