Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 84

• 41 746
  • 858
  •   1
Отговори
# 585
Привет Джиджи, на първо място е най-важно да се свържеш с лекаря си, когато има такава възможност. Всеки случай на отлепване е уникален и съветите, които можем да ти дадем са прекалено общи.
Аз имах отлепване с много кървене от голям хематом, което продължи общо около месец и половина. Но дори при мен кървенето се повлияваше от нон-стоп коктейлите от спазмолитици които дават в болницата, това обаче не значеше че всичко ми беше ок.
За сега бих ти препоръчала слабо движение и повече лежане; никакво вдигане на повече от 4 кг. Не виждам причина да не може да шофираш, ако се налага. Стискам палци това да ти е притеснението само и да изкараш една лека и спокойна бременност до финал Simple Smile
[/quote]

А това отлепяне по-принцип възстановява ли се след време
Или трябва да имам ограничения до края на бремеността

# 586
  • София
Възстановява се. Или се организира или изтича. Освен това плодният сак нараства и избутва съдържанието и се прилепва. Пиша от опит.

# 587
nat92 имаш право на 180 календарни дни непрекъснат болничен от АГ, в който не влизат тези от личната (трябва да има прекъсване поне 1 ден между болнич. от ЛЛ и гинеколога). Ти си вече в 7 месец, така че ще ти стигнат дните. Носиш си ЛАК при гинеколога, повечето пъти първо пускат за 14 дни, после се удължават през лекарска комисия. Вече той ще ти обясни как при вас се минава ЛКК, за да се удължава болничния с 30 дни, повечето пъти е формално по документи, отиваш в болницата или кабинет, който ти кажат и ти го издават, на места се плаща символично 10-20-30лв, зависи.

# 588
Много благодаря! Simple Smile

# 589
Възстановява се. Или се организира или изтича. Освен това плодният сак нараства и избутва съдържанието и се прилепва. Пиша от опит.

А въпреки че не е от съществено значение половия акт разрешават ли го след възстановяване или остава забранен до края на бременността

# 590
В 36 седмица съм и ходя веднъж седмично на тонове. Ако следващата седмица имам назначен преглед при АГ на ехограф, нужно ли е пак да ходя на тонове в тази седмица, или той също ги следи?

# 591
Аз при предната брем. не съм ходила нито 1 път на тонове, не са ми го изисквали.

Крем Здраве бебе ползвах за подсичане.

# 592
  • София

А въпреки че не е от съществено значение половия акт разрешават ли го след възстановяване или остава забранен до края на бременността

След кървене обикновено не се препоръчва, после ако всичко е наред може. Но само след консултация с лекар. На нас ни забраниха и не си правим експерименти, а и вече ми започнаха бракстън хикс, така че няма нужда.
Лежане, ограничени движения, без навеждане, без напъни в тоалетната, без вдигане на тежко.

# 593
Моля за съвет! Днес си взех изследванията за щитовидната.
TSH ми е 1.32 (референтни 0.27 - 4.2), а FT4 е 13.69 (референтни 12-22). На л-тироксин съм - 25мгр. Нямам възможност да отида до София сега, притеснителен ли е FT4? Колко трябва да е по време на бременността? Сега влизам в 5-тия месец и съм силно обезпокоена. Не зная какво да правя. Зная, че TSH не трябва да надвишава 3, а без бременност ft4 да е във втората част на референтните, но сега доближава долна граница и ... моля за съвет.

# 594
Аничка, не мога да помогна със съвет, но може да се консултираш с ендокринолог онлайн през Healee, ако ти е спешно и не можеш да пътуваш.

# 595

Добре си Simple Smile

# 596
И аз мисля, че са добре резултатите.

# 597
Благодаря ви! Успокоихте ме много! Досега не съм следяла тези показатели и още се уча 😁

# 598
Тук можеш да гледаш референтните стойности за доста показатели за бременността Simple Smile

https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Thyroxine,%20free.htm

# 599
В 8 г.с. съм и взех да вдигам температура. Над колко градуса се пие парацетамол?

Общи условия

Активация на акаунт