За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 10

• 24 988
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Tuon, и аз много харесвам ягодата, както и шоколада с парченца бадеми. бих пробвала и другите вкусове, ако ги намеря. Харесвам и чипса от водорасли (тези дни довърших един пакет с аромат "уасаби") Grinning.
Не съм яла такива с ядки. Сигурно са много вкусни и хрупкави.
Яла съм Киткат с уасаби ама не моето нещо.
Нори чипса при мен го продават в пакет от три кутийки. Всяка седмица си взимам и ги изяждам сама.

Искам да опитам Youtiao. В повечето съвременни тайвански сериали закусват това пържено тесто. Потапят го в соево мляко.

Tuon,като стана дума за сватби, разбра ли вече голямата новина от страната на изгряващото слънце?
Нашето  фризьорче Draken  и небесен генерал Хонда Тадакацу и какво ли още не - Юки Ямада обявил вчера, че е сключил брак .Го Аяно вчера споделил, че е станал татко.Чудесни новини,обичам ги и двамата.И много харесвам това при японците - просто обявяват - вчера сключихме брак, няма го оня цирк при корейците.
Не:blush: Бях заета да гледа храна.
Дано жената на Юки може да готви. Искам да кажа, че видимо се наслаждава на храната и не искам да остане гладен.

Пък тайландците са толкова наивни, че дори когато имат гадже си го обявят.

# 166
Представям си как пътуваш към Париж, сенсея шофира колата, а ти до него кротко с едната ръка точиш дъмплинги, а с другата месиш козунаци.Аз по друг начин не мога да си те представя вече Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако е много студено и дъждовно в Париж, хващайте самолета за БГ, тук откриваме плажния сезон при 29-30°C.
И друго щях да пиша,но от толкова бисквитки,сладки и чипсове се разсеях и забравих какво беше.
(Като си помисля,че май аз отворих кутията на кулинарната Пандора с една неугледна корейска супа.Така ми се пада!)
bb6 няма нужда се притесняваш за мен Laughing аз винаги съм онлайн, няма значение  къде точно в това пространство JoyJoyJoy А и ще съм с влака до Париж, така че пак ще съм онлайн  и ще имам време да сканирам интернет пространството докато пътувам. .

Цитат
Tuon Искам да опитам Youtiao. В повечето съвременни тайвански сериали закусват това пържено тесто. Потапят го в соево мляко.
Ще ти харесат на вкус са като нашите мекички или бухти.

# 167
  • вятърничава
Danifin, а така, дръж ни под око!
Не знам на Юки жена му дали готви.Но не вярвам да остане гладен, защото много реклами за храна снима, за биру също.Доста хапва при снимките,не е само да имитира,много дубли.
Все пак, ако жена му не готви и той също, винаги може да извика приятеля си Томоя Накамура,който издал готварска книга наскоро. Приличат ми на детски тези оризови каши.

# 168
В Азия има толкова много оризови каши - кичари, дал, пулао, погнал, конджи, биси беле бхат и това са само индийските, които знам и ги има в най-различни вариации и все е каша. Като се намесят тези от другите страни с най-различни имена и съставки … сигурно няма да стигне един живот да се опитат.
Аз си умирам за едно сладко пулао с кокос, стафиди и кашу. Heart

# 169
  • пак на Рив Гош
И мен youtiao ме интересува. В един травъл влог от Сеул, видях, че и в Корея има нещо подобно, едно усукано такова. Тестяно и пържено, остава и да е сладко и ще отбележи всички качества на храните дето трябва да ги избягвам, но към които тоооооолкова ме влече Joy

Изгледах няколко от кулинарните видеа на Томоя, разбрах само "аригато гозаймас" и "кудасай" Grinning Но нека ми говори, дори и да не разбирам, аз мога и само да го гледам Heart Eyes

# 170
  • вятърничава
JoyJoy
Тази тема не знам в какво се превръща вече. Да влизат онези с белите престилки и......
И нямам предвид кухненски престилки.
Сладък ориз може. Отивам да готвя мляко с ориз, сутляш,квото дойде.

# 171
  • България
Добре си е, развива се.
Две вечери не гледам китайско/корейско, а чета поредната история за съдия Ди.
"Езерото на удавниците".
Едно е да гледаш, друго е да четеш.
В книгите не пише, че обядват или вечерят, а че се събират за обедния ориз, за вечерния ориз.
От толкова ориз взех, че си поръчах оризов крем за лице. Joy

# 172
Аз имам още няколко - доста дългичка излезе тази поредица. По едно време ми се появиха някакви бегли спомени, но не помнех кой е убиецът, така че беше без значение.
Намерих по-голямата книга в библиотеката на родителите ми - от 87-ма година, никак не изглежда добре, за съжаление...

Вчера коментирах в темата за четенето, че подходът на ван Хюлик много ме изненада (преди не бях обръщала внимание) - не е писал последователно, проследявайки живота на главните герои (съдията и 4-мата помощници), а само някои от историите са последователни, в други има скок във времето и случай от друг град, после връщане назад и т.н. Много интересен избор.

# 173
Ами не става само с котки и храна за очите. Трябва и нещо за тялото.
Пък и да знаем какво да ядем, защото....нали....пространствено-времеви континуум... и се озовем в Китай пред щанд с корейска храна, която е приготвена от японец и сервирана от тайландка.

Роца, Kkwabaegi ли искаш да опиташ.
Скрит текст:

# 174
Днес се присъединявам към клуба на 50-те годишните Smirk
Много се радвам да бъда във вашата компания и да споделяме една и съща наша страст ,като едно голямо семейство.
Денят започна с многобройни поздрави, цветя и картички, обаждания и една неочаквана за мен огромна изненада. Днес ме повишиха ,неочаквано за самата мен .Simple Smile Мислех, че само ще заместя за две седмици моят шеф, а то се оказало тест за компетентност Smile
Да ви почерпя с тортата си, която направих за колегите си
и виртуално да ви почерпя и вас с нея Cake Birthday
Sweat Smile Оказа се, че колегите знаеха преди мен за моето повишение Joy

А тази картичка толкова много ме трогна.

# 175
  • гр. София
Честит рожден ден! Здраве, щастие и още много успехи! И други приятни изненади! Simple Smile

# 176
Честита да си, Дани smile3525. Здрава, щастлива, обичана и ценена  newsm59 .
Бъди готин и справедлив шеф, а колегите да продължат все така да те уважават.
И, добре дошла в клуба Wink.

# 177
  • вятърничава
Flowers TulipFlowers TulipЧестито, Danifin! Flowers Tulip Flowers Tulip
Добре дошла на пето ниво Hug Бъди здрава,щастлива и се радвай на живота!Сега си обяснявам тази твоя продуктивност и енергичност в кухнята,в темата и на работа предполагам Animal Ram Как няма да те повишат, то не бяха козунаци,торти и други сладки подкупи.Весел празник и незабравими преживявания в Париж! Wine Glass

Гледайки китайски и корейски сериали,нали се чудим как ги измислят тези сценарии,та върху главните герои да се изсипят всички възможни беди и злини.Затова и често се питаме с какъв финал е - китайски, корейски?Случайно в  Рinterest попаднах на тази снимка и се зачетох в  статията.Историята е стара, от 2010г и вероятно са заснели филм по нея. Ето как реалният живот влиза в киното.Да не се чудим що ги пишат и снимат такива Sob И поговорката за скъсания чул и коня... като има стил човек и с дрехи от боклука ще изпъкне Grinning

# 178
Дани Flowers Hibiscus

bb6, много харесвам подобни истории като тази на най-сексапилният скитник в Китай.
И се сетих за продавача на чай от Пакистан, който за една нощ става известен благодарение на фотограф.
Казва се Аршад Хан.
Това е снимката, която впечатлява всички заради сините очи и явно комбинацията с ризата.
Скрит текст:

После става модел
Скрит текст:
И миналата година открива собствено кафене в Лондон.

# 179
Честит юбилей! Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт