Мъжът ми ме напуска

• 24 422
  • 649
  •   1
Отговори
# 465
Затова авторката да не чака, а да действа сега.
Освен това съществува и малка вероятност мъжът да се стресне и да си осмисли приоритетите, макар и временно.

Смисъл да се върне ори нея ли ?

# 466
Затова авторката да не чака, а да действа сега.
Как точно практически да действа, в няколко точки можеш ли да предложиш конкретно?

# 467
Да го разкарва, а да не чака той да благоволи да й бие шута.

# 468
Как се прави практически, споделете , това ще помогне на авторката? Взима точилката и го гони от апартамента ли? Вади 1500 лв, колкото ѝ е заплатата за месец, и завежда дело за развод по вина? Която се доказва с " моята дума срещу неговата". И това продължава в течение на колко време? През което как се живее... И как ще свърши тази процедура? Питам, явно имате информация, аз не съм запозната.
Моя близка започна процедура за развод по взаимно съгласие с първоначален хонорар на адвоката 800 лв. За нея това не е голяма сума.

# 469
  • Далечният изток
Твоята близка няма как сама да е започнала развод по взаимно съгласие, защото за целта трябва двамата съпрузи да са постигнали взаимно съгласие.

# 470
Не бе, Ника с многото цифри и букви, седи си на д-то и чака той кога, как и с какво ще я изтрита.

# 471
Твоята близка няма как сама да е започнала развод по взаимно съгласие, защото за целта трябва двамата съпрузи да са постигнали взаимно съгласие.
Под процедура аз разбрах свързала се е с адвокат и е подписала договор с него.
Как се прави кажете, нали знаете?
Мен няма да ме изритат, споко хах омъжена съм от много много години щастливо, синовете и снахите също.
Информирайте авторката, нали сте опитни специалистки.

# 472
  • София
Всяка злобна жена, може би. Да съсипваш някой, защото представи си, си позволил да не те обича вече, е знак за личностни проблеми.
Приемаш и продължаваш, гледаш интереса на детето, това е.

Всяко разлюбване ли включва обиди, унижения и бягство от отговорност, не само към разлюбената, но и към собственото дете?

# 473
С мерак се прави. Има жени тук, които сме го правили.
На точки плана да го опишем така ли:
1) оглежда се, мисли, разбира, потриса се, че това не е нормално
2) започва да се страхува за бъдещето, психическото състояние и щастието на детето си
3) калкулира си до стотинка парите - гледа наеми, търси, всеки лев отгоре влага в нещо: мебел ли, пакетирана храна, ел.уред от първа необходимост, ако трябва
4) намира адвокат - в повечето пъти не се налага да кихне голяма сума накуп, може да даде част, или като приключи делото, или мъжът и да го плати
5) в краен случай влиза в някакъв малък кредит, който мисли в последствие как да си увеличи доходите и да изплува(това, ако родителите и нямат възможност или желание да я подкрепят поне малко)
И много други точки има, но това са основните. До колкото знам и докато се води делото, се отсъжда привременно решение кой да е отглеждащия родител, тоест другия трябва да осигури някакви финансови средства също.
1500-700 лв. не са мизерно малка заплата+някакви пари от бащата. Може да се преживее с тях. Или стоим заради удобството?

# 474
Мои познати се разбраха за развод по взаимно съгласие, отидоха при един адвокат и го упълномощиха да ги представлява пред съда, и двамата!който съд утвърждава споразумението им. Бързо стана.
Та да, двамата "започват" процедурата...не единият.

# 475
Звучи изпълнимо по принцип.
Но защо тя да го прави? За да не я изритат? Тя е невинна, гледа си детето, къщата и семейството. Никой не може да я пипне. Няма сила, която да я изкара на улицата. Нещо повече, при първия проблем създаден от мъжа ѝ може да получи закрила.
Защо да си троши нервите да се развежда?
Любовникът ако не му харесва в къщи е свободен да се разкара, да пусне дело за развод и въобще да си троши главата. Тя си е в къщи, точка. Да си живее живота, да се грижи за детето и здравето си, и да не ѝ пука.
Мои познати се разбраха за развод по взаимно съгласие, отидоха при един адвокат и го упълномощиха да ги представлява пред съда, и двамата!който съд утвърждава споразумението им. Бързо стана.
Моята позната започна така, защото е по-евтино. Реално мъжът ѝ не е съгласен, поне не още не беше, когато ми разказа историята. Надяваше се така да успее по-бързо и безболезнено.

# 476
Ама то никакви нерви няма да троши всеки ден да чака мъжа си, когото още обича, да се прибере след като е правил луд секс с любовницата си. Мда. Радостен и безгрижен живот.

# 477
Защото жилището не е нейно, може би? Защото трябва да обрича детето си на отровна среда със сбъркани отношения? Защото може да я тормози и обижда при включване на тази или следваща любовница? Защото по-добре да плаща наем на по-малко жилище и да е спокойна, отколкото половин на това? Защото не се знае по документи каква е ситуацията с този дом и утре може хем да плаща наем, хем да се нанесат роднини на половината част? Защото може и мъжът и да има права в собствения си имот и да си доведе жена в другата стая?

Сигурно и други причини има. Тези се сещам на прима виста.

# 478
Защото жилището не е нейно, може би? Защото трябва да обрича детето си на отровна среда със сбъркани отношения? Защото може да я тормози и обижда при включване на тази или следваща любовница? Защото по-добре да плаща наем на по-малко жилище и да е спокойна, отколкото половин на това? Защото не се знае по документи каква е ситуацията с този дом и утре може хем да плаща наем, хем да се нанесат роднини на половината част? Защото може и мъжът и да има права в собствения си имот и да си доведе жена в другата стая?

Сигурно и други причини има. Тези се сещам на прима виста.

Мъжът със сигурност има права нас собствения си имот и ако реши може и любовницата да доведе.

# 479
  • Далечният изток
Скрит текст:
Звучи изпълнимо по принцип.
Но защо тя да го прави? За да не я изритат? Тя е невинна, гледа си детето, къщата и семейството. Никой не може да я пипне. Няма сила, която да я изкара на улицата. Нещо повече, при първия проблем създаден от мъжа ѝ може да получи закрила.
Защо да си троши нервите да се развежда?
Любовникът ако не му харесва в къщи е свободен да се разкара, да пусне дело за развод и въобще да си троши главата. Тя си е в къщи, точка. Да си живее живота, да се грижи за детето и здравето си, и да не ѝ пука.
Моята позната започна така, защото е по-евтино. Реално мъжът ѝ не е съгласен, поне не още не беше, когато ми разказа историята. Надяваше се така да успее по-бързо и безболезнено.
Май е било обратното. Когато мъжът или единият съпруг не е съгласен, не може да има съгласие бе, ти усещаш ли се. Тя е подала молба за развод, по исков ред. Ако след това евентуално той се съгласи, ще преминат по взаимно съгласие. Ама не обратното. Как тя ще започне по взаимно съгласие?! Нали взаимно, нали съгласие на двамата, взаимно?!

Общи условия

Активация на акаунт