За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 10

• 24 503
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • пак на Рив Гош
Моарейн, bb6, ElzaFB, OliaT, благодаря ви! Hug
Телци и Близнаци - бебетата на летните отпуски Joy

Аз бях попрочела разни работи за конфуцианството точно покрай китайските сериали, за да се опитам да си обясня защо зрели, работещи и самостоятелни хора не смеят да кажат "гък" на безумни искания от страна на родителите (които често виждаме в сериалите). Явно принципът за безусловното подчинение към по-възрастните обяснява доста неща.
Макар че, като се замисли човек, то и в европейското патриархално общество нещата са стояли по доста сходен начин, при това допреди съвсем скоро. Ей на, в една Франция, която уж се води от напредничавите държави, жените придобиват право на глас едва през 1944г (по-късно, отколкото у нас), а право да откриват собствена сметка и да работят без позволението на мъжа им - през 1965г.

А сега, в сферата на шегата - преди мноого години, когато още бях студентка, една позната се изживяваше като медиум/врачка/спиритист, та тя ми каза, че съм била (духът ми, по-точно) прероден японски самурай от XVIти век. Значи, току-виж в предния си живот съм била предшественик на Торанага Wink (по-добре на него, отколкото на Ябу... въпреки, че в смутни времена оцеляват точно хора като Ябу).

# 691
А сега, в сферата на шегата - преди мноого години, когато още бях студентка, една позната се изживяваше като медиум/врачка/спиритист, та тя ми каза, че съм била (духът ми, по-точно) прероден японски самурай от XVIти век. Значи, току-виж в предния си живот съм била предшественик на Торанага Wink (по-добре на него, отколкото на Ябу... въпреки, че в смутни времена оцеляват точно хора като Ябу).
JoyJoyJoy Значи да те прекръстиме на Роца-сама . Няма да забравя как един новодошъл в нашата фирма млад японец ме наричаше Дани-сама като разбра ,че харесвам тяхната култура и храна SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

# 692
  • България
П.п.2Относно ,,И се успокойте, защото всички с вас сме потомци на Чингиз Хан. Точно с толкова участие и поколения...Бихте ли се хвалили с това?"Надявам се,че отговорът ми е в сферата на спокойните,както и тонът на отговора ми.
Аз не съм потомък на Чингиз Хан, но пък съм роднина с Луи ХVI и почти всички европейски дворове. Grinning
Май във всяка хромозома имам илирийско.
Не съм тракийка, не съм славянка. Joy
Скрит текст:
От българските турци някой беше писал, че му излиза връзка с Чингиз Хан.
............................
Through the Darkness (2022) - хубаво ми тръгна и после рязко ми затъпя.
Вървеше ми като документален сериал за убийства.
Започнах Fake It Till You Make It (2023), но тук още първи епизод ми се видя скучен. Сега започвам втори, дано ми хареса повече.

# 693
Аз май ще се откажа за сега да си търся сапунка и ще си остана само с историческите. Първо със Златната маска не случих, сега и с Браво (нещо си). Не особено интересни и странно заснети.
Във втория имаше сцена, в която свекър отива във фризьорски салон, за да поздрави снахата, тя му казва през сълзи, че се е развела със сина му, в следващия кадър той е в билярдна зала, където хваща сина си за ухото, преминава през една врата и се озовават в неговия дом.
Много интересен похват, но това повече прилича на театър, отколкото на телевизия...

# 694
A Journey to Love 32 серия от 40. Главната героиня внезапно умря. Май спирам с гледането до тук, че тя историята тотално приключи със смъртта и. Имам усещането, че и останалите ще мрат като гъби, след като още в 32 -та умира главния герой. До тук беше интересно, оттук нататък е безмислено, Лошо построен сценарий и историята придоби сълзлив характер. Саможертвата е изкарана на преден план на фона на една романтична (или не толкова романтична) история уплътнена с китайски балет. Общо взето, като цяло пълна загуба на време и разочарование. Историята беше добра и имаше потенциал. 7/10 ми е оценката. Язък за красивите артисти и труда им.Като ще се мре поне да беше в последната серия , че да подлъжат зрителя да изгледа и оставащите 8 серии.

Пп: Някой може ли да сподели впечатление за Nirvana in Fire? И най вече има ли китайски балет?

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 19:33 от yopen

# 695
yopen да ти предложа да погледнеш този списък, може нещо да си харесаш   Лист с корейски исторически дорами

Ако държиш на китайски хвърли един поглед тук   Chinese Historical Drama
Цитат
Пп: Някой може ли да сподели впечатление за Nirvana in Fire? И най вече има ли китайски балет?
Филмът е страхотен, по-назад го споделих. Не, няма много китайски балет, наблягат на сериозните неща повече.
Nirvana in fire

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 19:38 от Danifin1

# 696

Ако държиш на китайски хвърли един поглед тук   Chinese Historical Drama
Вече не държа да са предимно китайски. Изгледах няколко наистина много добри корейски и като цяло май почвам да клоня към корейското. Бях предубеден от няколко много добри китайски филми, но като за сериали, нещо не успяват да ме впечатлят.

# 697
  • България
yopen, коя главна е умряла тогава.
Защото най-главната умря след главния.
40 ти епизод.

# 698
Ето тук още един по-дълъг списък Best  Korean Historical Dramas  
Бих ти предложила да погледнеш по-старите като Джумон например. Няма да останеш разочарован.Simple Smile

# 699
yopen, коя главна е умряла тогава.
Защото най-главната умря след главния.
Е как коя? Асасинката се жертва заради ученика си(да го направи герой)  и романтичната и половинка да успее да изведе императора и министъра от града.Асасинката е главната героиня и точно образа който страшно много харесах.Ако ми кажеш , че главната е принц Ли значи сме гледали различни сериали Simple Smile

То и самото име на сериала говори кой е главния и главната. До 32 серия се разглежда основно само една романтична история между главния(мисля че беше нин ян джу поне така го произнасят руснаците) и асасинката.Те са и основните водещи образи в драмата. Тук там има по някоя и друга забежка от второстепенните герои.Императрицата , принцеста(принц Ли) ,другата принцеса от кралство Ан са си тотално второстепенни

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 20:05 от yopen

# 700

Ако правилно си спомням и двамата главни умираха в последната серия. Ако става въпрос за тази A Journey to Love (2023).

# 701
  • гр. София
Направо всички са умряли и може нищо да не гледаме.
Ще е хубаво в скрит текст да се слага тази информация.

# 702
  • София
yopen, аз почвам да се чудя вече дали за половингодишното ми гледане на китайски сериали (не, че много съм изгледала), имаше поне един, в който не умираха като мухи, най-вече поне един от главните. На първите 1-2 ми пукаше, сега им свикнах. Най-много ме радват тези, в които умират и се съживяват и пак умират (тоест, нали май забранено съживяването в сериалите, та аха да умрат, пък аха не са умрели).
Скрит текст:
The Longest Promise ми държи рекорда. Tам май нямаше главен и второстепенен, който да се изпозагуби уж умрял и да се появи наново
.

Тези дни успях да изгледам още един епизод на Legend of Shen Li... много ми е бавен този сериал, не разбирам защо. Вие тук го хвалехте, в нета го хвалят, обаче ми върви много скучно и безинтересно. Което е добре сега, защото ако си намеря нещо интересно, не знам как ще съчетая работата с бинджването, което правя обикновено.

Май последният, който ми хареса беше Douluo Continent. Нали и Xiao Zhan ми е слабост (в по-младите си години), та си го бях пуснала, но пък ми хареса историята, все ми напомняше малко на нещо между Хари Потър и Neverending Story. Лека за гледане, достатъчно фентъзи - типична приказка.

# 703
Абе хора каво сте гледали ей сега ще пусна снимка

Обърнете внимание на коя серия съм и момента в който главата на шпионите от краалство Ан я убива по нейно желание

# 704
Да, за същата  говорим. Умира, но не съвсем. Ето ти я в последната серия ,където вече наистина се готви да умре.

Общи условия

Активация на акаунт