Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 246
  • 465
  •   1
Отговори
# 315
И аз мисля, че имам данни от миналата година за Южен. Ние бяхме в същата ситуация. Следях до последно кандидатите и на първо място поставих желаното училище, въпреки че ни беше в граничен район. Влезнахме. Ако става въпрос за Климент Охридски, зависи колко паралелки ще пуснат. Миналата година бяха 3, общо 72 места. Кандидатите също бяха толкова.

# 316
Тази година също завършват 3 паралелки в НУ "Климент Охридски" - синът ми е IV клас.

# 317
  • Варна
Здравейте!
Ще имаме първокласничка тази година.
Казусът ни, обаче е следния.
Живеем във Варна, ще се местим след няколко месеца. По постоянен адрес сме си били винаги в Пловдив, район Северен. Преди 2-3 години обаче са отрязали нашата част от квартала и сега вместо в Райната се падаме в Д. Димов. До колкото разбирам, а и като гледам снимките на сайта, се води циганско училище.
Преди година сменихме настоящ адрес, за да можем да се запишем в Райната, но все пак точките ще са по-малко от тези с три години уседналост, а реално ние сме в някакво заварено положение, защото картата е сменена преди 2-3г.
Та, въпросът ми е - как е по-добре да кандидатстваме в Райната - по настоящ (който е в района на училището) или по постоянен (който е съседен)? Има ли смисъл да пиша и други желания и кои евентуално училища бихте ми препоръчали (уточнявам,  че не ми е проблем и да е по-далеч, ще я водя и ще я взимам)?
За учителките няма да питам, вече прочетох предишни коментари.
Благодаря!

Голямата ми дъщеря сега завършва 4 клас в Димитър Димов и сме изключително доволни от подготовката и преди и след обяд. Ще я преместим, защото след 4 клас по наше мнение подготовката куца, взимайки предвид резултатите от НВО след 7 клас през последните години. Но!  Малката ни дъщеря ще запишем отново в Димитър Димов при същите преподаватели.

Можете ли да ми дадете повече информация за преподавателите в Д. Димов, при които ще запишете Вашето дете? Също за обстановката, базата?

# 318
И аз мисля, че имам данни от миналата година за Южен. Ние бяхме в същата ситуация. Следях до последно кандидатите и на първо място поставих желаното училище, въпреки че ни беше в граничен район. Влезнахме. Ако става въпрос за Климент Охридски, зависи колко паралелки ще пуснат. Миналата година бяха 3, общо 72 места. Кандидатите също бяха толкова.

Точно за Климент Охридски става дума. Дали ще имаме някакъв шанс с 39 точки? Ние сме разпределени в района на училище Константин Кирил-Философ, там са мисля шест паралелки. И двете са ни на долу горе на еднакво разстояние от дома, като понеже имаме и по-малко дете, всеки ден сме на Белите брези и ще ми е доста по-удобно като локация.

# 319
Ами ние влязохме точно с 39 т. Трябва да се следи в сайта броя на кандидатите и да прецените спрямо пуснатите места дали имате шанс с тези точки.

# 320
  • Варна
А защо са толкова малко паралелките в училищата? Преди години бяха по 7-10?

# 321
Това са НУ, има и ОУ, и СУ, с по повече паралелки.

# 322
  • Пловдив
От випуск ли?

# 323
  • Варна
От випуск ли?

Да. Говорим за 90те, разбира се.

# 324
  • Пловдив
Такива випуски имаше в училищата в Тракия.
И едно време си бяха по 3-4 паралелки.
А към наши дни просто няма толкова деца по район.

# 325
  • Пловдив
Пет и после 4 бяха паралелките от моите випуски в две различни училища в Централен 1-8 клас до края на 80-те. Говоря за сегашните СУ "Климент Охридски" (не НУ) и "Патриарх Евтимий". В гимназията във второто станахме първо 8 и после 7.
7-10 за първи клас може да са били само в "Тракия", там едното от училищата - сегашното "Софроний Врачански" - го наричаха "60-класното", не знам защо, дали е имало 60 паралелки, 60 стаи, или какво. Тогава името му официално беше "Васил Танев".
Но да, по брой деца е несравнимо с тогава.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 23:09 от Магдена

# 326
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм учила в първи клас в Константин Кирил Философ, по онова време Антон Страшимиров (ако не бъркам училището). Бяхме 6 паралелки, аз бях в "е" клас. После се преместих в Петко Славейков, там пък бяха 4. 60-класното бяха огромен брой паралелки, мисля по над 10-15. По едно време имаше "О" клас, била съм 6-7 клас, ходехме там на трудово. В Седмочисленици също бяхме 6 паралелки. Бях изненадана, че Софроний Врачански (60-класното) са свили толкова обема и вече са доста по-малко паралелки. А ново училище от 90-те насам в Тракия няма. Последно откриха Седмочисленици през 1993.

# 327
Никакви спомени нямам аз, много сте паметливи Grinning Даже не помня в кое училище бях 1-3 клас, след това в "Райна Княгиня", вече в Английската е ясно - 10 паралелки бяхме.

# 328
  • до най-прекрасния мъж
В Английската бяха 6 по мое време. Приятелка много искаше там, но не я приеха за няколко стотни. Тогава приемаха равен брой момичета и момчета в паралелка и това я препъна, въпреки високият бал. В Хуманитарната също бяхме 6 паралелки.

# 329
Пуснаха свободните места. Както каза и Mometo, за НУ Климент Охридски и тази година са 3 паралелки, което увеличава доста шансовете на тези, за които не им е в район.

Общи условия

Активация на акаунт