Работа, CV-та, HR-и, съвети - 92

• 44 154
  • 924
  •   1
Отговори
# 825
Да не се счита за заяждане, но в описания случай издаването на болничен не е работа на ЛЛ, а на  стоматолога.
За моята операция стоматологът каза, че не могъл да издава болничен, било много сложно и не го правила, но поне ми приспадна 150 лв "от касата". Хирургът също отказа, той пък не работел с касата. ЛЛ ми даде болничен.
ДЗо си е придобивка, спор няма. За мен обаче е проблем, че не признават разходите по хронични заболявания от преди договора с тях.

# 826
Болничният не зависи от това дали лекуващият работи с касата, а дали лекуваният е осигурен.
Отказ да се издаде болничен  значи, че лекуващият си е прибрал парите за лечението в джоба без доказателства.

# 827
Да, болничен са ми издавали частна клиника, която не работи с касата, нито със фонда ми. Но нямам проблем с болничния.

# 828
  • София
Off topic- полудявам от безумните им причини понякога да не свършат дадено нещо!

Ползвала съм Дженерали като ДЗО - добре ми беше с пакет лукс. ММ преди много години имаше Фихелт, беше добавил синът ни и пак беше добре. Тогава за допълнителен член на семейството искаха смешни пари, а сега доста повече.

# 829
За мен фирма, която дава зор да започнеш, няма да е много читава.
Подкрепям с 3 ръце.
Обикновено такива фирми са зле и с голямо текучество (говоря от опит!)

# 830
При избор на ДЗО е хубаво да се провери какво покрива застрахователят при възстановяване на разходи за преглед. Преди години имахме договор с България Здраве (мисля, че така се казваше компанията) и те възстановяваха пари за преглед до сумата, уредена в националния рамков договор. При 60 лв преглед при гинеколог, те дали покриваха и 20 лв тогава и остатъкът се явява самоучастие, но недефинирано като тякова в ОУ. Към днешна дата това може и да е отпаднало, но е хубаво да се провери в ОУ.

Сега сме към ДЗИ и съм супер доволна от обслужването им. Кол центърът им винаги е бил адекватен, като съм им звъняла, лесно се запазва преглед през Супердок. Ако лечебното заведение го няма в Супердок, но ДЗИ работят с него, може да се заяви и по телефона и през сайта портала им за здравноосигурени лица. Въпросният портал е мялко допотопен, но веднъж свикне ли му човек, нещата стават лесни. Имаме най-високия пакет и със зъболекар, ис бременност, и стъкла за очила, но лимити не мога да цитирам. Сега се замислям, че трябва да проверя дали покриват ортопедични стелки.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 21:37 от Rebel Rebel (innasn)

# 831
Досега бях към Уника, мисля, че луксозен пакет, но миналия октомври и те издребняха, че гинекологичният преглед при лекар, който ме е оперирал и държа да е при него (150лв), бил над средната цена или нещо подобно и ми платиха нещо от рода или 100, или 120лв, така че дори и най-добрите пакети може би имат ограничения.

# 832
И аз мисля, че всеки застраховател има някаква подобна политика в посока "разумно ниво на признати разходи", нормално е иначе всеки ще ходи при най-скъпия специалист, а цените си варират. Булстрад например ежегодно имат обявени свои приети лимити за основни услуги /първичен преглед, вторичен, при доцент, професор, ехография и т.н/. Актуализират ги когато преценят, движат около средните пазарни. 2022-2023 първичен преглед лимитът беше май 50лв. Повечето цени на лекари, които срещах бяха 50-60 лв, но имаше и 80+. Като цяло има някакъв избор на абонаментни лечебни заведения, та държи ли човек да ползва извън тях, сумата ще е в техните лимити. Отделно, че за прегледи има варианти и по ЗК /не идеално, но има/.

# 833
Аз със Дженерали съм възстановявала разход 150 лв за преглед при професор. И ми го платиха. Може би си е някаква политика на компанията дали имат някакъв разумен лимит, до който изплащат претенцията. Не са ми одобрявали изследвания, които са микробиология, но са в някаква графа ДНК. Нещо такова ми бяха обяснили в отказа. Отказвали са ми лекарства като Микомакс, защото било като съпътстващо лечение, а не основното.

# 834
  • Г. О.
Момичета, какъв подарък сте подарявали на свой работодател/началник за рожден ден, в знак на уважение? Много ми е трудно, още повече, че е мъж. Сещам се само за хубава писалка или визитник...Той не пуши, а и избягва алкохол поради ред причини. Споделете идеи, моля, ще ми бъдете изключително полезни.

# 835
На моя бивш шеф през годините съм подарявала химикал (той не ползва писалка), луксозен кожен тефтер, кашмирен шал (той се хареса най-много и знам, че още си го носи през зимата). Веднъж мисля и луксозна селекция шоколади по негов вкус.

# 836
Ние подаряваме ваучери, но в магазините на Деникс има доста готини и интересни сувенири, като красив шах, мечове и всякакви други неща. Май имат и сайт.

# 837
Бая сувенири се събираха едно време по бюрата на шефовете, но забелязах, че има неща, които са практични, не че не може да си ги купи, но им се радва като подарък. Подарък меч ми е over... всичко...

Знаете ли дали има някакво хоби? Подарявали сме оригинални топки за спортуващи, много им се зарадваха и ходеха редовно да тренират с тях. Ако знаете за някакви интереси, може нещо, свързано с тях, а не просто поредни прахосъбирачки.

# 838
На уважаван шеф директор когато си тръгваше от компанията от екипа подарихме чаша гравирана с кратко послание за спомен. Новината беше кофти и експресна, имаше само няколко дни та това успяхме да измислим и направим. Тук е друг повод, а и не пиел човекът, но все пак ако нещо ви подсети. Зависи и дали го познавате добре или се търси по-универсален подарък. Хубав химикал или тефтер иил друго, нещо с гравирано пожелание може да влезе в употреба + има отношение.

# 839
Аз - книга, специално подбрана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт