Няколко примера от реалността. Жена с присъден дом бе пребита от бившия си. Нали не очаквате той да лежи в затвора за лека телесна повреда, която реално е средна? Други са подложени на психически тормоз или борба за правата на детето. И там детето е само основание да се запази богатството на фамилията.
Авторката може да бъде подложена на стрес, тормоз и хейт дори от приятели. Ако мъжа и е харизматичен тип лесно може да манипулира и настрои хората срещу нея.
Авторката познава най- добре нрава му. Би трябвало да е наясно с реакциите му . Тя има коз , ако той жадува за ергенската си свобода. Да му я даде при определени условия, уповавайки се на закона.
Убедена съм, че наглостта му и изневерите са имено заради нейната обич и привързаност. Тя е зависима.
Тя трябва да го изненада със самочуствие ,разум и достойнство.
Имаше много удачен пример за вдовиците, които се борят сами и са пълноценен родител.
Както казвате законите в България не се спазват особено много.От това най-много ме е страх.Аз се посветих на семейството,може би там ми е грешката.Не гоних кариера,макар да имах тази възможност.
В случаят мъжът ми е виновен от всякъде.Но кажете ми никой от вас не е ли обичал така ,че след раздяла,развод или както искате го наречете, да се чувства опустошен.Да му е трудно да се събере ,да се чуди какво се случва при положение ,че до преди това не е виждал това лице на отсрещната страна.
Да се надява че всичко се е случило заради някаква травма от определно събитие и когато мине болката, нещата ще си дойдат на мястото.
Кажете ми никоя от вас не е ли била обиждана ,поне веднъж от съпруга си?
Аз не познавам такава жена.
Сега ще кажете :ето тя го зашива въпреки всичко.Не не го защитавам ,просто аз не познавам човека в който се е превърнала мъжът ми.
Разбира се аз ще направя всичко най-добро в името на детето си.В името на моето психическо здраве,за да бъда пълноценна майка.
Но не мога да отрека че най-хубавите си години прекарах с този човек,а тези неща трудно се забравят.
Няма намерение да започвам война с него.Нито да му се меся в опита му да бъде щастлив и да създавам драми.
Яд ме е че ме предаде така.Яд ме е ,че аз бях винаги зад гърба му.
Яд ме е че в болката ни,когато аз отново се опитвах да намеря път към него,той потърси утеха при друга жена.
И да аз я познавам въпросната дама.Ами повярвайте ми няма да го търпи дълго.
Близък човек, от семейството ми или приятел да обидя - абсурд.