За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 10

• 24 971
  • 741
  •   2
Отговори
# 150
  • България
Благодаря за клипа.
Показаните китайски кокове са хубави, харесвам ги повече от корейските прически, обаче устните само в средната част на устата са потресаващи.
Това кръгче при корейките беше в основата на един сериал.
Май го получавали, когато вече станат жени.
Нещо такова ми се върти в главата.
Ако беше китайски артефакт, нямаше да ми мине покрай ушите и очите. Grinning

# 151
  • София
pppqqq, благодаря за клипа, доста интересен. Такива устни не правеха ли и в Япония на гейшите (имам бегли спомени)?

Скрит текст:
Ханфу-то, с което ме облякоха мен в Китай приличаше на първия модел от клипа - имах нещо като долна риза, отгоре висока пола, после вече дрехата с големите ръкави, накрая палто-пелерина. А на главата ми определено сложиха "кроасан". Накичиха ме и със сума бижута по косата, бая си тежеше. Направи ми впечатление, че в Сиан се обличаха основно с този тип ханфу, докато в Пекин носеха от друг тип носии, които не видях в клипа, но там и нямах време да разпитвам и да намеря инфо.

В Сиан обаче е адски популярно. Преди време бях гледала, че Luo Yunxi е посланик на ханфу в Сиан, имаше и фотосесия за Нешънъл Джеографик, определено е имало защо.

Аз изгледах първи епизод на War of Faith, не съм сигурна, че е моят тип история, а и ми идва малко тежка на моменти. Като цяло доста бавно и с прекъсвания го изгледах, но ще му дам шанс, обикновено на който и да е сериал първите ми епизоди вървят трудно (само Till The End Of The Moon и Scarlet Heart ме грабнаха от самото начало).

Скрит текст:
Драмата е обвързана с политиката и комунистическата партия, но това не ме притеснява, всяка страна си пропагандира неща във филмите и сериалите, западните не са по-различни в това отношение. Yi Bo е много сладък в първи епизод, добре му се получава да играе смотано и срамежливо младежче - играе беден финансов гений, така че в представата ми съвпада като очакване за такъв типаж. Но се очертава да има тежки моменти покрай борбата за власт, партията, организирани престъпни групировки... А на мен убийства, мъчения и подобни не ми понасят особено, но ще видя. Интересна ми е финансовата част, дано покажат повече там, защото винаги съм харесвала темата за борсата и банките във филми.

Да се поправя: от втори епизод натам започнах да го гледам на един дъх. Има интрига, има схеми, буквално не мога да се откъсна.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 23:11 от ElzaFB

# 152
Тези дни гледам само леки кримки и попаднах на тази Yong An Dream лека  и приятна за гледане, малко детинска за моят вкус, но историята е интересна.
Догледах си и новите серии на Wonderful World, в 10 серия стана малко заплетено за ГГ, но подозирам че сега ще погне политика Thinking

# 153
  • пак на Рив Гош
Tuon, кафето с видричката е Heart Eyes. От мен мочи за благодарност.
Скрит текст:
Втората половина от Eye Love You трябва да излезе в нашия Нетфликс след 2 седмици, та ще си го бинджвам тогава.

ElzaFB, отбелязах си War of Faith, ако ми го пуснат някой ден по платформите. Wang Yi Bo ми е симпатичен още от The Untamed.

Тази сутрин довърших с чая в леглото (почивен ден заради католическия Великден) китайския Everyone Loves Me (2024). Не се 'абете, освен ако нямате нищо по-подходящо за схрускване в момента или ако държите изключително много да си оставите мозъка на нощното шкафче и да загубите 20ина часа за клиширан сценарий с добри актьори. Аз упорствах заради Lin Yi, когото харесвам като цяло. Партньорката му Zhou Ye я гледах наскоро и още не можех да определя дали я харесвам или не. Девойчето е хубаво и играе, ама в целувките е като умряла скумрия (това не знам дали е заради нейните умения, или за да може сериалът да мине през цензурата). Иначе сюжетът започва обещаващо - те са онлайн гейминг партньори, Тя е badass и Той си пада по нея, а в реалния живот учат в един университет, Тя тича по него, а Той я отблъсква. Имаше потенциал за забавно третиране на сюжета, само дето почти веднага влязохме в недоразуменията, липсата на комуникация, лигавата Главна (макар и по Негова вина), Главен-цундере (ама от Алиекспрес Wink ), Трето Колело, полу-досадни родители и малко забавни второстепенни образи, за да завършим с офис-романс и трънливия път към създаването на китайски MMORPG (и Animal Unicorn , разбира се). 7* от мен.

Понеже Вики търсеше тези дни нещо сладко и с еднорози, се сетих и за Forever Love (2020) - сладка и симпатична ученическо-студентска история.

Тия дни също така наваксвах и с Wedding Impossible (2024). В един от епизодите се избъзикаха със сватбата на Уон Бин,
Скрит текст:
Главната (не много успешна актриса) казваше на приятелките си, че не я интересува къде ще е сватбата, можело да бъде навсякъде, дори и насред полето. Едната от приятелките веднага я скастри да не би да се мислела за Lee Na Young
та ходих да се просвещавам по въпроса. Сватбата им с Lee Na Young е била баш насред полето:

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 13:11 от Роца

# 154
  • пустинен пъпеш
Гледам ,,Mr. Sunshine"(2018) за втори път с намерението да проследя само отделни сцени,но не ми се получи .Който не го е гледал,много изпуска.Толкова красиво създаден филм:образи(а и актьорите/актрисите)И повторението му увлича ,а и открих ,че всичко дорамата е доста щателно промислено и забелязах,че  са заложени  и доста  други детайли със символи с послания.Докато при първото гледане надделя интереса ми към развоя на действията и събитията,поради което ми се откроиха като сцени със скрито в тях послание предимно тази с докосването на Гу Донг Мае(прекрасен Ю Йон-сок ) до червената (цветът на любовта,страстта,живота)пола на гг-ня  (и признанието му, пред гадателката,че и коприната реже)и срещата на  Go Ae-shin с Eugene Choi  на замръзналата река(също и символ за разделящата ги принадлежност към различни класи освен усещането,че излагат живота си,както ходенето по тънък лед) ,докато той й разкрива произхода си,то сега открих и нови символи.То сега  символни послания са скрити и в честите срещи на Go Ae-shin с Eugene Choi край вечно течащата река(променливият живот),зад която ту се виждат високи канари(прегради),ту красиви планински върхове(стремеж към свобода,нови пространства,извисяване);и  в жеста на прибиращия падналата в калната локва оставената от нея като знак(за което той все още не знае) червена въртележка Юджийн;и в срещата им веднага след това на моста,символизиращ докосването на двата различни свята към които принадлежат.Всичко това съпроводено с чудесната музика,редуваща въздействащи и подсилващи чувствата ,преживяванията и скритите в тях послания инструментали и песни.Открих,че като зрител на тази омагьосваща и галеща душата красиво поднесена с много финес и елегантност  любовна история разговорите и жестовете между героите са достатъчни и не очаквах с нетърпение дали те все някога ще се целунат.

# 155
  • София
Роца, IQIYI пускат War of Faith в канала си в тубата с английски субтитри, но са до 6ти епизод само. В dorami го има вече до 10ти с руски субтитри. Бързо вървят рускините, в IQIYI са пуснали само до 26 епизод от 38.

На мен продължава да ми е интересен, всички социалки са гръмнали за него и в момента се опитвам да се опазя от спойлери, но е много трудно. Много ми харесва и играта на Wang Yang, не съм го гледала никъде, вие с повече стаж в китайските сериали може и да го знаете.

# 156
Роца Hug
 Аз ще си призная, че много харесвам Pocky 😊 Осъзнавам, че е просто бисквитка на клечка и не е нищо особено.

War of FaithBlush Blush Blush Аз се отегчих само докато прочета резюмето. Толкова много не е моето нещо.
Ако не държите да е по платена платформа го има тук.
Има субтитри, но не видях какво е качеството им.

# 157
  • пак на Рив Гош
Tuon, и аз много ги харесвам. Бисквитка на клечка, ама каква! Joy Щерката ходи от време на време в едно манга-кафе близо до факултета, където учи, в което продават и японски снаксове, та ми купува по някоя кутия.
Любимите ми са сезонните "сакура + мача", но ги има рядко и за кратко.

Роца, IQIYI пускат War of Faith в канала си в тубата с английски субтитри, но са до 6ти епизод само.
Мерси! Ще го погледна, като се понатрупат епизоди.

Като текущ китайски засега мисля да подхвана Meet Yourself (2023), докато довършвам/наваксвам с корейските. Да видя защо го бяха обвинили за плагиатство от "Hometown Cha-Cha-Cha".

rududu, много поетично описание на един от любимите ми сериали Heart Eyes

# 158
Най-много харесвам с ягода, също и ванилия с бял шоколад. Матча също.
Половинката ми беше донесъл с вкус на ананас, тиква, пъпеш и сладка царевица от Япония. Само последните не ми харесаха.

Друга закуска, която харесвам е снакса от водорасли.

# 159
  • София
Роца Hug
 Аз ще си призная, че много харесвам Pocky 😊 Осъзнавам, че е просто бисквитка на клечка и не е нищо особено.

War of FaithBlush Blush Blush Аз се отегчих само докато прочета резюмето. Толкова много не е моето нещо.
Ако не държите да е по платена платформа го има тук.
Има субтитри, но не видях какво е качеството им.

Smile Така е аз като не прочетох резюмето преди да почна да го гледам, но всичките ми мрежи се напълниха с клипчета от сериала, пък и Yi Bo исках да видя. Като започнах да го гледам знаех само, че става въпрос за банки, а аз харесвам такива сериали, в които въртят схеми и интриги във финансите. На средата на първи епизод
Скрит текст:
като се появиха комунистите
се усетих, че ще е нещо различно, та прочетох резюмето, но пък е различно от моето, ще видя как върви занапред.
Скрит текст:
Мернах спойлер, че има мъчения, там не мисля, че ще издържа, вече имаше една такава сцена с петостепенен герой и я превъртях.

Но пък ми е интересно да видя какво е представлявал Китай тогава, дано да са спазили исторически инфраструктурата. Има трамваи, западни автомобили, облечени са по западен модел (бях чела, че горе-долу по това време са започнали да изкореняват носенето на традиционни дрехи и да ги заместват със западни), празнуват Коледа (мислех, че модата по нехристианските страни да се отбелязва Коледа е доста по-съвременна), в банките учат бизнес английски, вестниците още са с вертикално писмо. Научавам по нещо за бита.

Ау, и аз много обичам снаксове от водорасли. От няколко месеца обаче съм се зарибила по тези:

Скрит текст:

Тестени ленти с вкус на месо (имат различни видове) плуващи в лют соев сос. Първо си ги взех от София, в Китай също ги хапвах като разядка. Имитират сушено месо.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 14:19 от ElzaFB

# 160
В такъв случай виж (ако не си) и To Live на Имоу Джан
Филмът проследява живота на едно семейство включително по време на културната революция.

# 161
Като текущ китайски засега мисля да подхвана Meet Yourself (2023), докато довършвам/наваксвам с корейските. Да видя защо го бяха обвинили за плагиатство от "Hometown Cha-Cha-Cha".

Ли Сян ми харесва почти колкото Гон Ю (особено в Go, Go Squid!), но с този Meet Yourself (2023) разби всичко детско в мен. Зарязах го бързо. Трябва да си много дзен. Интересно ми е как ще ти се види на теб. Мисля, че Моарейн го догледа. Здрави нерви!

# 162
  • пак на Рив Гош
Tuon, и аз много харесвам ягодата, както и шоколада с парченца бадеми. бих пробвала и другите вкусове, ако ги намеря. Харесвам и чипса от водорасли (тези дни довърших един пакет с аромат "уасаби") Grinning.

Вики, и аз много харесах Ли Сян в Go, Go Squid, както и в Only Side By Side With You. Имам надежди и за Meet Yourslef, както и здрави нерви и доста висок праг на търпимост (по китайския зодиак съм бивол Joy)

# 163
  • България

Ли Сян ми харесва почти колкото Гон Ю (особено в Go, Go Squid!), но с този Meet Yourself (2023) разби всичко детско в мен. Зарязах го бързо. Трябва да си много дзен. Интересно ми е как ще ти се види на теб. Мисля, че Моарейн го догледа. Здрави нерви!
Почти успях да го изгледам, хем не е от предпочитаните от мен.
7,5 от 10, последните няколко епизода ги превъртях, но предполагам че на Роца ще се хареса.

# 164
  • вятърничава
Роца, тази Lee Na Young е голяма късметлийка: снимала с Чанг Хьок,Bae Yong Joon, Kang Dong Won,Рейн,Джо Одагири, Осаму Мукай и накрая се омъжила за Уон Бин.Като се сетя за него и винаги се сещам за The Man From Nowhere / Непознатият (2010).
Tuon,като стана дума за сватби, разбра ли вече голямата новина от страната на изгряващото слънце?
Нашето  фризьорче ,  Draken  и небесен генерал Хонда Тадакацу и какво ли още не - Юки Ямада обявил вчера, че е сключил брак .Го Аяно вчера споделил, че е станал татко.Чудесни новини,обичам ги и двамата.И много харесвам това при японците - просто обявяват - вчера сключихме брак, няма го оня цирк при корейците.
Danifin1, притеснена съм за теб Disappointed много време прекарваш в IG.Вече и ние JoyJoy
Представям си как пътуваш към Париж, сенсея шофира колата, а ти до него кротко с едната ръка точиш дъмплинги, а с другата месиш козунаци.Аз по друг начин не мога да си те представя вече Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако е много студено и дъждовно в Париж, хващайте самолета за БГ, тук откриваме плажния сезон при 29-30°C.
И друго щях да пиша,но от толкова бисквитки,сладки и чипсове се разсеях и забравих какво беше.
(Като си помисля,че май аз отворих кутията на кулинарната Пандора с една неугледна корейска супа.Така ми се пада!)

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 16:23 от bb6

Общи условия

Активация на акаунт