Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 254
  • 465
  •   1
Отговори
# 300
Как се избират учителките? Изобщо има ли такава вероятност?
Има възможност да заявиш желание за конкретен учител,  но няма гаранция, че ще уважат желанието ти. Нашето го уважиха, в Райна-та сме.

# 301
Преди 4г. В Яворов при подаване на документите ни питаха имаме ли предпочитания.Ние,заедно с няколко майки, с коитоживеем в един комплекс искахме децата да са заедно при г-жа Х.
Уважиха желанието децата да са заедно,но госпожата се оказа бременна и вместо тя да е класна, дойде г-жа Венциславова.
Има училища ,в които учителите си подбират децата в паралелките. Има и такива,в които децата от една ДГ се записват заедно,има и такива,в които умишлено са разпределени в различни паралелки.

# 302
  • Варна
Здравейте!
Ще имаме първокласничка тази година.
Казусът ни, обаче е следния.
Живеем във Варна, ще се местим след няколко месеца. По постоянен адрес сме си били винаги в Пловдив, район Северен. Преди 2-3 години обаче са отрязали нашата част от квартала и сега вместо в Райната се падаме в Д. Димов. До колкото разбирам, а и като гледам снимките на сайта, се води циганско училище.
Преди година сменихме настоящ адрес, за да можем да се запишем в Райната, но все пак точките ще са по-малко от тези с три години уседналост, а реално ние сме в някакво заварено положение, защото картата е сменена преди 2-3г.
Та, въпросът ми е - как е по-добре да кандидатстваме в Райната - по настоящ (който е в района на училището) или по постоянен (който е съседен)? Има ли смисъл да пиша и други желания и кои евентуално училища бихте ми препоръчали (уточнявам,  че не ми е проблем и да е по-далеч, ще я водя и ще я взимам)?
За учителките няма да питам, вече прочетох предишни коментари.
Благодаря!

# 303
  • Пловдив
Димов е в "българската" част на "Захарна фабрика", циганите би трябвало да са в "Панайот Волов".
Кандидатстването не беше ли с автоматично вземане на който адрес е по-изгоден? Едно време (2021) нямаше изискване за уседналост, но сега гледам, че има.

Аз да питам някой знае ли за "Яворов" докога ще продължава ремонтът и къде учат децата конкретно - разбрах, че на различни места. Бъдещите първи и пети клас ме засягат конкретно. Естествено, ще си попитам на място, но вчера чух, че се предвиждало да тече още две години и във всеки случай нямало да е завършен септември.
С тоя ремонт май съвсем ще си отлеят кандидатите към Ботев и Райната, не че и досега мамите не ги предпочитаха на принципа "най-доброто за моето дете още от първи клас, щото е много важно за бъдещето му".

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 08:54 от Магдена

# 304
  • Варна
Димов е в "българската" част на "Захарна фабрика", циганите би трябвало да са в "Панайот Волов".
Кандидатстването не беше ли с автоматично вземане на който адрес е по-изгоден? Едно време (2021) нямаше изискване за уседналост, но сега гледам, че има.

Аз да питам някой знае ли за "Яворов" докога ще продължава ремонтът и къде учат децата конкретно - разбрах, че на различни места. Естествено, ще си попитам на място, нво вчера чух, че се предвиждало още две години и във всеки случай нямало да е завършен септември.

Не знам как е било, но имам предвид точките, които се дават въз основа на адресна регистрация.
Мисля, че има възможност за избор с какъв адрес да се кандидатства.
Не знам също дали при записване онлайн мога да посоча учителя, който желая.

# 305
  • Пловдив
И при нас се говори, че септември няма да е свършил ремонтът.

# 306
Системата автоматично си взима по-благоприятния адрес за конкретното училище. Направете си регистрация на детето и си поиграйте като почнете да попълвате заявление. Мисля, че ставаше и преди да обявят свободните места, защото май така си проверявах дали са актуализирали адреса на детето много првди да кандидаства. Просто да видите какви точки изписва срещу конкретното училище.

# 307
  • Варна
Системата автоматично си взима по-благоприятния адрес за конкретното училище. Направете си регистрация на детето и си поиграйте като почнете да попълвате заявление. Мисля, че ставаше и преди да обявят свободните места, защото май така си проверявах дали са актуализирали адреса на детето много првди да кандидаства. Просто да видите какви точки изписва срещу конкретното училище.

Благодаря, ще пробвам. И аз четох някъде, че ще може да се попълват заявленията преди да се отвори официално системата. Пробно, един вид.

# 308

Аз да питам някой знае ли за "Яворов" докога ще продължава ремонтът и къде учат децата конкретно - разбрах, че на различни места. Бъдещите първи и пети клас ме засягат конкретно. Естествено, ще си попитам на място, но вчера чух, че се предвиждало да тече още две години и във всеки случай нямало да е завършен септември.
С тоя ремонт май съвсем ще си отлеят кандидатите към Ботев и Райната, не че и досега мамите не ги предпочитаха на принципа "най-доброто за моето дете още от първи клас, щото е много важно за бъдещето му".
Ремонтът на Яворов е планиран до 2026. Чух, че уж възнамерявали по-рано да го завършат, но това е много несигурна информация.
Иначе знам, че част от децата са във "Вапцаров" (в Гагарин).

А Димов не е циганско училище, имам няколко познати деца там. Доволни са, по-малко и спокойно училище е.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 12:40 от Мила Атова

# 309
  • Пловдив
Точките са по настоящ адрес на детето.
Ако е първо желание и по-малко от една година на настоящ адрес в района на училището ще имате 67 т.
Ако към момента на кандидатстване имате дори и един ден над една година с настоящ адрес в района на училището и отново пишете Райната като първо желание, то тогава ще имате общо 97 точки.
Ако кандидатствате за съседен район ще имате 30 т. за адреса си в Пловдив и само 2 т. за район граничещ с училището., т.е. само 32 т.

# 310
  • Пловдив
Системата на мен поне ми даде да попълня данните на детето, но не и да проверя за кое училище колко точки бих имала. Изисква задължително избор на класиране от падащо меню, а нищо за избор няма засега.

# 311
Да имаше нещо такова. Аз просто го правех по време на класирането в предходната година и затова ми позволяваше. Ще трябва да изчакате да обявят класирането и свободните места за тази година. Късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

# 312
Здравейте!
Ще имаме първокласничка тази година.
Казусът ни, обаче е следния.
Живеем във Варна, ще се местим след няколко месеца. По постоянен адрес сме си били винаги в Пловдив, район Северен. Преди 2-3 години обаче са отрязали нашата част от квартала и сега вместо в Райната се падаме в Д. Димов. До колкото разбирам, а и като гледам снимките на сайта, се води циганско училище.
Преди година сменихме настоящ адрес, за да можем да се запишем в Райната, но все пак точките ще са по-малко от тези с три години уседналост, а реално ние сме в някакво заварено положение, защото картата е сменена преди 2-3г.
Та, въпросът ми е - как е по-добре да кандидатстваме в Райната - по настоящ (който е в района на училището) или по постоянен (който е съседен)? Има ли смисъл да пиша и други желания и кои евентуално училища бихте ми препоръчали (уточнявам,  че не ми е проблем и да е по-далеч, ще я водя и ще я взимам)?
За учителките няма да питам, вече прочетох предишни коментари.
Благодаря!

Голямата ми дъщеря сега завършва 4 клас в Димитър Димов и сме изключително доволни от подготовката и преди и след обяд. Ще я преместим, защото след 4 клас по наше мнение подготовката куца, взимайки предвид резултатите от НВО след 7 клас през последните години. Но!  Малката ни дъщеря ще запишем отново в Димитър Димов при същите преподаватели.

# 313
Здравейте. Ще кандидатстваме за 1 клас. Откакто е родено детето ми е все на един адрес в Южен. До скоро нямаше две мнения по въпроса в кое училище ще бъде - това, което се пада по район. Но наскоро ми влезна мухата, че друго училище в квартала е по-хубаво и ми се иска да пробваме за него, макар да знам, че има голям наплив за него. Та въпросът е следния: ако сложим това друго училище на първо желание 37 точки ли ще имаме за него? (Училището е в граничен на нашия район). Има ли някъде информация с какъв брой точки са влезнали последните деца предходни години? И втори въпрос: ако на второ желание поставим училището ни по район, с колко точки ще е то- има ли как да не го приемат в него?

# 314
Ако наистина е гранично ще имате 39т, а за вашето по второ желание 125. Погледнете таблицата с точки по нея много лесно може да пресметнете точките. Като обявят свободните места може с попълването на заявлението да видите колко точки получавате за всяко училище. Във вашия район положението е сложно за съжаление. Няма къде да видите кандидатите от минали години. Аз лично си правех скрийншотове. Имам от по-миналата година за повечето училища в града, за миналата само от моя. Може да ми пишете, ако решите кое конкретно училище ви интересува да погледна какво имам.

Общи условия

Активация на акаунт