Мъжът ми ме напуска

• 24 448
  • 649
  •   1
Отговори
# 420
Ставате гадни!
Не съм била в обувките на авторката, и не искам да бъда, но ако някога ми се наложи, последното, което ще искам да чуя са такива изказвания като последните. Трябва малко време, за да приемеш случващото се.
Малко емпатия никому не е навредила.

# 421
  • София
Аз не прочетох никъде Янчето да пита дали да се развежда, или  да иска апартамента, или каква да бъде издръжка, жената пита как де се справи емоционално и психически със всичко това.  Надявала се е, че друга жена изпаднала в такова положение може да е намерила рецептата за справяне със стреса от това положение.

Няколко пъти авторката сподели, че все още обича мъжа си и намекна, че е готова да прости и да продължат напред. Десетки страници изписахте каква издръжка да иска и как да  настоява за апартамента, как веднага да се се развежда. Ама жената не е готова за развод, тя не го иска в момента. Янчето иска да се справи с емоциите които я съсипват. Не са казали на никого от роднините, за да не ги притесняват и да не трябва да се обясняват час по час, как се чувстват, какво се случва. Янчето се надява, че любовницата е временно явление и не иска развод, а сила
 да премине през всичко това.

# 422
  • Далечният изток
И ние какво се очаква да кажем - да, временна е любовницата, утре мъжът ще се осъзнае, ще разкара любовницата и ще се обясни в любов на авторката; детето като играе и говори вече няма да му е шумно, а изведнъж ще прогледне майка му колко е умна и красива... Това ли?!
Някои хора понякога имат нужда от по-силен ритник, за да си отворят очите и да видят пълната картина. Така че съм сигурна, че на авторката ще ѝ бъдат полезни всички мнения, и тези, които я галят с перце, и тези с ритника.

# 423
Ставате гадни!
Не съм била в обувките на авторката, и не искам да бъда, но ако някога ми се наложи, последното, което ще искам да чуя са такива изказвания като последните. Трябва малко време, за да приемеш случващото се.
Малко емпатия никому не е навредила.

Колко време, бая месеци е наясно авторката с някои неща.
Извинявай, но ти следиш ли темата?Направи ли си труда да прочетеш постовете поне на авторката?
Не смятам, че има нещо гадно в поста ми.
Също така всеки човек има различни разбирания.
Аз емпатия към някого когото позволяват да го тъпчат, обиждат малко трудно мога да имам.
В тези така уж "лоши" постове може да се крие нещо, което да я накара да прогледне.
Постовете не са гадни, те са изразяване на друга гледна точка. От жени, които може би може да научи нещо.

Алекс, каква пък сила можем да и дадем ние?
Ако иска да се справи с емоциите си - има си психолози.
Хората си пишат мнението.
Може би трябва да се замисли, защо и дават такива съвети.
Няма как да и кажем как да си запази брака. Не и при описаната ситуация.
Мъжът и е в правото да иска развод. Всеки човек има това право.

Аида, той мъжът и за съжаление така яко я рита, та не мисля, че нашите постове нещо ще я обидят.
Тя се обиди даже защо му коментираме работата. На някакви странни неща се обижда.

# 424
Елора, да, следя темата. И не знам защо бързате да се припознаете в поста ми.

# 425
Ами заради думите ти - последните постове.

А ако не е бил за мен, аз лично не съм видяла нещо грубо в други постове.

# 426
Аз пък друго се чудя... след като едно дете го дразни с кой акъл тръгва да прави второ?!
Авторката нищо няма да оправи ако й харесва да продължи да си живеят като съквартиранти.

# 427
Ама тя знае от месеци!!!! Аз това нещо съм го изпуснала. Мислех, че сега го е разбрала и наистина темата е как да извлече повече ползи за детето си от ситуацията.
Аз не мога да помогна на жена, която си иска мъж, който си има любовница. Това е толкова далеч от мен, че ми е абсурдно.
Мен ме е яд, че моя не е направил нещо толкова очеизвадно неуважително /изневяра, да ме удари, да ме гони или нещо такова/, че да се съфирясам преди години. При мен винаги е било в стил "аз щото много те обичам и искам да си по-добра версия на себе си, затова те мачкам и ти казвам, че за нищо не ставаш, пък аз знам всичко как се прави правилно и понеже много те обичам, ти го налагам". Това е страшна манипулация. Пък една изневяра е толкова очеизваждащо крайно, че веднага се осъзнаваш и слагаш края. А не се луташ с години да търсиш вина в себе си и да си мислиш, че си недостатъчна за някакъв тъпанар. Ох как се ядосвам. На себе си, де. Авторката да си извърви своя път. Акъл не може да се налее.

# 428
Ами ние мисля, че се опитахме да й кажем как да се справи емоционално - като се опита да приеме истината, че бракът й наистина е приключил, че мъжът й няма да се върне към нея като жена, и да действа рационално, според обстоятелствата, така ще се справи  и с емоциите на самосъжаление, отрицание и самозаблуда.
А тя явно е очаквала  -  други жени да й кажат - ами и моят така си имаше любовница, и мен ме обиждаше, и развод искаше, и секс не правихме много дълго време, и вкъщи не се прибираше, ама изведнъж той се осъзна и стана най добрият, любящ и верен мъж... Щото аз му простих и чаках да му мине и се правех че не знам нищо...
Сори, ма нямаше нито един пост в този смисъл.

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 19:27 от Прекрасная Василиса

# 429
Доста неща се изписаха и малко гаднички даже.
Тя се надява ме той ще се върне и всичко ще е както е било, еми няма да стане така.
Той не я обича повече. Насила няма как да стане  това

# 430
Аз пък друго се чудя... след като едно дете го дразни с кой акъл тръгва да прави второ?!
Авторката нищо няма да оправи ако й харесва да продължи да си живеят като съквартиранти.

Отговора се крие в първия пост.

Цитат
Аз трябваше да лежа тъй като беше рискова бременност.Повечето грижи за дома и детето се стовариха върху него.
Мислех,че от всичко това идва неговата нервност и неговото грубо отношение към мен и детето.
След аборта нещата не се промениха,аз започнах да се чувствам,все по-нежелана и нежелана.За всичко бях виновна ,от това че ризата му не е изгладена,до това че боклука не бил хвърлен.Наричаше ме тъпа,мизерна,дебела (тъй като сега имам проблеми с килограмите ) и още куп епитети.

Едно е да имаш дете и жена, която да поема всички грижи.
Обаче е дошъл момента да види за малко какво значи да си гледаш дома и детето.
И как няма да  е злобен.

# 431
  • Варна
Мисля, че съветите на разведени и успешно развили се жени ще бъдат изключелително полезни за авторката.
Мъжът не казва нищо конкретно за развода и намеренията си, това я обърква допълнително.
Във всеки човек има инстинкт за самосъхранение и оцеляване. След катастрофа например търсим бързо помощ и спасение, не се упрекваме за причините. Да можеш да разчиташ само на себе си е изключително полезен извод. Но някои хора го осъзнават по- късно.

# 432
Да но това е били отдавна

# 433
Според мен сагата с любовницата е започнала точно около бременността на авторката.

# 434
Според мен сагата с любовницата е започнала точно около бременността на авторката.

Най-вероятно, като не е можела да го "обслужва" понеже е трябвало да лежи и човека си е потърсил развлечение навън.

Общи условия

Активация на акаунт