Мъжът ми ме напуска

• 24 402
  • 649
  •   1
Отговори
# 525
То лесно да се каже, ама е трудно да се направи, на практика, ей така да махнеш с ръка на 10 годишен брак с човек, към когото все още имаш чувства и общо дете, което остава изцяло твоя грижа. Малко са дебелокожите, безчувствени дебили, или пък такива, дето обръщат и другата буза, които ще махнат с ръка и ще кажат майната му, голяма работа, нека да си живее той живота, аз ще се оправям както мога. Трябва специална психическата нагласа за такова нещо.
Човек, като се чувства предаден, иска да отмъсти. Елунария, ти нямаш нито мъж, нито деца, и разсъждаваш хипотетично, нали?
Ако така се аргументира мъж, чиято (изоставила го) бивша е била открита в куфар?

# 526
Така е, не е длъжна.
Но това не е и просто изневяра, тук има агресия, обиди, нежелание за разговори и подобрение на отношенията. Никой не се събужда така една сутрин, от нищото.
И не става дума за вина, а за отговорност. Отговорности в отношенията нямат само мъжете все пак.

Рядко вината да е само в единия.
Но непълно е възможно авторката грам да не смята, че тя нещо е направила за да влоши нещата.
Но пък понякога каквото и да правим ,другия просто спира да обича. Толкова му е била любовта.
Имам познат много си обича жената, но редовно ходи с други и на тях им казва, че много ги обича.
Въобще много е обичлив. Той всъщност никоя не обича, просто взима това което му трябва.

# 527
  • София
Аз подозирам, че любимата му е дала ултиматум - развеждаш се,  освобождаваш апатамента и разкриваме връзката си. И мъжлето хем се е озлобило, хем е решило, че като се държи така с благоверната тя ще го напусне бързо-бързо. Обаче тя се е запънала и търпи всичко, та нашичкият все повече се изнервя. От друга страна той се прибира вкъщи - сготвено му е, почистено му е, сексът ако ѝ свирне - тя е готова, въпреки, че и навън си го получава. Може да откара така, да му мине меракът и хоп-следващата. Тя, авторката вече е показала, че това положение я устройва. Обаче има и един друг вариант - да се влюби толкова безпаметно и така да намрази авторката и детето, че да му падне пердето и след някой и друг месец да ги изхвърли на улицата без възможност да преговори и такива мръсотии да ѝ натвори, че днешната ситуация да ѝ се види песничка. Защото линията до омразата е толкова тънка, че често дори не може да се види.  А това стане ли е пагубно.
И да, аз лично смятам, че единственият шанс мъж да се осъзнае е раздялата. Стига да е навреме, защото в момента според мен вече е късно. Ако след първата обида и убижение тя беше скръцнала със зъби, че това няма да го търпи, споменала развод и ако той не се изнесе доброволно, ще минат през съд и най-вероятно тя с детето ще остане в жилището, а целият град ще разбере каква мижитурка е, а любовницата му беше скръцнала, че иска апартамента и в този случай тя му бие шута, бе възможно с подвита опашка той да се прибере и да я моли за събиране. Няма гаранция, разбира се, но някакъв шанс можеше да има. Сега, вече е невъзможно. Оттук насетне следва само още изнервяне и омраза.  Дали ще си кретат така, докато той не реши по-горното може само да гадаем. Тя вече е показала, че преглъща всичко, оттук следват все по-големи л..на за преглъщане, тя ще си реши докъде и доколко ще преглъща. Може да е 2 месеца, може да са още 20 години. Ама, както казах, времето е невъзвратимо и дано не се окаже след някоя и друга година, че е пропиляла младост и време, и шанса си да бъде щастлива, за да доказва Бог знае какво.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 11:44 от Светулчица

# 528
Ходили са на психолог. Можело е там мъжът да каже проблемите и да работят върху тях. Просто не е имало нещо, което жената да промени и да се върнат назад. Например детето ти те дразни - какво може да се промени там? Просто авторката не е била толкова интересна с появата на детето. Мъжът се е отекчил. С проблемната бременност нещата съвсем са отишли в канавката. Виж нова жена, необременана от семейни проблеми е доста по интересна от депресирана домакиня.

# 529
Може да се сдобрят сега, уикенд е, времето се затопля, може да ги избие на топли чувства и взаимност 😁

# 530
Какъв гняв да насочвам, аз не ги познавам тези хора. Има тема, задавам въпроси, това е.
Любовницата какво да я мислим, ако е свободна жена, никой не може да я спре, ако е омъжена и тя, да му мисли и нея какво я чака. В случаят за изневярата може да се вини единствено мъжът, жените около него нямат отговорност да им пазят брака.

# 531
  • София
Аз попитах авторката как се стига от голяма любов до грозни обиди, ей така от нищото, но не получих отговор. Не че това ще е оправдание за мъжа, но вероятно трябва да отдели някакво време и да помисли каква е била нейната роля във всичко това.

Много хора в такива ситуации обиждат от яд, защото искат да изместят отговорността, да прехвърлят вината. Според мен я обижда, защото иначе трябва да признае, че той е направил нещо нередно, че трябва да поеме отговорност, да постъпи правилно. Иска му се да хукне при любовницата, но все пак има някакъв срам. По-лесно е да я напада, да агресира. Това е един човек, който се бори със собствените си емоции и съвест, с желанието да си следва новата тръпка, поставено срещу отговорността към семейството му. И разбира се, тя и детето излизат лошите, защото са пречка, както фактическа, така и емоционална.

# 532
Ходили са на психолог. Можело е там мъжът да каже проблемите и да работят върху тях. Просто не е имало нещо, което жената да промени и да се върнат назад. Например детето ти те дразни - какво може да се промени там? Просто авторката не е била толкова интересна с появата на детето. Мъжът се е отекчил. С проблемната бременност нещата съвсем са отишли в канавката. Виж нова жена, необременана от семейни проблеми е доста по интересна от депресирана домакиня.

Значи просто е 35-40 годишен пикльо, но ментално е на 20.
А авторката е депресирана, защото явно всичко на нейния гръб е чакало.
Тя го е накарала да живее като на хотел. Той явно не е полагал никакви грижи за дом и дете.
Как този мъж да бъде привързан към дома и детето.
Ми то любовта е грижа бре.
Агресирал е като му се е наложило да поеме дом и дете. Пише си го.
Та ето ви една вина на авторката.
Ако греша нека ме обори, но аз пиша каквото мисля на база нейните постове.

# 533
  • София
Между другото, не разбрах отношението на мъжа да се е променило изведнъж. Процесът, който описа авторката, е следният:

Тя кара тежка бременност и й се налага да лежи. На него падат отговорностите за дом и дете. Това го изнервя. Завърта афера. Тя губи детето. Разбира се за аферата и той твърди, че ще иска развод.

На мен ми се струва, че мъжът е бил свикнал на определен начин на живот, но при идването на проблемите, не е понесъл тежестта и отговорността. Намерил е отдушник и се е размечтал за лесен живот. Сега хем му е кофти, хем жената е пречка. Иска си човека и вълкът сит, и агнето цяло. Обидите са за килограми, които видно не са му проблем, щом и любовницата е на същите. Просто се чуди за какво са се хване. Така разчитам аз ситуацията

# 534
Аз разбрах, че изневерите са били още преди бременността или по време на нея, т.е. още преди това е било зазляло?

# 535
Любовницата явно я обича, да ме извинява авторката, че така грубо и директно. Разбирам някак да му е завъртяла главата с убийствено красиво тяло, на физическо ниво нали, защото има мъже със слаб ангел, но тя го няма, тя не е с манекенски мерки. Остават да са чувства. А авторката се явява някаква резерва, което е недопустимо. Тази работа няма да отмине ми се струва, както се надява жената.

# 536
  • Варна
Изневярата е след загубата на детето. Обикновено мъжете се оплакват от рутина и битовизми. Те не мислят като майки и не се отдават изцяло. Мисля, че той е злоупотребил с обичта и  защото е наясно, че тя ще му прости. Ако е е с колеблив характер, лесно може да бъде манипулиран или приласкан.
Мой познат, често се шегува с привлечени от чара му жени. Измисля си биография, че е многодетен баща с доста проблеми. Това не ги отблъсква. Но той е отвратен и не желае да сключва брак. Присъствах преди дни на единия опит за флирт. При разкритието, че е обвързан глуповатата блондинка каза: " Е, и? Няма проблем, ще ми гостуваш..."
Доста авантюри стават имено м/у семейни и не се стига до развод.
Въпросът тук е дали авторката ще му прости, ако той реши да запази брака им.
Но той я държи в напрежение, защото не предприема нищо конкретно.
Runi 11111, мъжете не обвързват секса с любов. Може би любовницата е отдушник от задълженията му. Отдавна щеше да е с нея, ако имаше силна страст.

# 537
А защо непременно трябва да има вина авторката? Може мъжът й да не я е обичал силно и постепенно като са се натрупвали проблеми и на него лека-полека да му е писвало - и от нея, и от този начин на живот. На работа да е полагал усилия, да се е издигнал и да е придобил самочувствие. Вкъщи вижда жена си и е започнал да смята, че заслужава нещо по-добро. Колежката е интересна и по-добра партия (поне в неговите очи). Малко ли са тези мъже, които като се издигнат в работата си и бият шута на дългогодишните си половинки (или поне им изневеряват).

# 538
В България е традиция, мъж, като се издигне и забогатее, да си смени и колата, и жената.

# 539

Значи просто е 35-40 годишен пикльо, но ментално е на 20.
А авторката е депресирана, защото явно всичко на нейния гръб е чакало.
Тя го е накарала да живее като на хотел. Той явно не е полагал никакви грижи за дом и дете.
Как този мъж да бъде привързан към дома и детето.
Ми то любовта е грижа бре.
Агресирал е като му се е наложило да поеме дом и дете. Пише си го.
Та ето ви една вина на авторката.
Ако греша нека ме обори, но аз пиша каквото мисля на база нейните постове.
Моето впечатление от прочетеното е същото. Жената написа, че мъжът е избухнал рязко една вечер, когато тя след работа го е помолила да се погрижи за детето, защото е твърде изморена физически и психически. Явно само мъжете след работа имат право да сядат на дивана по гащи и да пият бира, докато жена им търчи наоколо тепърва да разтреби, да оправя детето, да сложи масата и да пусне поредната пералня посред седмица, след като преди 5 минути се е прибрала от осемчасов работен ден. После питат защо жените все мрънкали. Еми мрънкат, мъж като го накараш да се нагърби с всичката домакинска работа и да помага за домашните на децата, не може да изтрае повече от няколко дена, преди да започне да крещи и да вдига гири колко му било неприятно и изморяващо и как не оставало време да си отпочине. Иначе не те питат ти как ставаш сутрин в шест, за да направиш закуска на децата преди училище, и си лягаш посред нощ в 1, след като най-накрая си успяла да пуснеш съдомиялната... И това години наред. Масово са такива темите тука с оплаквания от жени, така че го приемам за масово явление. Специално аз мога да кажа, че познавам доста мъже, които помагат с каквото могат на жените си, но пък познавам и такива, които не си мръдват пръста. Rolling Eyes Close

Именно заради горното е крайно обидно поведението на мъжа в картинката. Но пък авторката щом иска да си го търпи - кои сме ние, че да й разваляме статуквото? Аз не й съчувствам. Явно тя самата смята, че нещата са поправими и би си го взела наобратно веднага, ако той склони. Аз не бих. Ще си го вземе обратно сега, ще си го взема обратно и подир всяка следваща любовница, и ще си му слугува безропотно и ще търпи обиди и ругатни. Щом това й харесва... То си е найна работа.

Общи условия

Активация на акаунт