Перилни препарати и омекотители - 75

• 54 793
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
  • оттам, откъдето започва България
Да, съгласна съм, че перат хубаво, но нещото, което ме отказа от тях, е точно фактът, че трябва прането ти да е 4 кг, иначе, ако е по-малко /примерно 2 кг/, се предозира перилния препарат.
Затова залагам на прах, който сама да си дозирам според кг сухо пране.

# 286
  • София
Днес ги открих, но ми е интересно някой ползвал ли ги е? Продавачката много хвали и взех няколко бройки за проба
От известно време ги използвам. Харесва ми как перат. А аз все с нещо съм накапана. На моята кутия дозировката е по една таблетка на 4 кг пране.
А в барабана ли се слага въпросната таблетка?

# 287
А на мен ми казаха да чупя на половина таблетката за половин пералня или нови дрехи, които не са носени

# 288
А в барабана ли се слага въпросната таблетка?

Там се слага, но въпросът е защо ще го правите, след като една такава таблетка се разтваря около 2 пъти по-бавно от насипен препарат. Всички съставки действат само и единствено в разтворено състояние, колкото по-дълго, толкова по-добре. При днешните машини, с максимално скъсени цикли и количество вода, както и с доста надценен капацитет на зареждане, много хора се оплакват, че забелязват следи от таблетирани препарати дори и след изплакване.

# 289
  • оттам, откъдето започва България
Аз си я разтварях предварително в мерителна чашка и я слагах в барабана.

# 290
То хубаво обаче става егати гимнастиката и нещо ми убягва смисълът от тия маневри...
Прах се дозира толкова по-лесно, толкова ли са специални тия таблетки с нещо?
Единственият случай дето съм виждала наистина да трябва да са таблетки или там капсули е бил за жена която е почти сляпа и съответно купува да е на дози а не да отмерва тя.

# 291
Аз си я разтварях предварително в мерителна чашка и я слагах в барабана.

Това е вариант, но е допълнително усилие, освен това ако изчакате прекалено дълго някои от много полезните състваки се деактивират. Идеалният вариант е прахообразен препарат в съответното отделение, който се отмива и постъпва във водосъдържателя (външния барабан, където винаги има достатъчно вода). Оттам се разтваря и веднага влиза в перилния разтвор.

ПП: Ако струята вода е недостатъчна за отмиването на препарата, може да го насипвате в барабана, като леко завъртате докато по-голямата част от праха изпадне през дупките във водосъдържателя.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:57 от TAED

# 292
  • София
Използвам тези таблетки и съм много доволна. Не съм видяла дали по кутията пише някъде, че една е за 4 кг пране, но нито имам неизпрани дрехи, нито имам следи от неразтворена таблетка. Пера у дома на нормално дълги програми между 2,15 и 3 часа продължителност и дори на 40 градуса прането е отлично изпрано. Отделно, носих си няколко на морето, които използвах на някаква кратка програма от 1 час и отново нямах никакви оплаквания/забележки. На мен са ми удобни, защото са компактни и не ми се налага да меря праха за пране, качеството също има значение.

# 293
Сложени в барабана (тези за бяло) не се разтвориха на късата програма (49 минути - 60 градуса ) . На по-дългите се разтварят без проблем .

# 294
Днес ги открих, но ми е интересно някой ползвал ли ги е? Продавачката много хвали и взех няколко бройки за проба

Много съм доволна. Спрях да ги купувам, защото не обичам да имам по 10 вида перилни препарати, а на тези не мога да коригирам дозата за по-малко или повече пране.

# 295
И аз съм нямала неразтворен прах. Казах и в предния пост, доволна съм от качеството на изпиране. Ползвам основно дълги програми, по 3 часа. Кратки ползвам за вълна, деликатни и спортни дрехи, но там ползвам препарати подходящи за съответните материи.

# 296
  • Испания
Получих Персил прах от Емаг. Доколкото виждам е с 15/30 избелители.Доволна.

# 297
Здравейте! Може ли мнение за италианския прах Certo и течният перилен препарат Felce Azzurra?

# 298
ПП: Ако струята вода е недостатъчна за отмиването на препарата, може да го насипвате в барабана, като леко завъртате докато по-голямата част от праха изпадне през дупките във водосъдържателя.

Имам много глупав въпрос. Моята пералня преди да започне цикъла върти барабана докато измери прането и след това винаги изпомпва. Ако прахът изпадне предварително в дупките, няма ли да замине с изпомпената вода? Не знам дали изобщо остава вода от предишното пране, но иначе защо трябва изпомпва в началото? Не съм виждала разглобена пералня и не мога да разбера точно какво се случва.
Заради това като слагам праха в барабана, го завивам в някоя дреха, да не се разпилее преди изпомпването.

# 299
  • гр.Пловдив

Защо е толкова скъп,преди 2 седмици в Кауфланд,но не обърнах внимание за колко пранета и беше 59.99лв,щях да падна направо Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт