Гаслайтинг, манипулация, токсични отношения и хора

• 14 214
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
имах предвид примера на Мая, как да спаси детето си от тази токсичност и травмите причинени от подобен баща..
иначе престижна професия в Щатите и наличието на семейство, според мен, не означава непременно, че някой е супер емоционално интелигентен, уважителен или емпатичен...
може само външно да е различен от брат си, а може и вътрешно..
по професията и дали има семейство, не може да се определи..
средата също оказва влияние, както и личната емоционалност, възприятието за живота и хората...

# 106
Охх аз тъкмо се връщам пт среща с бившия и детето. Адвоката ме посъветва да не отказвам срещи. Та, той, разбира се изобщо пак не обръща кой знае какво внимание на детето, а искаше само с мен да си говори, да сме се изяснявали. Ходел на психолог, бил съсипан, аз съм била нарцис и съм го била побъркала, бил в депресия заради мен и всякакви такива. Първо ми стана смешно, после се ядосах. Как издържах два часа само аз си знам. А, трябвало да ходя на психотерапия, да съм се лекувала. Викам, добре, ще отида и аз при твоята психоложка, хем вече те познава. и наистина ще отида. Интересно ми е.
През седмицата пък звъня на шефката ми. Искал да йнсе обяснява и на нея, защото да чуела и неговата страна. Тя, разбира се го отсвири, ама не, то е защото аз съм го очернила пред всички и съм я изманипулирала да вярва на мен. ужас направо.
Съвсем е забил в ролята на жертва.

# 107
Означава това, което казвам – да, съвсем различна емоционалност и поглед за живота, поведение и отношения с хората. Не искам да давам твърде лични подробности, но човекът е определено емоционално интелигентен и емпатичен предвид обстоятелства около състояния на членове от неговото семейство.
//
Относно детето на Мая – на 3 години няма как да му причини дълбока травма, освен да го фрустрира моментно. И не е нужно тя да дълбае и му говори излишно, натрапвайки му зорлем травма, ако няма такава. Когато стане на възраст да осъзнава, тогава може да поговори с него открито и честно.
//
МАя, това си е част от образа – да са жертви. Моят пъпеш ходеше по роднини и приятели във фейсбук да им пише и обяснява каква лоша жена съм и как не ме е срам голяма жена да се държа така с него. Всички го блокираха и не можаха да повярват, че съм допуснала такъв човек до себе си, предвид, че ме познават. А, и в същото време обвиняваше мен, че го правя – да съм му оставела приятелите на мира и да не съм ги тормозела. А аз нищо не правех. Ку-ку.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 13:52 от BasilA

# 108
  • София
Еха, обаждане на колеги. Също характерно и много гнусно.
Слава Богу, малкия ми е голям и си го разменяме без да общуваме.
Въобще се старая без контакти.
Преди месец го засякох, първо се похвали със всичко възможно, вкл.секс, после ме разкритикува, а накрая наплю всички, свързани с мен. Ама на мен вече ми е през...и се държах дебилно "аха, да, аха, да, аха, да".

# 109
Мая, поведението на бившия ти е 1:1 с един познат. При него и бившата му историята е много тегава и става все по-зле. Дано при вас не ескалират нещата.
Какво нещо е животът - да бъдеш толкова години с даден човек, да се обичате и в един момент направо да ти е гадно да комуникираш с него.

# 110
  • France
Мая, в никакъв случай не ходи при неговата психоложка. В никакъв случай не влизай в неговата игра! И следващите пъти нека майка ти да заведе детето. Край! Никакъв контакт повече, защото всичко може да бъде използвано срещу теб. Умна жена си, не се поддавай на манипулация

# 111
Мая, а той защо изобщо ти се обяснява? Нали уж иска да види детето? Другия път си заведи свидетел (приятелка, майка ти) и го предупреди, че, ако не се занимава с детето, а ти говори врели-некипели, имаш свидетел и ще изискаш прекратяване на срещите. Не, че ще стане наистина, но може да се стресне и поне да не те занимава и да се изживява като жертва.
А това да звъни на колегите ти пък е направоооо....... Като какъв им звъни? Познава ли ги от преди?

Като ти каже, ти си еди-каква-си, отвърни му - да, затова искам да те отърва от присъствието си и да си намериш някоя достойна.

Направо не е за вярване колко време си го търпяла този (16 г., нали така....)

# 112
Тая психоложка би било много непрофесионално ако коментира единия пред другия или обратно. Все пак, не са отишли при нея заедно, като двойка, а са двама съвсем отделни души. Отделни пациенти, със съответните неща относно конфиденциалност. Така че смисъл и аз не виждам точно при нея да е. От написаното не личи на него да му е помогнала особено и без това...

# 113
  • Далечният изток
Скрит текст:
Мая, а той защо изобщо ти се обяснява? Нали уж иска да види детето? Другия път си заведи свидетел (приятелка, майка ти) и го предупреди, че, ако не се занимава с детето, а ти говори врели-некипели, имаш свидетел и ще изискаш прекратяване на срещите. Не, че ще стане наистина, но може да се стресне и поне да не те занимава и да се изживява като жертва.
А това да звъни на колегите ти пък е направоооо....... Като какъв им звъни? Познава ли ги от преди?
Като ти каже, ти си еди-каква-си, отвърни му - да, затова искам да те отърва от присъствието си и да си намериш някоя достойна.

Скрит текст:
Направо не е за вярване колко време си го търпяла този (16 г., нали така....)
Изпробвано 100 пъти без резултат. За тях е важно те да си кажат каквото имат да казват, отсреща какво им се отговаря - няма никакво значение. Нито чуват, нито слушат.

# 114
Наистина виждат, чуват и признават само каквото на тях им отърва. Всичко което не е на тяхната - не се е случвало, ако ги питаш.

# 115
  • France
Затова най добре никакъв контакт.

# 116
Той не познава колегите ми. Всъщност моята шефка е психотерапевт. Аз съм логопед, работим в център за работа с деца с увреждания. Тя много ми помага. Всъщност там получих приемане и подкрепа и това много ми помогна в процеса на осъзнаване.
А за неговата психоложка, просто ми е интересно. Иначе аз си имам професионалист, на когото споделям.

Няма как да нямам контакт, защото срещите и сега, и до 7-годишна възраст ще са в мое присъствие. Детето не иска да се вижда с него без мен.
Просто, да, явно ще трябва да водя още някой с нас. Но това беше едва трета среща след раздялата ни. Ще свикна.

# 117
Да не те отчайвам, но ще стане по-зле, когато си намериш някой друг. Въпреки това го направи, за да види, че няма връщане.

# 118
  • France
Необходимо ли е да е изрично в твое присъствие или с възрастен пратен от теб? Питай адвоката си. Защото това е лост да те тормози с години.
За психоложката - остани си с интереса и не рови там

# 119
Той не познава колегите ми. Всъщност моята шефка е психотерапевт. Аз съм логопед, работим в център за работа с деца с увреждания. Тя много ми помага. Всъщност там получих приемане и подкрепа и това много ми помогна в процеса на осъзнаване.
А за неговата психоложка, просто ми е интересно. Иначе аз си имам професионалист, на когото споделям.

Няма как да нямам контакт, защото срещите и сега, и до 7-годишна възраст ще са в мое присъствие. Детето не иска да се вижда с него без мен.
Просто, да, явно ще трябва да водя още някой с нас. Но това беше едва трета среща след раздялата ни. Ще свикна.
То на теб ти е интересно, ама в  качеството си на каква очакваш да получиш някаква информация за нейната работа с него? Не ти трябва да се занимаваш, накрая ще е или нищо, или ще излезе че се опитваш да се месиш и той пак ще е жертва, според мен стой настрани от това и от всичко свързано с него.

Общи условия

Активация на акаунт