Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 939
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
О, и на мен зъболекар ми обезцвети на едно место тъмносин панталон и тениска. Един и същ зъболекар в две различни посещения.
Интересно, че обезцветеното петно на панталона е отзад, на сгъвката на коляното. Явно не почистваше зъболекарския стол между пациентите.
Не посещавам вече този зъболекар.

А въпросното петно на потребителката ми изглежда като петно от перилен препарат. Аз бих прала неколкократно, ако се налага, този панталон без перилен препарат и на високи градуси. Памучен е, ще ги търпи.

Преди хиляди години залях с кафе гълъбовосив панталон. Пусках го с всяко бяло пране, но огромното петно си стоеше.
Веднъж, не догледах градусите при стартирането на пералнята и програмата започна на пере на 90С — след това изпиране петното изчезна. Панталонът си го носих дълго време след това.

# 316
Въпросът е и материята да издържи градусите - навремето всичко бяло съм прала на 90, цветно на 60, съвсем фино - на 30 (тогава нямаше 40) и нямах повредени материи, но за сегашните не съм сигурна доколко държат.   

# 317
Здравейте,
от известно време не мога да намеря парфюмните перли на Lenor - lavender and camomile. Можете ли да ми помогнете къде да ги намеря?

# 318
  • София
Виж в dm, мисля, че там мярках парфюмни перли на Ленор, но дали са тези, не съм сигурна.

# 319
Парфюмни перли Lenor - lavender and camomile в България официално не се продават . Има само такъв омекотител .

# 320
Благодаря за отговора! Ще търсим в чужбина.

# 321
  • Пловдив
Oнлайн магазин niko12,има и физически магазин в Стара Загора,има парфюмни перли Lenor Lavander&Camomile.

# 322
Привет, момичета!
 Препоръчайте ми препарат за запазване цвета на черните  и цветните дрехи.

# 323
Привет, момичета!
 Препоръчайте ми препарат за запазване цвета на черните  и цветните дрехи.

Аз не съм момиче, но ще отговоря.
Няма препарат (ако е предназначен за цветно пране), който да запазва цветовете повече от другите. Течните, като цяло са малко по-щадящи. Има такива, които се саморекламират, че дори възвръщат цветовете... Евтини маркетингови трикове, нямащи общо с действителността.
Проблемът не е в препаратите, а в багрилата. В ЕС бяха забранени редица реактивни багрила, които бяха доста устойчиви.
Перете на не повече от 40 С с възможно по-голямо количество вода и без претоварване на машината. Малко вода и много дрехи увеличава триенето между тях и съответно вреди на цветовете.

# 324
Моля да коментирате състава на този прах:

# 325
По състав прилича на ДМ-ския за бяло. Според мен ще върши добра работа за бяло.

# 326
От години повтрям (и не само аз), че от това етикиране не могат да се направят почти никакви изводи за качеството. В случая, може да се каже следното:

1. Това е препарат предназначен за бяло пране.
2. За пълнител използват зеолити, което е по-добре от натриев сулфат, но си има и недостатъци.

Предполагам, че е нещо свързано с Германия.

# 327
Да не е прахът на Миеле ? Ако е той , преди години, сигурно и сега ,  се произвеждаше от фирмата , произвеждаща Denkmit , даже бяха доста близки до състав - Dalli Werke . Даже май Denkmit май беше по-добър .

# 328
На мен пък са ми много странни тези препарати с 15 до 30% ПАВ за избелване. Разликата от 15 до 30% е много голяма. Ако избелителите са 30%, препаратът ще действа почти като белина, ако са 15% - толкова имат повечето стандартни прахове за бяло пране. Все си мисля, че производителите работят по някакви по-точни формули, а не така - квот доди. По-скоро е някакъв маркетингов трик. В момента ползвам Персил за бяло с такъв състав, от този дето беше препоръчан в темата от Емаг, но не забелязвам някаква фрапираща разлика в качеството.

# 329
Добре, де, а откъде тогава да съдим за изпиращите свойства на един продукт, ако не от състава му? 🥸
Да, на Миле е.
ТАЕД, връщам се да чета трудовете ти, че съм забравила препоръките ти.
До сега лежах на кълката, че ползвам само прахообразен Ариел и не си давах зор да помня препоръки за избор на перилен препарат. Монооого пяна прави при мен обаче — виждам, че 100 л вода са отишли за прането, а пяна — бол! Дозирам правилно, дори слагам по-малко от указаното количество.
По тази причина съм в търсене на друг перилен препарат.
Миле (прах) поне не се пени толкова… Вече не знам — това хубаво ли е, лошо ли е…

Общи условия

Активация на акаунт