НОЕМВРИ вече е далече- на четвърт годинка става нашето човече

• 9 931
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
ОХ най-после ви прочетох Laughingама сте големи барборани hahaha
Цвети олекна ми какво ли не си помислих мила,а сега стискам палци и за малкото бебоче baby_neutral
 И ние днес т.е тази вечер пощуряхме реееееев-ужас и като го събухме по боди и като му грейна лицетооооо Grinning,а с тая цица същия кошмар като при вас реееев, пуска ,хваща ,дърпа и рядко е доволен май все на рев завършва кърменето и май колкото и да не ми се ще  и съм против захранването - на неговите кила 6900 а след два дни ще направим 3 месеца-та май ще захранвам-и след толкова много" Май"-мами кажете как и с какво да започна дайте някаква схема-нам ,че трябва педи да каже ама тя ме караше още в 1-ви месец да му давам сокове #Crazy
   О взехме днес на Ивко алтернативна гимнастика за 22 лева-много ми хареса защото не е плюшена а всичко е пластмаса и дрънчи ама утре ще я снимам да го видите как се кефи....
  МЕРИЛИН айде идвай си вече бе жена стига хайманосва на лято пак!
  ЦУНКАМ ВИ МАМЕТА И ЛЕКА НОщ О И БРАВО НА ВСИчКИ ОЗДРАВЕЛИ Hug

# 46
преправях колажа и вече съм зверски уморена- ето го новия вариант- подредих ги по друг начин, че да се добавят лесно нови снимки- МЯСТО ВИНАГИ ИМА!!!

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2159803

бубалина, слагай му рамка и ще го кача

утре ще пиша как сме- поздрави Simple Smile

# 47
здравейте и от мен,
4естито на 3 месе4ните съкрови6та и на рожденниците   bouquet

Ние сме добре,беба расте със скоростта на светлината Mr. Green
От както стана на месец се отказахме от но6тното ядене и това много ме радва понеже успявам да се понаспя пове4ко.Ина4е обикновенно спи от 23.00 до към 5.30.После се храним в 6.00 и пак заспиваме до 10.00.Абе не мога да се опла4а,след ко6марния първи месец дето изкарахме,сега си е направо рай  Mr. Green
Ина4е Алето дивее през ден.Един ден спи по цял ден,на следва6тия не мигва......та аз си ги знам ве4е по схема хубавите и ло6ите дни  hahaha Ина4е много оби4а да пее.само да 4уе музика и се по4ва едно викане,едно гукане  ooooh!
Абе вие какви гимнастики правте на бебоците?мен педито ни6то не ми е казвал и аз ни6то не съм правила  newsm78

Цвети браво на теб мили4ка.На вси4ките дертове дето си има6 и колажите ни оправя6.Една голяма целувка има6 от мен и от Алето   bouquet

Ето ви малко снимки от нас.
цункам ви вси4ки
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2131505
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2131506
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2160124

# 48
леле, колко съм щастлива че имам снимчици !!!ура ура ура ...Мерсаж на всички които ми помогнаха, независимо то моето набъбнало ЕГН, да се науча да качвам картинчици... HugПийваме винце и...айде luvbedда сънуваме розови сънища! Wink

# 49
  • София
преправях колажа и вече съм зверски уморена- ето го новия вариант- подредих ги по друг начин, че да се добавят лесно нови снимки- МЯСТО ВИНАГИ ИМА!!!

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2159803

бубалина, слагай му рамка и ще го кача

утре ще пиша как сме- поздрави Simple Smile

ОК
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103080&photo=12

# 50
Здравейте мами!
Честитито на всички, които са имали поводи в близките дни!
Мерси за честитките и за нашата четвърт годинка!  Simple Smile
Аз няколко дена бях без комп и само вечер успявах да  Ви прочета.
Ние в петък бяхме на консултация, наддали сме 700 гр. и сме 59 см. Последно и ние се спряхме на Пентаксим по препоръка на педиатърката ни, така че в сряда, живот и здраве, трябва да я сложим. gadamer и  на нас ни казаха да правим такова упражнение, както и като е легнала по корем да и слагаме ръчичките назад и тя да се опитва да си ги измъкне напред.
Да ви се оплача от вторник като ме почна един зъб, ужас.Ходих на зъболекар и ми го отвори и ми сложи арсен. Каза че нямало проблем като кърмя, дано е така че все ми е едно притеснено, и ще ми го пломбира в понеделник. На всичко отгоре нещо и кърмата ми намаля, според мен, и сега пия и ям за каквото прочетох и чух- овесени ядки,бирена мая, лук, лактогенен чай  #Crazy а педиатърката ни каза че най-важното е почивка и спокойствие. пък то аз всеки ден  newsm79, washhang и т.н.
pebble аз преди 2 месеца имах нещо като топче в единия край на операцията и после излезе конец, тялото ми ги изхвърляло или нещо такова ми обясниха майка и свекървата, които са мед.сестри. За няколко дни се оправи.
Лека вечер и дано успеете да поспите, че утре пак на разходка в това хубаво време!

# 51
  • Ботевград
Мами, стягайте се! Вижте декемврийската тема - цитирам:
 ДЕКЕМВРИЙКАТА ПО БЕБЕТА СЕ СПЕЦНА, НО ОТ СЕКСА КРЪСТА И СЕ СЕЦНА...  
Направоооооо  rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

# 52
Мами, като заговорихме за секса, вас болеше ли ви в началото?Направо като девственица се почувствах!
 Rolling Eyes
Карил, докъде ти е набъбнало ЕГН-то, щото и мойто... И аз май с картинките се чувствам като ученичка! newsm78

Да ви се оплача - моят Мишо го мързи да си вдига главата. smile3504 Дупето и коремчето вири, още малко и ще се обърне, ама с  главата сме зле... А пък по корем изобщо не ще да лежи - плаче. smile3514 Иначее много по гримасите - имитира мидвиженията на устата, интонацията и много се смее, с цялото си личице.   love001Май е време да ви изпратя и аз снимки.

# 53
beboninа, много ме трогна, мила, благодаря ти за милите думи!   bouquet Може да обмисля идеята за детска градина, знаеш ли... newsm78
 Освен стандартните книжки за първата годинка на бебето /Спок и сие/, нищо специално не сме чели или следвали като теории за възпитанието. Thinking Пу-пу, да не са му уроки на добрушкото ни.  Praynig Стараем се да му обръщаме внимание за всяко вълнение, тревога, емоция, да го провокираме да споделя и да се чувства значима третинка /вече четвъртинка  Heart Eyes/ от семейството. Опитваме се винаги да има някой, който да го слуша с интерес - ако мама е изнервена или уморена, татето да е на "негова" вълна. И говорим, бърборим - много и за всичко, и когато сме сериозни / неизбежните забележки, когато сме родители/, и когато дивеем /когато всички сме деца/. Crazy Помня, че когато му правихме кръщенето на 2-годишна възраст, отецът беше шашнат как не заплака при къпането в купела или подстригването и го гледаше съсредоточено през цялото време. Ама аз няколко дни по-рано подробно и образно му обяснявах какво предстои и как ще се случи. Може би "формулата" /ако има такава/ е обич, внимание, споделяне... Thinking
Днес с тати и Ники бяхме на кафе в Мол-а. Аз се притесних, че той се събуди точно, когато седнахме, а бяхме с кенгуруто. Обаче той понесе стоически предизвикателството и оглежда около час обстановката, кротува гушнат, та ние да си поговорим на спокойствие. Hug За утре сме му организирали страшна разходка, ама съм малко притеснена, че нали беше болничък до скоро...та няма да ви се хваля сега накъде отпрашваме, че май е малко безрасъдно, ама...като се приберем вечерта, дано всичко е наред! Praynig
Маша, наболваше първият път, не се притеснявай, отминава после! Peace И аз така се почувствах и след двете раждания...хем след секцио.
pebble, и аз имам такова уплътняване, но след първата операция изчезна след няколко месеца - като изчезна усещането за изтръпналост. При гинекологичния преглед онзи ден не ми казаха да има нещо обезпокоително..
Златна, декемврийската тема е свежарска,а!
karil, по твоя препоръка се мятам да гушкам таткото, че ние изминалата седмица я изкарахме под карантина - той спеше с баткото, аз - с бебока, уж да не смесваме вирусите! Joy А малкият така "стачкува" 2-3 дни и не искаше да яде и да спи - явно все го беше страх да не му дам някоя горчилка /капки, сироп/ - не спеше по 5-6 часа Sick
София, случвало ми се е да го оставям /по изключение, разбира се/  да поплаче малко, да се умори...и после да оцени топлотата на майчиното рамо.  Mr. GreenНо принципно честичко ми е в ръцете да си го мачкам и глезонкам, че като почне да се забавлява с играчките после няма да иска да му е ограничено личното пространство с прегръдка.
Спокойна нощ! Party

# 54
Ееееееееееех мили момичета , хубаво ми става като ви чета Simple Smile
Моя Мишо не ще да спи Sad От три дена съм се облещила като кукувица с ей такива сенки под очите  ShockedНе реве , но постоянно мрънка , приказва , гука , крещи , много се кефи да си пробва гласа . Нашия татко замина на вилата на братовчеда , който не мога да понасям  #2gunfireНатъркахме си овнешките характери преди да замине ( на инат ) и сега съм сама с бебока  #Cussing outУжасно съм уморена  Sad Да знаете това мъжете не са като хората . Като ми каже " И какво толкова вършиш ?" направо ми идва да му извия врата  #2gunfireДа се затвори той като мене три месеца , ще го питам  Crossing ArmsА тоя братовчед ... #2gunfire Голямо л.....о ! Ще ме прощавате , ама много съм набрала . Да си имаш един такъв , където само да кове на главата на мъжа ви , че мястото на жената е в кухнята , не знам как ще се чувствате . Най - лошото е , че като му кажа нещо на моичкия , той на пук прави на опаки  #Cussing out Детска му работа !
За капак след 30 години брак , моите любими родители решиха да се развеждат  #CrazyРезил ! Баща ми се юрнал след една фея , да не ви разправям ...  #2gunfire Оная само банковата сметка гледа ,ама нашия се залюхал, ужас ! На всичкото отгоре обявила , че хондата и била мечта и баща ми ми вкарва някави хахави оферти да му давам колата си ! Криза на средната възраст ! Майка ми пък си свали пластичния хирург и месец след месец ляга под ножа , вече на фолк певица прилича  #Cussing out Побърках се  #Crazy Това латиноп сериалите ряпа да ядат пред нас  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Общо взето само свекърва ми държи фронта Sad(((
Това е оплаках се Sad(((
Хубав ден и целувки   bouquet

# 55
Такаааа сега да кажа за нашето папане Simple Smile
Много, много четох и накрая правя така - първо му дадох да опита от тиквата и картофено пюренце /разредено с АМ/ - два дни яде едното, два дни другото. Давах му по 5-6 кафени лъжички.
После купих пюренца на ХИП - всевъзможни комбинации от картофи, моркови, тикава... И комбинации от ябълка, круша, сини сливи ...
Давам му от пюренцата около час и половина след папането /и час и половина преди следващото/. От понеделник ще правя така: Преди млякото на обедното хранене ще давам малко зеленчуково пюренце - всеки ден ще давам по малко повечко докато накрая не минем само на пюренце на обяд. Мисля да слагам по 1-2 лъжички АМ /четох някъде, че може/ или да купувам направо млечно-зеленчукови пюренца.
Следобяд ще давам по половин плодово пюренце. А по-нататък във времето ще давам половин плодово преди обяд и половин следобяд...
За сега Вики най-най... се кефи на крушата! Такъв рев е след като спра да му давам... Ама аз от вчера му давам на върха на лъжичката - та така папа по бавно и сякаш повече се насища  Mr. Green
Сокче ще давам много по нататък  Peace
Не знам обаче кога се включват месните пюренца - мислех нещо от сорта след 6-ти месец  newsm78
Мацки, аз вече ще полудея!!! Моя син никога няма да ме остави да спя  Whistling
Тази нощ пак - ядене на 3 часа + чайче чат-пат + подаване на залъгалката...  Crazy Имам нужда от един ПОНЕ 5 часов НЕПРЕКЪСНАТ сън!
Това е - оплаках се  Tired
Много хубав ден ви желая!!!
Цвети, Ран кара ли ски??? Ако да - кога го качихте за първи път?  Hug

# 56
  • София
Бедствието, наистина твоето прилича по-скоро на латино сериал #Crazy Поне не страдаш о липса на емоции, но можеше да са по-приятни.
Аз пък да похваля татито: тази сутрин ме остави да се наспя - взе Алекс в другата стая да се занимава с него. Направил ми фреш сок от портокал и кафенце и така ме посрешна Flutter Ех, лябов Heart Eyes
И през цялата седмица много ми помага, изобщо...........нямам думи.
Весето, браво за подхода. И най-важното е, че е ефективен!!!
Момичета, Алекс обожава да гомачкаме и целуваме навсякъде - направо се смее с глас. И при вас ли е така. Иде ми да го изям.
Дано днес деня да е слънчев и да не вали.

# 57

Цвети, Ран кара ли ски??? Ако да - кога го качихте за първи път?  Hug

Тали,
аз за ските ще кажа само. Имам и за захранването какво да кажа, но ще се въздържа, всеки решава сам за детето си. Пък и не искам да се повтарям.
За ски е добре да се започне около 5 годишна възраст.Това е много натоварващ спорт, добре е костите да са добре оформени. Аз съм започнала на 6, мисля че беше добра възраст. Не че няма деца и на 3 години, които ги пробват родителите, но това е прекалено рано. И това не е само мое мнение, питала съм педиатри тук за подходящи спортове за БОбо. Общо взето мнението е че преди 5-6 са подходящи само гимнастики разни, танци и спортни игри в група. Дори плуването е за след 5.

# 58
  • Ботевград
Бедствието, направооо  Joy много се смях!
Ама да знаеш мъжът ти 3 дена го остави с бебока - не 3 месеца да видиш как ще вдигне ръце  Mr. Green
Майка ти и баща ти ме кефят максимално  Peace познавам едни такива съседи - ходиха, ходиха, накрая се събраха отново  Crazy
bubalina ейй мъжът ти да не крои планове за второ бебе та така те е разглезил  Hug Много мило   bouquet
Мацкииии да чукам на дърво, ама при нас номерът с оставянето докъто скимти минава вече от около месец.
Купихме си активна гимнастика и по цял ден Злати спинка в нея. Само за хранене като наближи часа мрънка, после си я оставям в гимнастиката и си спииииии ... и нощно време пак си спи  Hug много сладурско детенце!
То затова и майка му е по цял ден в чата  Crazy
Тука една съседка ми развива теории, че само момиченцата са кротки като бебчета, а момченцата много плачкали, дали има нещо вярно?  baby_neutral
А да попитам - като спи бебона и си свива краченцата едно такова като жабче  newsm78 дали са му криви, или просто така си спи  Hug
При нас дойде пролетта, температурата на балкона е 15 градуса, което означава, че по обяд ще е 20  Party пак ще миткаме по улиците  Grinning

# 59
Бедствието - при вас е весело, а? Mr. Green И на мен татито така ми е накривял, а и както съм затворенас малкото дзверче, което на пук почна пак да се буди нощем и цял ден мранкаааа (тва колики ли са пак, а аз мислех да го захранвам.. Shocked), направоооо  smile3511 Имам нужда от маало почивка и мисля да отида до нашите (които като по чудо не се раведоха Mr. Green), да погледат дани а аз да излезна за 3-4-5 часа с приятелки.. Ако има на кой да оставиш малкия (или дори с него), направи среща с познати-аз се надявам да помогне, защото иначе се местя на 4-ти километър! Mr. Green
Та така-и аз се оплаках Mr. Green, вместо хубави емоции..
Иначе Дани започва целенасочено да хваща висящата играчка, дори се опитва да я дърпа, за да издаде звук Grinning
Това за възпитанието и мен ме интересува, имайки предвид, че първо трябва да узаптя големите (мен и мъжо Mr. Green), преди да възпитавам малкото човече! Дано да е моментен срив и след няколко дни пак да сме добре и заредени с енергия, с весели малки ангелчета Simple Smile
Приятен ден-май става за разходки-поне сланце има Hug

Общи условия

Активация на акаунт