За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 10

• 22 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • България
A Journey to Love (2023) е с хубав финал за мен.
Скрит текст:
Да си призная честно съм много объркан. Изгледах и 40-та серия и не мога да разбера кое му е хубавото на финала? От познатите ни герои останаха само двете принцеси и ученика на асасинката. Всички останали измряха като мухи. Главни второстепенни ...наред всички. Отделно сюжетът от 36 до 40 серия силно е повлиян(ако не направо и откраднат) от една от най-добрите и високо оценени ролеви игри Mass Effect 3. Основната линия направо ме върна към играта(превъртал съм я над 30 пъти). Имаше петиция от няколко милиона недоволни от финала фена да се промени края. Така и не го промениха.Драма и то на квадрат.
В последните кадри, вече 10 години по-късно, принцесата от Ан срещна едно хлапе, което слезе от бял кон. Не разбрах чий син е това?
Казала съм какво за мен вече е хубав финал.
...
Сега се моля двамата да умират заедно или скоро един след друг.
...
А на финала:
Скрит текст:
10 години по-късно и тя отиде при тях, тоест умря.
10 години броди сама и очевидно тъгува.
Детето е на главните герои, обаче в отвъдното, друг свят, защо не и на Небесата. Все пак те са герои и може би вече са безсмъртни.

# 736
  • София
Скрит текст:
Да си призная честно съм много объркан. Изгледах и 40-та серия и не мога да разбера кое му е хубавото на финала? От познатите ни герои останаха само двете принцеси и ученика на асасинката. Всички останали измряха като мухи. Главни второстепенни ...наред всички. Отделно сюжетът от 36 до 40 серия силно е повлиян(ако не направо и откраднат) от една от най-добрите и високо оценени ролеви игри Mass Effect 3. Основната линия направо ме върна към играта(превъртал съм я над 30 пъти). Имаше петиция от няколко милиона недоволни от финала фена да се промени края. Така и не го промениха.Драма и то на квадрат.
В последните кадри, вече 10 години по-късно, принцесата от Ан срещна едно хлапе, което слезе от бял кон. Не разбрах чий син е това?

Аз имам доста китайски сериали, след чиито край пускам в гугъл “ending explained”. 😆 Много често заради цензурата дават неясен край и ми се налага да чета какво е било в новелата, по която са правени.

# 737
  • България
Твърде често финалът е съвсем ясен, но европейските ни настройки не ни дават да го повярваме.
Все чакаме и заживели щастливо на Земята.
Понякога се чудя на коментарите.
Например, сериалът започва с анимирани картинки, които разказват, че това са две божества, които слизат за земния си живот и той завършва сравнително рано със смъртта им.
Значи бързо се измъкват от изпитанието. Хубав финал.
Обаче в коментарите рев защо са умрели толкова рано.
 Ох, Боже.
Ако съм Божество, моля, искам да си ходя!
Писна ми от нискокачествен шоколад!

# 738
Твърде често финалът е съвсем ясен, но европейските ни настройки не ни дават да го повярваме.
Все чакаме и заживели щастливо на Земята.
Понякога се чудя на коментарите.
Например, сериалът започва с анимирани картинки, които разказват, че това са две божества, които слизат за земния си живот и той завършва сравнително рано със смъртта им.
Значи бързо се измъкват от изпитанието. Хубав финал.
Обаче в коментарите рев защо са умрели толкова рано.
 Ох, Боже.
Ако съм Божество, моля, искам да си ходя!
Писна ми от нискокачествен шоколад!
E не е честно това изказване спрямо останалите. Всеки има различен вкус иначе всички бихме били еднакви и нямаше да има какво да се коментира по форумите понеже всички щяха да са на едно мнение. На малка част от хората им харесва да хванат пуканките с една ръка а с другата да бършат сълзи и сополи и душевно да дерзаят на такива драми, а друга част от аудиторията остават разочаровани от подобни финали. В това напрегнато ежедневие пълно с разочарования остава и да се радваме на още 36 часа лента от същата тава.Не съм запознат с азиатската психика и култура, смятам се за средно интелигентен човек и в никакъв случай не бързам да се измъкна от изпитанието, нито го пожелавам на някой друг.Атеист съм, убеден, че когато ми дойде края ще се озова на 2 метра под земята изгубен завинаги и даже и като мисъл не ми е минавало през главата за някакви небесни царства и задгробен живот

# 739
Зависи какво е зададено в сериала. Всъщност има такова нещо в хиндуизма - например в някои митове Рама и Кришна (поотделно - знаем, че това са две отделни инкарнации на бог Вишну, които живеят в съвсем различни епохи) се бият и убиват след жестока битка определени демони, които след това се оказват преродени полубогове и им благодарят, че са ги освободили от този живот на демон (който е бил наказание за тях).
Не при всички демони е така, но се случва.

# 740
  • България
Точно, мислех че добре съм го обяснила в няколкото поста.

# 741
  • пак на Рив Гош
Предлагам да пренесем обсъждането на преражданията (геройски или демонски) и съпътстващите ги сериали в НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт