АС и други романтични К-драми - тема 8

• 17 622
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Крис, кажи нещо повече. Тези двамата са забавни дори и без да знам за какво става дума, а Джуно май е за малко.
..........................

Кадрите са от сериала Good Manager/Chief Kim. В плейтюб го има в канала на Спирита под името Мениджър Ким.

# 241
Бел, направи ми впечатление, че се замисляш дали да продължиш с втори сезон на Болничния плейлист или да го пропуснеш. Ти обикновено не оставяш недовършени...

За К2 - в "Любими азиатски филми и сериали". В другите Телеграм групи не съм проверявала.
На теб не съм сигурна дали ще ти хареса ама все пак, споделям какво гледам 🤪
И Ловеца, и Двете седмици стават за по едно гледане. И двата ми бяха интересни като ги започнах, но с първия претърпях сякаш по-голямо разочарование - дори без отпечатъци, при този внушителен ръст по външния вид ГГерой не можеха да го объркат с друг... Спаси живота на любимата си и погледите им се срещнаха, но за кратко дори тя изпита колебание той ли е ловеца. 🙄 А, де, камери навсякъде.. Прокурора много наивен го изкараха, пък след убийството му направо ми се поизпари желание да продължа...

Не схванах къде си чела понеже сега като минах по диагонал подобно изказване от онзи дето си пише предимно сам не видях. Специално в темата за сериалите по Сторито се бях отбила и като я пуснаха през зимата, за да гласувам в анкетата за корейския сериал който вървеше към онзи момент - Не съм робот.Mr. Green Резултатите естествено не ме учудиха... Иначе заради злобни коментари от хора, които плюят по нещо без да имат каквито и да било наблюдения отдавна не се трогвам. Последно бях подпалила като се опитаха да ни изгонят от раздела и да ми обясняват, че к-сериалите нямат място тук. Вече всичко е точно, нека си дрънка който, колкото и където поиска... И във фб като и тук, хора всякакви... Не ги разбирам, понеже аз не се насилвам да гледам нещо ако не ми харесва. Не хабя усилия и да убеждавам другите колко е тъпо. Всеки с вкуса си.
Не е лъжа, че сме натрупали достатъчно впечатления и от К-,  и от Т-драмите. Покрай едните се сещаме понякога за другите и естествено, че ще съпоставяме.😉 В много редки случаи, но при някои актьори взех да виждам прилики 😂 Демона го повторих, но и на повторението в сцените с КимЮ се сещах за Пънар Дениз.

Уин, така и ще продължават, да отбиват номер...

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 18:47 от Margarita N.

# 242
Крис, кажи нещо повече. Тези двамата са забавни дори и без да знам за какво става дума, а Джуно май е за малко.
Не му е екранното време колкото на другият ГГ , не е и малко и двамата си заслужават гледането. За един епизод го нацелува не знам колко пъти, пощури го Joy Главен едно беше счетоводител на мошенници, но започна работа в сериозна фирма където всъщност го взеха за да го натопят за техни си измами, но той оплеска схемата. Джуно пък беше честен прокурор, който реши че ще става богат и започна в същата фирма за да им прикрива измамите. От Гоблин и Жътварят не се бях забавлявала така с мъжка двойка. В т-грам е "-директор Ким- или  -chief kim-                                                                                                                                                                                                                                                                           
 Зад кадър са същите.
https://youtu.be/oULB5Hj66XE?si=vq29h3Uz18JUkW9K
.....  че такова нещо нямало място у нас .....
Joy  няма я, някакви талантиви, некосмати, симпатични и т.н.  да се размотават по-екрана.

Само аз не съм благодарила на Криси тук за помощта.
Hug няма за какво

# 243
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Joy  няма я, някакви талантиви, некосмати, симпатични и т.н.  да се размотават по-екрана.
Пропуснала си изрично да споменеш "изваяни, стройни, секси" преди и т.н. Wink Joy

# 244
  • Варненска клюкарка
2в1, Марги, благодаря за инфото. Аз понеже нищо друго не съм търсила по други групи в Телеграма не знам дали ще се получи, че Любимите успяха да ме изненадат, при положение че преди не съм имала проблем с влизането там.

Марги, Прейлистът е хубав, проблемът е по-скоро при мен, особено с тежките диагнози, специално тези при които не можеха да вдигнат кръвното на пациентите, явно още не съм готова да гледам такива неща. Кръв почти няма, но  някои от другите подробности ме поразтревожиха, въпреки че почти нищо не показваха, като инфопрмация беше доста по-пълно, отколкото в американските на медицинска тематика.
За маските и аз съм така, затова избягвам и такива истории, знаеш как палех на "маскираната" Фера със съответните физически особености на тялото, та и Минчо с огромния ръст, прическа и всичко останало саде неузнаваем беше.

Уин, нямам претенции към телевизията, тяхното вече разбрахме че е отбиване на номера, щом започнаха да излъчват като премиери вече показвани заглавия. Може да са си сменили името, но зрителите им са си все същите. Ядосах се на един глупак, койтто от години се раздава в стил последна инстанция, а в случая няма представа за какво  говори, защото нищо друго освен турски сериали не е гледал.
Не му е екранното време колкото на другият ГГ , не е и малко и двамата си заслужават гледането. За един епизод го нацелува не знам колко пъти, пощури го Joy Главен едно беше счетоводител на мошенници, но започна работа в сериозна фирма където всъщност го взеха за да го натопят за техни си измами, но той оплеска схемата. Джуно пък беше честен прокурор, който реши че ще става богат и започна в същата фирма за да им прикрива измамите. От Гоблин и Жътварят не се бях забавлявала така с мъжка двойка. В т-грам е "-директор Ким- или  -chief kim-                                                                                                                                                                                                                                                                           
 Зад кадър са същите.
https://youtu.be/oULB5Hj66XE?si=vq29h3Uz18JUkW9K
 Joy
Май това ще искам да погледна, обичам броманса, на някои много им се получава, а и искам да се посмея.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 19:24 от Беллора

# 245
Допреди Профи да донесе от ОСТа на Кралица на сълзите признавам си, че подминавах всичко, което ми излезе за сериала . Хем видеото тук беше вградено, ама все пак се озовах в Ютюб и след едната песен тръгна друга, та не спирам сега да я въртя. Позагледах се в тези двамата. Те били сладки един до друг Heart Eyes

От Гоблин и Жътварят не се бях забавлявала така с мъжка двойка.
Гоблина и Жътварят са сред най-запомнящите се двойки в К-драмите 😅 Други, които ми въздействаха по подобен начин са онези двамата в Потомци на слънцето.

Добро сравнение, Бел. За нуждите на сценария, но и на мен такива неща не са ми по вкуса...

# 246
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Профа обича да подхвърля ютюб-кукички.  bowuu  Joy
Много хубава песен си донесла Марги. Hug
И Уин ме изненада със старата песен на ЕХО. Бекчо какъв пухкав и неузнаваем дечко е там Crazy. Познах го по-скоро по гласа.

Белл, видях в темата за Сторито изказванията, ама не се издразних чак толкова. Изгледах ги от високо. Joy Ми то всеки там жалей за отминала младост. Пардон, хленчи си за брадясали сериали.
Скрит текст:
Не казвам, че са лоши, ама толкова ли нямат желание да видят нещо ново! Тук още в началото изохкахме, че прословутата нова програма на Сторито се оказа стара програма на Лейдито и БТв. Искаше ни се да предложат нещо ново, както гръмко афишираха канала, а не претоплени баници (с боза Wink). Ама явно ще си останат босфорска телевизия и няма да могат да надскочат себе си. Пак добре, че пускат поне по някой и друг сериал от оная част на света. Надежда да се възползват от изобилието на качествените тамошни заглавия няма. Ама като чете човек мераците в онази тема, не виждам и защо от екипа на телевизията да се зорят за нещо повече. Особено четейки превъзнасянията по един космясъл, дето ми е всичко друго, но не и симпатичен. Може и прекрасен актьор да е, ама не бих си го причинила визуално. А и с разтеглени в по 60-80-100 серии от по 2 часа сериали, предимно лещени Mr. Green, не ща да гледам. Мина времето, когато комшиите предлагаха интересни и стойностни неща.

# 247
  • Русе

Фотките били от днес, Джуно лети към Швейцария.

# 248
# 249
  • Русе
Данифин, а има ли някакъв специален повод за тази демонстрация?

# 250
Пътувам  към   работа , просто ми попадна във фейса повече  инфо  за това  тук Walking with Joseon-era guards patrolling to protect Seoul
Накратко Администрацията за културно наследство организира фестивали на традиционната корейска култура за местни и чуждестранни посетители, като например повторното откриване на площад Гуангвамун през 2022 г. и миналогодишното откриване на възстановената woldae (церемониална издигната сцена) пред портата Гуангвамун. Едно такова събитие е церемонията по патрулиране на двореца Кьонгбокгун Сумунджанг - възстановка на кралската гвардия от времето на династията Чосон, която патрулира столицата и Кьонгбокгун. В тържествена и достойна атмосфера на 30 март двама автори от Korea.net преживяха събитието, като се разходиха с гвардейците.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 10:54 от Danifin1

# 251
Хубав е ост-а на Кралицата. Преди дни ви бях пуснала част от песните, заедно с още няколко от другите сериали, които вървяха в момента.

В събота започва сериал с един ЕХО-вец. Сухо ще е принцът-наследник в Missing Crown Prince.

В понеделник пък започна Lovely Runner. Романтика и пътуване във времето. Главният беше бившето гадже на Хе Су от съвремието в АС.

Нов сериал и с Хан Хьо Джу от Паралелните светове. В Blood Free действието се развива в близкото бъдеще, а тя е шеф на компания, която култивира генетично модифицирано месо. Но, тъй като има много противници на тази идея, ѝ се налага да наеме бодигард.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 11:08 от 2в1

# 252
  • Русе
Нашите любимци и като деца са сладури, ама косата на Пако е върха?!! Joy
Странно, че рускините още не са пуснали превод на Lovely Runner...
Зa 13.04  беше обявен "The crown has dissapeared", a започва Missing Crown Prince. Това са различни сериали, нали?
Някакво мнение за "Чумонг"/Джумонг ? Сериалът е стар и не знам дали и с какъв превод ще го намеря, но все пак

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 12:14 от winona

# 253
The crown has disappeared e алтернативно заглавие на Missing Crown Prince. Един и същ сериал е.

Lovely Runner в дорамата е Хватай Сон Чжэ и беги.

Чумонг е епичен сериал, особено за любителите на историята, защото разкава за основателят на Когурьо. Базиран е на легенда и е малко като приказка. Но е от старите сериали, които сега може да изглеждат леко демоде. Дълъг е, защото обхваща голям период от време. Започва още преди раждането на Чумонг, с разказ за взаимоотношенията на баща му, неговият приятел и една дама, която по-късно става майката на Чумонг и продължава с израстването на младия принц, борбата му с неговите братя за престола, любовта с красивата Сосоно, до създаването на едното от Трите кралства на корейския полуостров наред с Шила и Пекче. За мен е класика и задължителен за гледане. Преведен е на бг от Спирита и тези дни го качиха в телеграм.
В дорамата на руски

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 14:33 от 2в1

# 254
Чумонг е епичен сериал, особено за любителите на историята, защото разкава за основателят на Когурьо. Базиран е на легенда и е малко като приказка. Но е от старите сериали, които сега може да изглеждат леко демоде. Дълъг е, защото обхваща голям период от време. Започва още преди раждането на Чумонг, с разказ за взаимоотношенията на баща му, неговият приятел и една дама, която по-късно става майката на Чумонг и продължава с израстването на младия принц, борбата му с неговите братя за престола, любовта с красивата Сосоно, до създаването на едното от Трите кралства на корейския полуостров наред с Шила и Пекче. За мен е класика и задължителен за гледане. Преведен е на бг от Спирита и тези дни го качиха в телеграм.
В дорамата на руски
Напълно съм съгласна с  2в1, задължително за гледане - класика в жанра на историческите дорами, при това направен много добре.

Общи условия

Активация на акаунт