За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 10

• 24 503
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • България
Да, точно като втората снимка, но заринато с боклуци.
Не мога да намеря статията сега, но пишеше, че вече е съборено и разчистено.
Подобно място, не беше това, което гледах на снимки:
https://dariknews.bg/novini/sviat/izseliha-30-000-dushi-ot-naj-g … eta-video-1577699
https://naedin.click/kowloon-walled-city/
..............................
Започнах Gyeongseong Creature (2023).
И този няма да е от моите.
Много хубави декори, добре направен явно, но не харесвам такъв тип.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 10:21 от МоарейнД (от книгата)

# 721
Това не е блок, това е мравуняк Scream

# 722
pppqqq, Те и така се наричат "мравуняци". Не бях чувала за разрушен блок. Браво, ако са се справили. Но ако помня добре- съвсем не е само един блок, по пътя от аерогарата изграждаха нови и нови такива "домове" - все пак съм била преди 19 години в Хонг Конг- може да са се променили нещата... Но най-страшният проблем за тези държави са всепроникващата влага и плесените. Ако имате алергии или дихателни проблеми може да ги обостри. Отделно "бич" в Корея е замърсяването и прахта, които навлизат от Китай и има дни, в които в Сеул не се диша буквално. Така, че ходенето с маски си има причини.
Скрит текст:
Сетих се и за още нещо, но не е за гнусливи. Внимавайте в Китай като се храните и питайте какво е месото- един единствен път се случи, но съм сигурна, че ядох животно, чиято костна система виждах за пръв път. Така и не знам какво беше. Жива съм, но внимавайте. Хигиената също им е чуждо понятие. Не се изненадвайте, ако в сравнително добър ресторант ви донесат шампаниера и чайник с топла вода. Така си изплаквате на масата за хранете съдовете и приборите пред вас.
За да не е празен поста- търся си нещо за гледане, но не намирам. Попадам на някакви тийнейджърски версии, които ме убиват от недомислици, а имат високи оценки. Нямате ли някой нормален романс за възрастни наум? Благодаря!

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 10:30 от victoria vassileva

# 723
  • пак на Рив Гош
ElzaFB, пусни снимки, разбира се. На мен поне, ще ми е интересно.

Вики, това животно да не е било някой броненосец? Wink
Като романси за възрастни, на мен наскоро ми допаднаха Love To Hate You и Tell Me That You Love Me (ама той е много бавен романс, та на теб сигурно няма да ти хареса)
За замърсяването в Сеул и аз четох, че има дни, в които е доста трудно да се диша, заради фините частици. Даже светлините на кулата Намсан са използвани като индикатор за чистотата на въздуха.

Започнах Gyeongseong Creature (2023).
И този няма да е от моите.
Много хубави декори, добре направен явно, но не харесвам такъв тип.
Аз на него се отказах на третия епизод. А много харесвам Пак Со Джун.

Отивам да правя колажа за новата тема, че както е тръгнало, ще изпишем тази до утре Grinning

# 724
Роца, благодаря за предложениета. Добре си ми опознала вкуса. Първият съм гледала, а вторият така и не можах да отида по-далеч от 2-ра серия. Няколко пъти. Здраве да е. Открия ли нещо- веднага ще пиша.

# 725
  • София
victoria vassileva, помниш ли къде и кога си го яла това животно?
Скрит текст:
Аз се бях подготвила да ям всякакви неща, които за запада са странни и неестествени, обаче не намерих. Поразпитах и ми казаха, че повечето такива са останали да се ядат само в някои селски райони, ако по градовете има нещо - то е за туристи. И след пандемията доста от тези места са ги затворили. Направи ми впечатление и, че по ресторантите и дори за бърза храна всички носеха маски, ръкавици и шапки. Защото около мен нямаше един човек, който да не ми обяснява какво мога да хвана там, чак се бях засилила да си правя ваксини, пък то навсякъде беше по-чисто от средностатическа дюнерджийница у нас.

Леле, такова чудо като това на снимката не съм видяла в китайските сериали, мислех, че за някакви кадри от тях говори Моарейн (даже така като го гледам, направо ще ми е странно да покажат такава мизерия в нещо, което може да се види и в чужбина).

Роца, ето малко, въпреки че не можах да намеря къде ми е снимката от съвсем гетото, което мернах от влака.

Скрит текст:

# 726
  • България
О, не кадри.
Снимките бяха на висок блок като от втората на Вики, но беше пълно с боклуци като блок в Столипиново.
Кой си показва мръсните ризи?
Май само ние. Не вярвам да видим такова гето в китайски сериал/филм. Там всичко е относително лъскаво.
................
Изтеглих 30 от 32 епизода от сериала за съдия Ди и днес се каня да го започна.
Не можах да чакам повече за последните два, тях ще ги тегля отделно.

# 727
Не искам да си спомням. Ето нещо, което днес ми грабна окото:
https://fb.watch/spm6KBvJAn/

# 728
.....................................................
За да не е празен поста- търся си нещо за гледане, но не намирам. Попадам на някакви тийнейджърски версии, които ме убиват от недомислици, а имат високи оценки. Нямате ли някой нормален романс за възрастни наум? Благодаря!
Вики, не помня какво си изгледала, но давам няколко заглавия пък ти виж дали ще си избереш нещо по твой вкус. Все са романтични, но в някои има повече драма, в други има и малко екшън, а трети са по-комедийни.
Скрит текст:
A Gentleman’s Dignity (2012)
All In (2003)
Bad Love (2007-2008)
Cunning Single Lady (2014)
Dal Ja's Spring (2007)
Emergency Man and Woman (2014)
It's Okay, That's Love (2014)
Love Rain (2012)
Lovers (2006)
Marriage Without Love (2014)
Misty (2018)
My Love Eun Dong (2015)
Nine: 9 Times Time Travel (2013)
Padam Padam… (2011-2012)
Search: WWW (2019)
Secret (2013)
Secret Love Affair (2014)
Something About 1% (2016)
Swallow the Sun (2009)
Twelve Men in a Year (2012)
Woman Who Still Wants to Marry (2010)
Worlds Within... (2008)

# 729
Изгледах първи епизод на Marry Me Now - разпознавам таткото от Какво се случва с това семейство? и синът ( и там беше по-малък син - поне мисля, че е същият, не го проверих), а също и голямата дъщеря (жената с незаинтересования съпруг, от сериала за развода). Харесва ми, предполагам, че
Скрит текст:
тук бащата няма да умре от рак, което е голямо подобрение в сравнение с предишния сериал, както и че ще се ожени за нахаканата директорка (също одобрявам).
Селянката от Какво се случва с това семейство отсъства и няма такъв персонаж, което също е голямо подобрение. Но дъщерята, която е омъжена за богаташ е неприятна - прекалено много се натяга, според мен съпругът й не може да я понася заради това. Жалка история.

П.п. впрочем, в Jang Youngsil (от който изгледах вече 5 епизода), също участва актьор от Какво се случва с това семейство? - годеникът на голямата дъщеря, който там беше нещо като куку, а в този е Седжонг Велики. А баща му (основателят на Чосон, за когото има много сериали - известен с това, че е убивал когото реши), е бащата от Татко е странен Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 15:06 от pppqqq

# 730
  • пак на Рив Гош
Елза, много благодаря! Точно комплекси, подобни на тези от твоите снимки показват най-често по съвременните сериали.

Нали аз гледам и китайски ученическо-студентски сериали, та там много са ми интересни общежитията. Показват ги като сравнително големи стаи за по 4 човека, с легло на високо и под него - бюро с малко гардеробче отстрани, а в средата на стаята - обща маса. Та се чудя дали наистина са така във всички университети, или са само в някои по-представителни. Не че ще ида да проверя, де, ама понякога се чудя доколко сериалът съвпада с реалността.

# 731
Аз си спомням от моите криминални корейски сериали, блокове тип китайска стена, понякога със затворнически тип решетки на прозорците, с вход на апартаментите откъм външната страна на фасадата (т.е. без входове,  за разлика от масово разпространените у нас, само с дълги балкони и стълбища отвън). Мизерничко, но не трагично. Абсолютно същото съм виждала в Доктор Кой (сезоните с Тенант и Мат Смит, иначе от години не го следя). Май в Ирландия (или в Шотландия...).

А иначе в моите сапунки уж бедни семейства живеят в къщи с големи общи помещения и прилични оградени дворове, и с по 3-4 спални. Затова пък с 1 баня. Не е идеално и обикновено се нуждаят от реновиране, но да имаш 300 квадрата прилична градска къща плюс двор, не ми изглежда толкова зле.

# 732
  • вятърничава
Вики,какъв интересен ресторант,все едно седиш във водата, няма да казвам как бих се чувствала.
Ето награда за теб :Дани-сама беше пускала такива клипчета със закуска,плаваща сред цветя и риби.

Ох,да ви се оплача, аз не мога да изляза от епохите Сенгоку - Токугава. След What Will You Do, Ieyasu? (2023) се прехвърлих на Shōgun.Вчера реших да гледам третата част от трилогията за адмирал Yi Sun-Shin Noryang: Deadly Sea и пак попаднах в   двореца Фушими в Киото, където Токугава чака край смъртното ложе на Тойотоми Хидейоши Sob

Конфуцианските теории и практики и мен много ме дразнят, всеки по-високо стоящ в йерархията(семейна или фирмена) може да те бие, поставя на колене и да те превърне в безгласен роб.А когато 2 чеболски фамилии искат да се сродят, се говори за брак между корпорация А и корпорация Б.Семейните им отношения приличат на корпоративни.

# 733
Аз четох една книжка с философията на Конфуций и не останах очарована. Основното, което ми направи впечатление, е че се набляга на лицемерието.

А четох и за самият човек - не знам дали не беше пристрастно мнение на автора, но излезе, че той е бил доста антипатичен и не особено успешен в собственото си време. След това (т.е. след смъртта му) ту е идвал на мода и е бил обожествяван, ту е бил забраняван от властта.

# 734
A Journey to Love (2023) е с хубав финал за мен.
Скрит текст:
Да си призная честно съм много объркан. Изгледах и 40-та серия и не мога да разбера кое му е хубавото на финала? От познатите ни герои останаха само двете принцеси и ученика на асасинката. Всички останали измряха като мухи. Главни второстепенни ...наред всички. Отделно сюжетът от 36 до 40 серия силно е повлиян(ако не направо и откраднат) от една от най-добрите и високо оценени ролеви игри Mass Effect 3. Основната линия направо ме върна към играта(превъртал съм я над 30 пъти). Имаше петиция от няколко милиона недоволни от финала фена да се промени края. Така и не го промениха.Драма и то на квадрат.
В последните кадри, вече 10 години по-късно, принцесата от Ан срещна едно хлапе, което слезе от бял кон. Не разбрах чий син е това?

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 20:04 от yopen

Общи условия

Активация на акаунт