“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 38 731
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • Другата България
Едва сега изгледах епизода.
Но нямах време да ви изчета, извинявам се, ако повтарям някого.
Нормален епизод, в който не се случи нищо.
Това за копчетата го предполагахме - че са на Тороманов, че той е любовникът на Елдърова също знаехме /ама пък що я е хапал, ти да видиш!/, че се пази от веществените доказателства също знаехме /но пък така шефа на полицията влиза и краде улики.../, че е съвсем нормално всеки шеф да използва подчинените си за лични услуги също не е изненада /но пък така да си зарежат автомобила с документи, оръжие, отключен..../, и как бързо “клекна“.....Joy
Изненада за мен е това, че Смилов се оказа гей, ще е изненада ако заради това е наказан, доколкото схванах аз. Очаквах да е заради това, че е корумпиран да е, не заради сексуалната му ориентация. Единствената причина, която ми идва на ум е именно скандирането му против хомосексуалните, а всъщност и той такъв. Мисля, че човекът, който крадеше папките не е убиеца, а такъв, пратен от Тороманов. Все пак двамата, а и явно прокурора са били участници в много мръсни схеми. И мисля, че именно прокурора би бил следващия, а не Тороманов.
Пети епизод, а аз все още твърдя, това, което писах в първи - директорът на библиотеката и всички полицаи категорично за мен нямат общо с убийствата. Все още мисля, че е някой свързан с Мия, не съм изключила и Дора.
Предполагах, че са двама, но всъщност надали са двама, може за заблуда на зрителя /като това с папките на адвоката например/ да пускат по някой страничен, но истинския убиец си е един. Методичен, със списък, с мисия, нещо, подготвяно от години /поне/. Много съмнителен ми е помощникът от музея, има нещо в него, около него, може да си въобразявам, но нещо не ми изглежда читаво това момче.
Култов завършек беше това с манерката на Филип - хем я подари на Дора /аз го разбрах като отказ от пиенето/, хем после при акцията /много се смях на тази “акция“/ наш Фифо върви последен като тупанджия и надига същата манерка.
Докато другите се правят на полицаи.Sunglasses

Карамазов мога да го слушам с часове, такъв глас има тоя човек.....Heart

# 481
Ако на някой му се чете повече по темата с етимологията на bulgar и темата за хомосексуализма:

https://www.cs.cmu.edu/afs/cs/user/scotts/ftp/bulgarians/title/title.html

https://www.encyclopedia.com/social-sciences/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/bugger-buggery

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … Zar7UzUS2uOHA6jAt

На мен ми стана интересно, понеже не бях чувала тази теория преди. Но всъщност се оказва, че изобщо не са си го изсмукали от пръстите. Има много статии по въпроса. Честно казано, аз не намирам нещо обидно, това са препратки отпреди векове. А и в историята си имаме къде-къде по-съмнителни моменти.

За тези от нас, които сме живели в чужбина, но знаем кои сме като народ и не ни е приоритет да се слеем с други общества, определено можем да гледаме и да разсъждаваме по-трезво от западняците, за които от край време ако може изобщо да не сме съществували. Но това не има пречи да крадат култура от нас и да си я приписват на себе си, а да маскарят истинския и носител.

Вече има достатъчно проучвания и твърдения с доказателства, че кръстоносните походи в същината си са възникнали като борба с 'българската ерес', богомилството, което е било едно чисто учение, голям светъл лъч в човешката история и култура. И понеже учението става популярно, западняците си го присвояват, в опит да яхнат вълната от привърженици или разклатени в католическата вяра обилновени хора.Аз съм убедена, че така възниква тяхното протестанство.

Срамно е нашите автори да използват най-пропитите с омраза към наша култура и така да възраждат тези срамни клевети към днешна дата. Къде са нашите историци, културолози и големи личности да реабилитират името ни? Има ги, но на никой не му пука. Никой не иска да го етикират като хомофоб. Много страшно е да се бориш за истината.
Разбирам какво имате предвид и донякъде съм съгласна, гадно, е, че има недоизяснени факти в исторически план и че понякога истината бива изкривена спрямо нечии субективни възприятия или интереси. Въпреки това не виждам нещо лошо, че са включили и разтълкували нещо, което така или иначе се е говорело. Все пак това е филм - вид изкуство - и като такова създателите му могат да заимстват и интерпретират по какъвто начин решат различни легенди, реални ситуации и тн. Аз, ако реша да направя игрален филм по темата за тероризма и конкретната ситуация, която се разиграва в него, е свързана с мюсюлмански терористи, всички мюсюлмани трябва да се почувстват обидени, че съм изопачила разбиранията за религията им ли?
Разбира се, че народите се повлияват едни от други религиозно, културно... Но в исторически план се съмнявам българите да сме едни от най-ощетените или набедените за нещо. Страничен пример - благодарение на познанията за растенията и билките на индианските племена европейците са разработили толкова много лекарства, които под една или друга форма се използват и до днес. А в същото време първоизточниците на информацията са наричани от поробилите ги европейски нашественици диваци, защото са отвърнали на въоръжените им атаки. Определяни са като глупави, подчовеци, жестоки и тн. А реално те са били измислили множество полезни неща, които европейците после са взели и използвали наготово.

# 482
В първия сезон Асен помагаше уж да хванат убиеца. В този това прави библиотекарят. Това, че ние го подозираме, всъщност за повечето хора ще е шок, защото е инвалид.
Най-вероятно е пострадал, поради далаверите на съдийка, адвокат, прокурор.. или те са оневинили неговия похитител. Възможно е да е изгубил жена, деца, например в катастрофа и той да е оцелял. Изключително е умен и би могъл дори от инвалидната количка да ръководи всичко.. с помощника си.

# 483
Дора разбра за пробите, защото я бяха накарали да вземе нови. Няма нищо мистериозно там.

# 484
Жената, която, гладейки ризата на Тороманов установи липсата на двете копчета, съпругата ли му е, или домашна помощница, стана ли ясно?

# 485
  • Washington,USA
Почна Заимова да ме съмнява. Нали се прозяваше, когато намериха трупа в първи епизод. Какво е правила предишната вечер по време на убийствата, че толкова и се спеше? Даже имаше едно забавяне, когато тя се показа. Тя е слаба, а убиецът нали носи по-обемни дрехи, за да има привидно по - едра фигура.

# 486
Ако на някой му се чете повече по темата с етимологията на bulgar и темата за хомосексуализма:

https://www.cs.cmu.edu/afs/cs/user/scotts/ftp/bulgarians/title/title.html

https://www.encyclopedia.com/social-sciences/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/bugger-buggery

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … Zar7UzUS2uOHA6jAt

На мен ми стана интересно, понеже не бях чувала тази теория преди. Но всъщност се оказва, че изобщо не са си го изсмукали от пръстите. Има много статии по въпроса. Честно казано, аз не намирам нещо обидно, това са препратки отпреди векове. А и в историята си имаме къде-къде по-съмнителни моменти.

За тези от нас, които сме живели в чужбина, но знаем кои сме като народ и не ни е приоритет да се слеем с други общества, определено можем да гледаме и да разсъждаваме по-трезво от западняците, за които от край време ако може изобщо да не сме съществували. Но това не има пречи да крадат култура от нас и да си я приписват на себе си, а да маскарят истинския и носител.

Вече има достатъчно проучвания и твърдения с доказателства, че кръстоносните походи в същината си са възникнали като борба с 'българската ерес', богомилството, което е било едно чисто учение, голям светъл лъч в човешката история и култура. И понеже учението става популярно, западняците си го присвояват, в опит да яхнат вълната от привърженици или разклатени в католическата вяра обилновени хора.Аз съм убедена, че така възниква тяхното протестанство.

Срамно е нашите автори да използват най-пропитите с омраза към наша култура и така да възраждат тези срамни клевети към днешна дата. Къде са нашите историци, културолози и големи личности да реабилитират името ни? Има ги, но на никой не му пука. Никой не иска да го етикират като хомофоб. Много страшно е да се бориш за истината.
Разбирам какво имате предвид и донякъде съм съгласна, гадно, е, че има недоизяснени факти в исторически план и че понякога истината бива изкривена спрямо нечии субективни възприятия или интереси. Въпреки това не виждам нещо лошо, че са включили и разтълкували нещо, което така или иначе се е говорело. Все пак това е филм - вид изкуство - и като такова създателите му могат да заимстват и интерпретират по какъвто начин решат различни легенди, реални ситуации и тн. Аз, ако реша да направя игрален филм по темата за тероризма и конкретната ситуация, която се разиграва в него, е свързана с мюсюлмански терористи, всички мюсюлмани трябва да се почувстват обидени, че съм изопачила разбиранията за религията им ли?
Разбира се, че народите се повлияват едни от други религиозно, културно... Но в исторически план се съмнявам българите да сме едни от най-ощетените или набедените за нещо. Страничен пример - благодарение на познанията за растенията и билките на индианските племена европейците са разработили толкова много лекарства, които под една или друга форма се използват и до днес. А в същото време първоизточниците на информацията са наричани от поробилите ги европейски нашественици диваци, защото са отвърнали на въоръжените им атаки. Определяни са като глупави, подчовеци, жестоки и тн. А реално те са били измислили множество полезни неща, които европейците после са взели и използвали наготово.

И аз на младини се увличах по чужди култури, за сметка на моята... Тук ставаше дума за български филм, правен от българи в България, а не от чужденци, които не разбират културата ни. То и тези нашенци не я разбират. Не им пука за нея. На мен ми пука. Мога да не коментирам, но съм избрала да го правя и винаги ще имам позиция по тази тема. Като цяло заради ек такива гафове, филми като този и Войната на буквите са за кофата. В определени артистични среди в България дотолкова се набляга на космополитното културно развитие, че продуктите са една манджа с грозде, алтернативки на американски филмчета и сериалчета, малко побългарени. Гледам, но душата ми не се пълни. Единственото чувство, което този филм поражда в мен, е носталгията на емигранство от родния ми град. Нищо друго. Дори не мога да симпатизирам на герои... Може би частично на някои второстепенни, но като не им развиват достатъчно образите, и това не ми се получава.

# 487
  • София
Почна Заимова да ме съмнява. Нали се прозяваше, когато намериха трупа в първи епизод. Какво е правила предишната вечер по време на убийствата, че толкова и се спеше? Даже имаше едно забавяне, когато тя се показа. Тя е слаба, а убиецът нали носи по-обемни дрехи, за да има привидно по - едра фигура.
Може да е чела посред нощ коментариите в бг-мама😂😂😂

# 488
Изгледах и аз новия епизод.
За мен библиотекарят просто обеснява мотива на убиеца,не знае кой и защо го прави,но в някакъв момент ще се досети и ще каже на Мия и Филип.
От споделената статия очаквам кмета да се включи в следващия епизод и да назначи Мия.
Прокурорът е следващата жерта,нали има назначение в София убиеца няма да го "изтърве".
Снимката с ръката в казана е от преди почването на сериала,един вид реклама,мисля че някой от екипа я беше качил.Голям спойлер си е всъщност.

# 489
  • София
Понеже и на мен умът ми не побира как може някой да извършва такива жестокости, се сетих как аутиста за малко да  бутна Мия от скалата. Той не осъзнава напълно какво се случва, може да го приема за игра, няма морални задръжки. Разбира се, някой трябва да му казва какво да направи...
На мен ми е най-интересно кой е убиеца, затова Simple Smile

# 490
  • София
И аз днес сколасах с епизода.
Хареса ми. Замислих се какво е новото в него, с което напредваме - май само това, че Смилев е бил гей. Изненадах се, честно казано. И се питам, кой е имал тази информация? Явно е била строго пазена тайна, кой и как  е разбрал? Би следвало това да е насока за разследване, но надали...

Копчета, изчезнали проби и т.н.са ясни отдавна, Тороманов гледа да скрие следите си. Явно като излязат резултатите от новите проби, той ще ги изгори (нали някъде имаше такива кадри), но нашите хора все пак ще научат.
И аз отписвам Харитонов и колежката, явно тук ще се зародят чувства и той ще преосмисли възгледите си за жените и ще се облагороди.

Аз лично не се възмущавам от латинския текст и превода. Имало е такъв момент в историята, какво има да се сърдим. Аз даже не съм сигурна дали убиецът наистина се вдъхновява от темата за демоните, или я ползва само за заблуждение за истинските му мотиви и връзката на жертвите.

Сцената с Илчев и полуголата Мия (от какъв зор по гащи?!) беше забавна. А най-забавно беше това с манерката накрая. Grinning

# 491
Аз си мисля, че убиецът е пострадал или се е отвратил от правосъдната система
Възможно ли е тогава да е Харитонов?
Предполагам се съди с бившата си жена за родителски права над детето ...

# 492
...че е съвсем нормално всеки шеф да използва подчинените си за лични услуги също не е изненада /но пък така да си зарежат автомобила с документи, оръжие, отключен....
И цепят дърва с униформа, култово.Grinning
Когато Мия заплашваше Тороманов, каза: ,,Водят детето ти на училище." Каза го просто ей така, или видя нещо в патрулката и разбра, че има дете?

# 493
Е, тя Мия е над нещата и от край време се преоблича и т.н без свян. Ама си е готина мацка.

Кой би знаел, че Смилев е гей. Може би доктора с който спи и жената на Смилев.
Тороманов също, нали им е съсед.

# 494
  • София
Аз бях като нея. Преобличах се на публични места, но с годините, натурализмът намаля право пропорционално на гравитацията 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт