Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 884
  • 783
  •   2
Отговори
# 405
В кое отделение слагате солта? А добавките?

Здравейте, записвам и се и аз при вас. Тренирам доста често и доста често хвърлям дрехи - придобиват една странна миризма, която не се премахва с прането. Днес загледах зад пераляната, където са вързани маркучите има насъбрало се едно лигаво от праха за пране - бяло пера с течен Ариел, а цветно с Максима. От къде си взимате/поръчвате този скип (ако е някой магазин в Бургас мога да отида и на място)?

Скрит текст:
Заповядай солта

Също тези добавки ползвам

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 22:16 от Не се сърди, човече

# 406
май вътре е самата прах , сортирана по марки.
аз от много врме ползвам само течни препарати. На прах само някои парфюми за пране.

# 407
  • оттам, откъдето започва България
Бяло пране пера с прах Ариел и добавки не слагам. За мен лично прането се изпира перфектно.

# 408
Аз обичам да си имам от всичко, което е ефикасно. И хубав прах, и сол. Не мога да разбера защо нападате кой какво споделя сякаш вашият избор е наи-уместният на този свят. Може да е малко по-скъпо да слагаш сол, но не сме опрели чак до тези 10 стотинки на пране. Все отнякъде някой изскача да те скастри как живееш/переш.

# 409
  • София
Ето това от дм са 100 % кислородни избелители:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/tierra-verde-prah-za-izbelvane-i … 800500916071.html

# 410

Да, но няма активатор ( TAED) в състава.
Добре е да има. По-добре е да има, така да го кажа. Защо, описвано е много добре в старите теми от Гес..
Лично аз предпочитам да е с активатор.
Даже искам прах и с фотоизбелители, но няма вече, мисля.
А едно време имаше и с катализатор дори...

# 411
  • София
Над 60 градуса не е нужен активатор.

# 412
# 413
Като прах ли го използвате или като добавка към прах? Директно в барабана или в отделение?

# 414
  • София
Като прах ли го използвате или като добавка към прах? Директно в барабана или в отделение?
Като добавка в отделението за прах.

# 415
  • София
Тренирам много тежко и интензивно, всеки ден и се потя обилно ( от добавките, които  приемам) , повече при тичане. Пера на 40оС с Персил прахообразен за цветно + омекотител Ленор ( орхидея и ванилия) и дрехите ми ухаят страхотно... а някои дори са от 2-3 и повече години. Пера ги винаги, веднага след тренировка.
Причината за неприятната миризма, може да е и тъканта на самите дрехи - случвало ми се е потник или тениска да миришат неприятно и особено ... и тях просто не ги ползвам.

# 416
Като добавка в отделението за прах.
Благодаря !

# 417
Хайде сега, не всички имат възможност за висок клас машини, точно затова и търсят начин и съвети за добро избиране.
 Зная, непрекъснато пишеш, че твоята е Миле и ползваш техните препарати.
Бяло пера със Скип на AEG 7, никакви добавки не слагам. Перфектно ми е прането

# 418
Тренирам много тежко и интензивно, всеки ден и се потя обилно ( от добавките, които  приемам) , повече при тичане. Пера на 40оС с Персил прахообразен за цветно + омекотител Ленор ( орхидея и ванилия) и дрехите ми ухаят страхотно... а някои дори са от 2-3 и повече години. Пера ги винаги, веднага след тренировка.
Причината за неприятната миризма, може да е и тъканта на самите дрехи - случвало ми се е потник или тениска да миришат неприятно и особено ... и тях просто не ги ползвам.

Аз съм забелязала , че голяма роля играе начина на сушене, колко добре са изсъхнали и къде са били прибрани. При толкова много теми за конденз зад гардероби в този форум, мога да си представя да се навлажняват дрехи и от там да миришат. Мога също да си представя недобре изсъхнали и прибрани, но зимата, сега лятото не може да бъде това.

# 419
Бяло пера със Скип на AEG 7, никакви добавки не слагам. Перфектно ми е прането
Точно това имам предвид — ако имаш стандартна пералня и нормален прах, то няма да се налага да се зариваш с добавки.

Знам, че има хора с ограничен бюджет и именно към тях ми е апелът да не се лъжат да купуват най-елементарната пералня, защото после и 20 добавки няма да им помогнат.

За прах все още също има избор — Скип, Персил, Ариел, ако щеш и Миле — може да е по-скъп, но за мен си заслужава.

Не разбирам логиката на купуването на измислени прахове и подобрители. И после човек става като лаборант, а домът му се превръща в лаборатория. Системата ли надхитряваме, топлата вода ли откриваме.

Зная, непрекъснато пишеш, че твоята е Миле и ползваш техните препарати.
Не непрекъснато, а от месец пиша за препаратите на Миле, защото са новост за мен и наистина съм очарована от начина им на изпиране.
Преди тях бях на Ариел и последната година този за бяло ми изневери. Не се втурнах да купувам сол и разните му други добавки, а просто го замених с работещ прах и сега споделям опит, като се надявам да съм от полза на някой друг. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт