Мъжът ми ме напуска

• 24 791
  • 647
  •   1
Отговори
# 495
Понеже между жалка жена и дебил, няма океан от други възможности, нали? В крайна сметка, резултатът ще е същият - той ще е в новият си живот, а ти още ще драпаш за внимание, и ще го убеждаваш всеки ден, че е взел правилно решение.
Разликата е, че някои ще го научат по трудният начин.

# 496
Какво драпане за внимание, за финансово имотния аспект на развода говорим тук.

# 497
Под "да го съсипеш" нямах предвид да го докараш до самоубийство, а да го накараш да осигури добър живот за детето (и за тебе). Дали той ще е щастлив с любовницата и какво ще прави с нея няма никакво значение. Важното в случая е да плаща издръжка за детето, която да е достатъчна, за да му покрива разходите. Тъй като в БГ няма закони за обещетение на партньора, обаче, бих се постарала детската издръжка да е порядъчно щедра... Доколкото разбирам, главният герой има финансова възможност. Просто бих го оставила порядъчно ужилен след подобно поведение и такава грозна постъпка.

# 498
Там е работата, че никого не съсипвате, съсипвате единствено себе си. Каквото и да е направил един мъж, ненавист, насочена срещу него, всъщност разяжда този, който я изпитва или вас. Всичко, свързано със семейния живот се обсъжда, това означава подкрепа и семейство. Като жената е усещала, че слугува, че грижата за семейството я приема като все едно изневерява на себе си, да бяха го обсъдили двамата като зрели хора, каквито са. И защо второ дете при такова мислене? Те просто не могат да се адаптират. На единия отговорностите свързани с детето не му понасят/ в случая на мъжа/ а , другият/ в случая жената/, очаква медал, че се била жертвала за семейството. Това не е жертва,  грижата за семейството не е жертва; чисти се, готви се, подрежда се и така. А най-вече се възпитава и образова детето, както и се поддържа здравето на всички  - физическо и психическо. Като не искаш - има чистачи, готвачи, бавачки и т.н, никакъв проблем. Като не ми се готви се храним навън или купуваме за вкъщи. Готвенето, гладенето, чистенето не са нещо велико и незаменимо, това са битовизми, велико е знанието, свободата, уважението, обичта, смелостта, достойното поведение. Това последното, въпреки всичко, въпреки личната ти болка. Иначе какво справяне с болката е и продължаване напред. Никакво. Сядате, зрели хора сте, и се разбирате за всичко - кой къде ще живее, кой ще отглежда основно детето, с какви финанси ще разполагате поотделно. Мъжът ми да ми ходи при любовница и после да се прибира при мен, въобще не го разбирам и не мога да ди го представя даже. Това един мъж никога няма да го търпи. Чакайте малко, той нито ще е ужилен, нито съсипан, нито изигран; той само ще плаща издръжка за собственото си дете, детето е негово, той го е създал и носи отговорността да живее нормално, докато порасне и стане зрял човек. Тук не говорим да плаща 15 бона месечна издръжка, говорим за оцеляване.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 10:39 от Rumi11111

# 499
Желанието да го съсипваш, е точно желание за внимание. Могат да се уговорят добри условия и без да го преследваш до края на света. А и не живеем в САЩ, където наистина можеш да съсипеш някой. После защо мъжете там вече не желаели да сключват брак.

# 500
Те и тук вече не искат.
Жената трябва да подсигури себе си и детето си. За съсипването - ами кармата си знае работата, аз поне вярвам в тези неща.

# 501
Аз не вярвам в кармата - някои неща лично трябва да ги свършиш. На лошите хора не се случват лоши неща - това видях до сега за краткият си живот. Напротив, продължават си с мизериите и си живеят чудесно.
Да я беше напуснал и тогава да прави каквото ще прави, но него го е шубе, защото "новата" явно само иска да спи известно време с някой висшестоящ и после кой от къде е.

# 502
Не знам. На мен не ми идва отвътре да правя гадории на близки хора. Ако някой ме предаде, може да върви на м*йната си. Все си мисля, че ако правиш лошо, не може вечно всичко да ти е ок.

# 503
Няма нужда и смисъл от реваншизъм и отмъщение. За мет поне .
Нека насочи енергията си в друга посока и да гледа напред. Не да рови назад! - това само ще й изпие енергията и ще я изтощи.
За какво й е всичко това?
Съветвам я да гледа напред и затвори страницата. Това е правилният път според моите виждания...

# 504
  • София
И аз не вярвам в кармата, но вярвам, че кофти хората рядко са щастливи, просто защото не знаят как и не могат да бъдат. Авторката, ако успее да се пребори с емоциите, просто трябва да гледа интереса си. Другото не е нейна работа. А той, ако беше мъж на място, щеше да се погрижи да осигури нея и детето си, вместо да си чуди как да я обижда и да си играе на иди ми дойди ми, докато й обяснява как грам не му пука как се чувства тя. Това, че вече не обичаш някого, не ти пречи по никакъв начин да се държиш достойно и да постъпиш, както е редно.

# 505
преди да стигне жената до безразличие към мъжът и личният му живот, трябва да мине през гнева от предателството, обидите, неуважението му, абдикирането му от отговорности..
в момента тя този гняв го подтиска и изкарва на повърхността само паника, ступор, драми и самосъжаление по несъществуваща любов..
гнева канализиран правилно, ще ѝ даде неподозиран кураж и воля да се заяви твърдо, да го натисне за адекватно поемане на отговорност към детето и да се отърве от тази кошмарна обстановка по-скоро..

# 506
Аз попитах авторката как се стига от голяма любов до грозни обиди, ей така от нищото, но не получих отговор. Не че това ще е оправдание за мъжа, но вероятно трябва да отдели някакво време и да помисли каква е била нейната роля във всичко това.

Василиса, да вземеш да спреш с този нездрав интерес към личният ми живот. Не е нужно да съм минала през развод, за да знам кое е правилно за мен, и как ще се чувствам след това.

# 507
Аз попитах авторката как се стига от голяма любов до грозни обиди, ей така от нищото, но не получих отговор. Не че това ще е оправдание за мъжа, но вероятно трябва да отдели някакво време и да помисли каква е била нейната роля във всичко това.

Няма обяснение на това. Хората са различни. Тя няма как да влезе в главата му и да разбере какво си мисли.
Бившият ми ме разкара от днес за утре с думите: "Не те обичам вече". Няма как да насилиш някой да те обича. Но като ще се разделяш го правиш човешки - изнасяш се от жилището, оставяш жена си и детето ти там, а не я обиждаш и унижаваш очаквайки тя самата да се махне. Не е мъжко това съжалявам.
Ако беше мъж да се беше изнесъл, а не да я мачка психически с надеждата тя и другият дразнител детето да се махнат.

# 508
да си подреди спокойствието първо и това на детето, после да си прави интроспекции, ще има достатъчно време..
тя и сега плаче всяка вечер, бащата и той не обръща внимание на детето, хайде стига с набиване на тази вина..
кой прав, кой крив, трябва да се мисли за детето, поне от единия родител...
тази теория, че за изневяра двамата били виновни, не е правдива, нали изяснихме вече..

# 509
Не може да няма обяснение. За да се натрупа такава агресия, трябва да си поживял в неудовлетворение известно време. Затова се чудих дали е правил някакви опити да говори и промени нещо преди това.

Общи условия

Активация на акаунт