Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 647
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Пролактинът е желателно да бъде под 15, някои специалисти са ми казвали и до 10.
Кортизолът до 250.
Високият пролактин и кортизол потискат овулацията.

# 511
Здравей Денис,
Може ли коментар на прикачените резултати? Има ли зависимости в които трябва да са изследванията на ЩЖ едно спрямо друго? Предстои ми ЗЕТ.

# 512
Денис, какво е специфичното на рецептите за Глюкофаж? Ендокринологът ме прати да ми го изпише личният лекар, тя пък се прави и казва, че трябвало да е от специалиста ел. рецепта. Месец за месец ли се изписва? Предписано ми е и мъжа ми да пие, защото разтълкува и неговите изследвания и той също е с ИР, но мога ли да взема повече количество с моята  (евентуално като я получа) рецепта? Някаква страшна глупост и разкарване е това…

# 513
Пролактинът е желателно да бъде под 15, някои специалисти са ми казвали и до 10.
Кортизолът до 250.
Високият пролактин и кортизол потискат овулацията.

Не е ли обратното пролактин до 250 , защото рефенциите от лабораториите са 66-490 и кортизол до 10, защото реф са 4.5-24 ?

# 514
Не. Когато пролактинът е измерен в ng/ml нормата е до 10-15. Когато се конвертира в международни единици(а в някои лаборатории дават резултатите в тях) тогава е до 250. В случая е даден резултат в ng/ml.
Подобен е и случаят с кортизола. Написала съм спрямо конкретните в публикуваните горе анализи единици. 🙂
Между другото в интернет има сайтове където се конвертира от една измервателна единица в друга, за да може човек да си съпоставя динамиката например ако веднъж е пуснал пролактин в една лаборатория, а после в друга и двете предоставят резултат в различни единици. Като за всяко вещество конвертора е индивидуален. Но поне добиваш представа.
А иначе веднъж пускаш пролактин в mIU и ти го дава примерно 250, втори път другаде пускаш и ти го дават в ng/ml 15  и се чудиш какво става.
За пролактина:
https://unitslab.com/node/129

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 10:49 от Анонимен

# 515
а какви са оптималните стойности? ако сме близо до горната граница на нормата, най-вероятно пак ще трябва да се работи за оптимизиране

# 516
а какви са оптималните стойности? ако сме близо до горната граница на нормата, най-вероятно пак ще трябва да се работи за оптимизиране

Ендокринолог може да ти каже.
Ако си над нормата и имаш симптоми тогава,никой лекар няма да ти изпише хормони без наличие на симптоми и в нормални до леко завишени стойности.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 13:20 от Анонимен

# 517
Аз ходих и пак предстои при друг да ходя,защото имам симптоми,но стойностите ми са в норма...... и за това търся подводния камък в оптималните стойности

# 518
  • София
Здравей Денис,
Може ли коментар на прикачените резултати? Има ли зависимости в които трябва да са изследванията на ЩЖ едно спрямо друго? Предстои ми ЗЕТ.
Скрит текст:
Здравей!
При опити за зачеване, ТСХ трябва да се държи в границите около и под 1,0. Консултирайте се с Ендокринолог.
Цинкът е малко нисък, В12 е Ок., но може да е малко по-висок, ФК трябва да е на горна граница, Вит. Д е нисък - трябва да е над 125 поне.
Другите са добре. Успех! и скоро да се похвалиш с добра новина. Peace

# 519
  • София
Здравейте, тъй като цял ден чакам отг от Аг за резултати по вайбър, моля кажете какво значи прогестерон: 53,3 с реф стойности: 13,1-46,3 мнл/л. Направен на 21 ден от Ц. . Само той ми е извън нормите

# 520
  • София
Здравейте, тъй като цял ден чакам отг от Аг за резултати по вайбър, моля кажете какво значи прогестерон: 53,3 с реф стойности: 13,1-46,3 мнл/л. Направен на 21 ден от Ц. . Само той ми е извън нормите
Здравей!
Супер е, показва че е имало О. и че ЖТ функционира добре.
Дано да е станало Peace

# 521
Denis, публикувам резултати на момиче на 12 години, все още без цикъл. Назначени са от ендокринолог и ми се иска да чуя твоето мнение преди да се видим с доктора. Предрително ти благодаря!
Скрит текст:

# 522
Здравейте, на 31 години съм и правим опити за забременяване от 5 мсеца без успех за сега. Прилагам изследванията си правени между 3-5 ден от цикъла. Моля за мение :praying_hands:

# 523
Здравейте Денис,

Бих искала да помоля за коментар на последните ми изследвания. На 41г, с мнооого ниско АМХ и като цяло това са ми най-добрите резултати от месеци насам, на женските ми хормони. Преди 3 месеца ФСХ ми беше досигнал до 50, а LH - 20.3...Приетеснена съм да не вляза в менопауза още сега.
При преглед от гинеколог тогава  се видя, че предстои късна овулация и следователно цикъла ми се измести..
Нямам забременяване до сега и преди месец правихме леко стимулиране с летрозол, последва проследяване и имаше уж два-три фоликули(един голям) ,но с тестове така и не установих да съм имала овулация. Това ме притеснява и сега като си гледам естрадиола, изглежда доста висок за 3ти ден цикъл. Така ли е?
Приемам добавки за регулиране на цикъла (витекс) , а отделно си пия някои за подобряване на качеството на яйцеклетките(въпреки че едва ли мога да се надявам на нещо вече)
Също така имам ниско желязо и не успявам да сваля ТСХ под 2 вече 1 година , а пия **тироксин.. Предстои да направя нов преглед при ендокринолог.
При тези резулати на железния панел, да търся ли конуслтация с хематолог?
Тъй като при мен вече нямам никакво време да отлагам (имаме ранна менопауза генетично - майка и сестра), искам да направя всичко възможно да забавя това, за да имам поне малък шанс за забременяване...
Благодаря предварително Purple Heart
Скрит текст:
Скрит текст:

# 524
Успех на всички!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 15:50 от emiliq.k

Общи условия

Активация на акаунт