Мъжът ми ме напуска

• 24 788
  • 647
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз подозирам, че любимата му е дала ултиматум - развеждаш се,  освобождаваш апатамента и разкриваме връзката си. И мъжлето хем се е озлобило, хем е решило, че като се държи така с благоверната тя ще го напусне бързо-бързо. Обаче тя се е запънала и търпи всичко, та нашичкият все повече се изнервя. От друга страна той се прибира вкъщи - сготвено му е, почистено му е, сексът ако ѝ свирне - тя е готова, въпреки, че и навън си го получава. Може да откара така, да му мине меракът и хоп-следващата. Тя, авторката вече е показала, че това положение я устройва. Обаче има и един друг вариант - да се влюби толкова безпаметно и така да намрази авторката и детето, че да му падне пердето и след някой и друг месец да ги изхвърли на улицата без възможност да преговори и такива мръсотии да ѝ натвори, че днешната ситуация да ѝ се види песничка. Защото линията до омразата е толкова тънка, че често дори не може да се види.  А това стане ли е пагубно.
И да, аз лично смятам, че единственият шанс мъж да се осъзнае е раздялата. Стига да е навреме, защото в момента според мен вече е късно. Ако след първата обида и убижение тя беше скръцнала със зъби, че това няма да го търпи, споменала развод и ако той не се изнесе доброволно, ще минат през съд и най-вероятно тя с детето ще остане в жилището, а целият град ще разбере каква мижитурка е, а любовницата му беше скръцнала, че иска апартамента и в този случай тя му бие шута, бе възможно с подвита опашка той да се прибере и да я моли за събиране. Няма гаранция, разбира се, но някакъв шанс можеше да има. Сега, вече е невъзможно. Оттук насетне следва само още изнервяне и омраза.  Дали ще си кретат така, докато той не реши по-горното може само да гадаем. Тя вече е показала, че преглъща всичко, оттук следват все по-големи л..на за преглъщане, тя ще си реши докъде и доколко ще преглъща. Може да е 2 месеца, може да са още 20 години. Ама, както казах, времето е невъзвратимо и дано не се окаже след някоя и друга година, че е пропиляла младост и време, и шанса си да бъде щастлива, за да доказва Бог знае какво.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 11:44 от Светулчица

# 526
Ходили са на психолог. Можело е там мъжът да каже проблемите и да работят върху тях. Просто не е имало нещо, което жената да промени и да се върнат назад. Например детето ти те дразни - какво може да се промени там? Просто авторката не е била толкова интересна с появата на детето. Мъжът се е отекчил. С проблемната бременност нещата съвсем са отишли в канавката. Виж нова жена, необременана от семейни проблеми е доста по интересна от депресирана домакиня.

# 527
Може да се сдобрят сега, уикенд е, времето се затопля, може да ги избие на топли чувства и взаимност 😁

# 528
Какъв гняв да насочвам, аз не ги познавам тези хора. Има тема, задавам въпроси, това е.
Любовницата какво да я мислим, ако е свободна жена, никой не може да я спре, ако е омъжена и тя, да му мисли и нея какво я чака. В случаят за изневярата може да се вини единствено мъжът, жените около него нямат отговорност да им пазят брака.

# 529
  • София
Аз попитах авторката как се стига от голяма любов до грозни обиди, ей така от нищото, но не получих отговор. Не че това ще е оправдание за мъжа, но вероятно трябва да отдели някакво време и да помисли каква е била нейната роля във всичко това.

Много хора в такива ситуации обиждат от яд, защото искат да изместят отговорността, да прехвърлят вината. Според мен я обижда, защото иначе трябва да признае, че той е направил нещо нередно, че трябва да поеме отговорност, да постъпи правилно. Иска му се да хукне при любовницата, но все пак има някакъв срам. По-лесно е да я напада, да агресира. Това е един човек, който се бори със собствените си емоции и съвест, с желанието да си следва новата тръпка, поставено срещу отговорността към семейството му. И разбира се, тя и детето излизат лошите, защото са пречка, както фактическа, така и емоционална.

# 530
Ходили са на психолог. Можело е там мъжът да каже проблемите и да работят върху тях. Просто не е имало нещо, което жената да промени и да се върнат назад. Например детето ти те дразни - какво може да се промени там? Просто авторката не е била толкова интересна с появата на детето. Мъжът се е отекчил. С проблемната бременност нещата съвсем са отишли в канавката. Виж нова жена, необременана от семейни проблеми е доста по интересна от депресирана домакиня.

Значи просто е 35-40 годишен пикльо, но ментално е на 20.
А авторката е депресирана, защото явно всичко на нейния гръб е чакало.
Тя го е накарала да живее като на хотел. Той явно не е полагал никакви грижи за дом и дете.
Как този мъж да бъде привързан към дома и детето.
Ми то любовта е грижа бре.
Агресирал е като му се е наложило да поеме дом и дете. Пише си го.
Та ето ви една вина на авторката.
Ако греша нека ме обори, но аз пиша каквото мисля на база нейните постове.

# 531
  • София
Между другото, не разбрах отношението на мъжа да се е променило изведнъж. Процесът, който описа авторката, е следният:

Тя кара тежка бременност и й се налага да лежи. На него падат отговорностите за дом и дете. Това го изнервя. Завърта афера. Тя губи детето. Разбира се за аферата и той твърди, че ще иска развод.

На мен ми се струва, че мъжът е бил свикнал на определен начин на живот, но при идването на проблемите, не е понесъл тежестта и отговорността. Намерил е отдушник и се е размечтал за лесен живот. Сега хем му е кофти, хем жената е пречка. Иска си човека и вълкът сит, и агнето цяло. Обидите са за килограми, които видно не са му проблем, щом и любовницата е на същите. Просто се чуди за какво са се хване. Така разчитам аз ситуацията

# 532
Аз разбрах, че изневерите са били още преди бременността или по време на нея, т.е. още преди това е било зазляло?

# 533
Любовницата явно я обича, да ме извинява авторката, че така грубо и директно. Разбирам някак да му е завъртяла главата с убийствено красиво тяло, на физическо ниво нали, защото има мъже със слаб ангел, но тя го няма, тя не е с манекенски мерки. Остават да са чувства. А авторката се явява някаква резерва, което е недопустимо. Тази работа няма да отмине ми се струва, както се надява жената.

# 534
  • Варна
Изневярата е след загубата на детето. Обикновено мъжете се оплакват от рутина и битовизми. Те не мислят като майки и не се отдават изцяло. Мисля, че той е злоупотребил с обичта и  защото е наясно, че тя ще му прости. Ако е е с колеблив характер, лесно може да бъде манипулиран или приласкан.
Мой познат, често се шегува с привлечени от чара му жени. Измисля си биография, че е многодетен баща с доста проблеми. Това не ги отблъсква. Но той е отвратен и не желае да сключва брак. Присъствах преди дни на единия опит за флирт. При разкритието, че е обвързан глуповатата блондинка каза: " Е, и? Няма проблем, ще ми гостуваш..."
Доста авантюри стават имено м/у семейни и не се стига до развод.
Въпросът тук е дали авторката ще му прости, ако той реши да запази брака им.
Но той я държи в напрежение, защото не предприема нищо конкретно.
Runi 11111, мъжете не обвързват секса с любов. Може би любовницата е отдушник от задълженията му. Отдавна щеше да е с нея, ако имаше силна страст.

# 535
А защо непременно трябва да има вина авторката? Може мъжът й да не я е обичал силно и постепенно като са се натрупвали проблеми и на него лека-полека да му е писвало - и от нея, и от този начин на живот. На работа да е полагал усилия, да се е издигнал и да е придобил самочувствие. Вкъщи вижда жена си и е започнал да смята, че заслужава нещо по-добро. Колежката е интересна и по-добра партия (поне в неговите очи). Малко ли са тези мъже, които като се издигнат в работата си и бият шута на дългогодишните си половинки (или поне им изневеряват).

# 536
В България е традиция, мъж, като се издигне и забогатее, да си смени и колата, и жената.

# 537

Значи просто е 35-40 годишен пикльо, но ментално е на 20.
А авторката е депресирана, защото явно всичко на нейния гръб е чакало.
Тя го е накарала да живее като на хотел. Той явно не е полагал никакви грижи за дом и дете.
Как този мъж да бъде привързан към дома и детето.
Ми то любовта е грижа бре.
Агресирал е като му се е наложило да поеме дом и дете. Пише си го.
Та ето ви една вина на авторката.
Ако греша нека ме обори, но аз пиша каквото мисля на база нейните постове.
Моето впечатление от прочетеното е същото. Жената написа, че мъжът е избухнал рязко една вечер, когато тя след работа го е помолила да се погрижи за детето, защото е твърде изморена физически и психически. Явно само мъжете след работа имат право да сядат на дивана по гащи и да пият бира, докато жена им търчи наоколо тепърва да разтреби, да оправя детето, да сложи масата и да пусне поредната пералня посред седмица, след като преди 5 минути се е прибрала от осемчасов работен ден. После питат защо жените все мрънкали. Еми мрънкат, мъж като го накараш да се нагърби с всичката домакинска работа и да помага за домашните на децата, не може да изтрае повече от няколко дена, преди да започне да крещи и да вдига гири колко му било неприятно и изморяващо и как не оставало време да си отпочине. Иначе не те питат ти как ставаш сутрин в шест, за да направиш закуска на децата преди училище, и си лягаш посред нощ в 1, след като най-накрая си успяла да пуснеш съдомиялната... И това години наред. Масово са такива темите тука с оплаквания от жени, така че го приемам за масово явление. Специално аз мога да кажа, че познавам доста мъже, които помагат с каквото могат на жените си, но пък познавам и такива, които не си мръдват пръста. Rolling Eyes Close

Именно заради горното е крайно обидно поведението на мъжа в картинката. Но пък авторката щом иска да си го търпи - кои сме ние, че да й разваляме статуквото? Аз не й съчувствам. Явно тя самата смята, че нещата са поправими и би си го взела наобратно веднага, ако той склони. Аз не бих. Ще си го вземе обратно сега, ще си го взема обратно и подир всяка следваща любовница, и ще си му слугува безропотно и ще търпи обиди и ругатни. Щом това й харесва... То си е найна работа.

# 538
Като Мирча Кришан и краставицата, така и Елунария постоянно повтаря, че и жената имала вина за ситуацията, и много държи  тя да си признае точно тук, каква е нейната вина. И като е виновна, да си взима лапето и да се разкара.
Лорелада, пак уточнява, че не визирам физическо или психическо отмъщение, а финансово такова. Ще му оставя аз всичко на него, без да имам претенции, щото съм много великодушна, да си гледа живота, а децата само моя грижа, да бе да.
Подозирам, че елунария така се пали по темата, щото чака някоя кофти съпруга да й освободи безпроблемно мъж и жилище, да си вземе децата и да ходи на майната си, без да се обръща назад.

Не ме мисли мен, мисли за себе си, имаш нужда, а и се излагаш вече.
Никъде не говоря за вина, можеш да се върнеш и да прочетеш още няколко пъти докато разбереш какво имам предвид.

# 539
Авторката като цяло се отказа да участва в дискусията май. Получи доста съвети, които, ако реши, може да последва. Не е ясна цялата картинка и има много хипотези. Като иска- да търпи, акъл не се налива. Но е факт, че не се ли заяви и отстоява, ще продължават да я тъпчат. Дали този или следващ, все тая.

Общи условия

Активация на акаунт