Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 11

• 31 016
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Зената, какво не разбираш, кажи, ако мога на драго сърце ще ти обясня (стига да знам).

Освен ако няма някакви скрити изненади от учлището, и ако аз не съм допуснала грешка - всички с оценка 4,40 влизат.

Както всяка година има няколко деца, ако трябва да сме точни - три, които горят на първо класиране, защото не са посочили всички специалности.
Очаква се на второ да влязат.
Мисля, че бала ще падне до 4,20 както и предните години, а  както ви казах дори ми се върти, че ще бъде и по-нисък тази година. Проблемът е третото им телефонно класиране, което остава невидимо.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:10 от Амели

# 646
  • София
Ако ще е полезно на някого - моята щерка със сигурност освобождава едно място за второ класиране в специалност "Рекламна графика". С оценка 4.70 е детето. Ще се записва в Художествената гимназия. За статистиката - оценката й в Художествената е по-висока отколкото в Приложното.

# 647
  • софия
Ако ще е полезно на някого - моята щерка със сигурност освобождава едно място за второ класиране в специалност "Рекламна графика". С оценка 4.70 е детето. Ще се записва в Художествената гимназия. За статистиката - оценката й в Художествената е по-висока отколкото в Приложното.

Полезно е, хубаво е да знаят очакващите (че не им се вярва аз като им го казвам)

Честито на твоето момиче, Антоанета!
А колко има в изящната?

Много е тихо в темата, обикновено по това време се подскача от щастие (или има съжаление и разочарование)

# 648
.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 23:11 от alina_si

# 649
Дъщеря ми е приета и в мечтаното от нея НУИИ, така че бройте, че ще освободи място в св.Лука в Пространствен, вх.номер 55 е там.
Желаем успех на всички деца и спокойствие на родителите!

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 20:48 от vale4ka76

# 650
Честито на всички приети! Знам колко труд е вложен, колко притеснения.

Амели, благодаря ти за прогнозите и разясненията.
Предполагам, че са съвсем точни, моята със сигурност няма да е класирана на първо, молим се за второ, трето не знам има ли и да разчитаме ли на него.
Не знам как да кажа на детето, след вчерашния удар. Но това е животът.
Не ми се пише повече, извинявайте.

# 651
  • софия

Предполагам, че са съвсем точни, моята със сигурност няма да е класирана на първо, молим се за второ, трето не знам има ли и да разчитаме ли на него.

Мартеа, не унивай.
От родителите зависи как и децата ще реагират.

Има трето класиране, но то е телефонно.
Ако искаш пиши ми на лични кой входящ номер сте и да коментираме там, да не пречим на останалите.

# 652
  • София

Полезно е, хубаво е да знаят очакващите (че не им се вярва аз като им го казвам)

Честито на твоето момиче, Антоанета!
А колко има в изящната?

Много е тихо в темата, обикновено по това време се подскача от щастие (или има съжаление и разочарование)

4.85 - в Художествената, 4.70 - в Приложното. Тя сама си каза на излизане от изпита, че в Приложното й е било скучно да рисува. На курсовете били рисували много гърнета и вече й е омръзнало. Може би си е проличало. В Художествената от друга страна й е било интересно да рисува композицията, макар и с ананас Simple Smile.

# 653
Амели, имаш грешка в прогнозите. Входящ номер 192 има първо желание Г, а не П, съответно влиза в рекламната графика. От там нататък и при останалите деца надолу се получават размествания.

Но наистина най-ниско приетите са с оценка 4,4. Класират се първите 101 деца, без 4, които не са посочили всички специалности и ще чакат второ класиране.

В таблицата в дропбокса съм добавила колона с прогнозното класиране, което съм направила. Подчертавам, че не съм го проверявала твърде стриктно и теоретично може да имам грешка.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 14:18 от Dame

# 654
Мартеа, не губи надежда и не унивай. Това е нейният път и най-правилното да нея, казвам ти го аз, дето толкова съжалявах, че не я приеха, където искате, но след две години знам, че съдбата си знае работата.
А детето ще се справи с емоциите, това е път, учим уроците си.
А и наистина, сега тепърва започват разместванията. На НПГПФ не са излезли оценките, доста деца ще се запишат там и ще освободят места, доста деца са приети и в трите училища, така че има време да се наместят.

Нали искаше да ме питаш на лични, пиши ми, когато решиш. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 12:19 от alina_si

# 655
Мартеа, напълно разбирам разочарованието и емоциите, които преживяваш. Минала година за мен беше буквално най-стресовата в живота ми и само този форум ме спаси да не грохна тотално. При нас имаше обаче неочакван обрат и всичко се нареди по най-добрия начин.

Все още остава да излязат оценките от НПГПФ, а те за повечето деца са най-високи (понякога с много) от всичките им представяния. Тази година има драстично по-малко кандидатстващи там деца, така че моята лична прогноза е балът там също да падне драстично. Твоята девойка се яви там, нали? Стискам палци!

# 656
  • софия

Амели, имаш грешка в прогнозите. Входящ номер 192 има първо желание Г, а не П, съответно влиза в рекламната графика. От там нататък и при останалите деца надолу се получават размествания.

Но наистина най-ниско приетите са с оценка 4,4. Класират се първите 101 деца, без 4, които не са посочили всички специалности и ще чакат второ класиране.

В таблицата в дропбокса съм добавила колона с прогнозното класиране, което съм направила. Подчертавам, че не съм го проверявала твърде стриктно и теоретично може да имам грешка.

Напълно е възможно. Благодаря, Dame!
ще ги поправя. Това не изключва приема за всички с 4,40, но ще видя и как се размества.

Видях и редактирах, разместванията бяха много малки. Вече всичко е вярно.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 13:52 от Амели

# 657

Честито на приетите и от мен!

Мартеа, с теб ще си кютаме заедно до последно. И моята е "под чертата", а май и на второ няма да я огрее... За да не я обезкуража й казах, че има мъничък шанс. Уфффф.

# 658
А ето и малко статистика от миналите години относно раздвижването на второ класиране в НГПИ.

2021 - На второ класиране стигат до 126-тото дете в списъка. Минималният бал пада с 1 десета (от 4.00 на 3.90).
2022 - На второ класиране стигат до 125-тото дете в списъка. Минималният бал пада с 1 десета (от 4.40 на 4.30)
2023 - На второ класиране стигат до 143-тото дете в списъка. Минималният бал пада с 2.5 десети (от 4.45 на 4.20)

Лично аз смятам, че този драстичен спад през 2023 се дължи на навременното обявяване на класирането в НПГПФ, което позволява на много от приетите в НГПИ, които предпочитат фотографското, директно да си се запишат там, вместо да заемат временно места в приложното и после да ги освобождават. Но може и да греша. Може и да се дължи на случаен фактор, като например в този набор да е имало повече деца, които да са предпочели НУИИ и от там да са освободили по-голямо количество места в НГПИ (През 2022 има два пъти повече деца, поканени за второ класиране в сравнение с 2023).
Ще видим тази година как ще е.

# 659
  • софия
Vale4ka и Dame, моля да си редактирате постовете с цитата на прогнозната класация! Вече е редактирана и да не настава объркване. Благодаря ви.

А относно миниалните балове на НГПИ посочени от Dame (браво, че пазиш прегледна статистика) трябва да се каже, че все пак не стават ясни последните класирали се резултати.

Класацията е стигала и до 4,20 за силните им специалности.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 13:56 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт