Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 808
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
Еми остава, ама както знаем, при 60 градусова програма, времето в което имаш 60 градуса, е твърде кратичко.
Тоест и този вариант е твъъъърде компромисен ...

Вариант 1 - слагам си допълнително избелител и активатор, макар и в малко и незнайно количество, но си ги добавям, и те си действат и под 60 градуса, тоест повече като времетраене.

Вариант 2 - слагам си само избелител и той ми действа само половин час - 50 минути, колкото там Т е над 55 градуса..

Честно да ти кажа, не виждам как единият вариант е по-добър от другият. Поставям ги на една равнина....

# 466
Еми остава, ама както знаем, при 60 градусова програма, времето в което имаш 60 градуса, е твърде кратичко.
Тоест и този вариант е твъъъърде компромисен ...

Както и времето, в което пероцетната киселина е ефективна. Хидролизата и се катализира от железни йони, каквито във водопроводната вода, дал Господ. Накратко и двете вещества са истински ефективни като избелители за не повече от 10-15 мин от перилния цикъл, което в повечето случаи е достатъчно.
Не се фиксирайте върху тази пероцетна киселина. Ще повторя, каквото и да правите (освен ако нямате възможност да формулирате перилнои препарати за собствена употреба), няма да сте дори и близо до необходимите концентрации за да работи както трябва. Навремето имаше чудесно формулирани бустери, вече такива няма.

ПП: Вариант 2 в горното мнение е по-добър по няколко причини.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 15:43 от TAED

# 467
Учил съм химия, 6 вида, но вие тук надминавате всичко. Чак толкова подробности не знам. Персил забранено за дома ми след като е за цветно и съм пускала смесени тъкани да ми ги направи на петна, дотук!
Савекс от старите разфасовки ползвам. Искам да питам тепния им хубав ли е и кой вид сте пробвали?
Кой препарат препоръчвате за бебе за ръчно и машинно пране? Ще идва внучката и дъщеря ми пере доста. Имам персил бебешки, но няма да ми стигне. Тео бебе или Сано? На мен самото ми е чисти глупости. По състав и миризма ми харесва тео бебе алое, както и Фрош (за смях му викам фуш и малката се скапва от смях). Фрош розов и бял четох положителни мнения но не съм чела от орехчета хубав ли е, доволни ли сте?
Благодаря.

# 468
Учил съм химия, 6 вида, но вие тук надминавате всичко. Чак толкова подробности не знам. Персил забранено за дома ми след като е за цветно и съм пускала смесени тъкани да ми ги направи на петна, дотук!
Савекс от старите разфасовки ползвам. Искам да питам тепния им хубав ли е и кой вид сте пробвали?
Кой препарат препоръчвате за бебе 6 м за ръчно и машинно пране?

Без да искам да ви обиждам, след като делите химията на "видове", явно не сте научил/а (не става ясно в какъв род трябва да се объщаме към Вас) много. Същото важи и за правопис и граматика.
Ако Савекс ви върши работа, ползвайте го, няма абсолютно нищо лошо в това. Относно пране на бебешки и детски дрехи, въпросът не е толкова с какво, а как. Ако не се лъжа, въпросът е обяснен в първото мнение на темата доста успешно.

# 469
Имам предвид органична и неорганична, аналитична, биохимия молекулярна и др.
Както и да е щом ви харесва да обиждате някой няма против. Аз съм забравил и не се вманиачавам по химията.

# 470
Скрит текст:
Кой препарат препоръчвате за бебе за ръчно и машинно пране? Ще идва внучката и дъщеря ми пере доста. Имам персил бебешки, но няма да ми стигне. Тео бебе или Сано? На мен самото ми е чисти глупости. По състав и миризма ми харесва тео бебе алое, както и Фрош (за смях му викам фуш и малката се скапва от смях). Фрош розов и бял четох положителни мнения но не съм чела от орехчета хубав ли е, доволни ли сте?
Благодаря.

Нали на предната страница Ви показах, че течният, зелен Персил, който показахте, не е за цветни тъкани. Даже и снимка Ви сложих.

# 471
ТAED, благодаря!

# 472
  • гр.Пловдив

Най-добрият бебешки,2г пера с него на 30 мин програма и изпира перфектно

# 473

Моля, дано е било полезно и дано съм бил разбран.

И още едно приложени на чистия перкарбонат: За пране на оцветени/по-деликатни тъкани, които изискват пране при ниски температури и когато желаем максимално запазване на цветовете, като в същото време целим и добро хигиенно качество. Типичен пример-цветно бельо.
Много добри резултати се постигат по следния начин:
Основен препарат за цветни тъкани (може и течен, добавен в барабана).
Добавка от 6-8 гр/кг сухо пране перкарбонат в отделението за прах на машината.
Сравнително дълга програма с допълнително изплакване на 40 С.
По този начин ще осигурите добра хигиена с минимално износване на цветовете и повреди на тъканите.

# 474
TAED, благодаря и аз, уникални познания, дали не си и в някоя тема за храни и козметика, да я посетя непременно…….😀дори не знам какво да питам, толкова съм зле с химия……а, я кажете от къде да взема перкарбонат?

# 475

Най-добрият бебешки,2г пера с него на 30 мин програма и изпира перфектно
На тридесет градуса за 10-15 минути?

# 476
TAED, благодаря и аз, уникални познания, дали не си и в някоя тема за храни и козметика, да я посетя непременнo.

Благодаря за добрите думи. Не се чувствам достатъчно компетентен за да коментирам храни, козметика и фармация.
ПП: Чист перкарбонат продаваха в ДМ, но не помня под какъв бранд и име на продукт. Сигурен съм, че някоя от участничките ще помогне.

# 477
Този продават в ДМ. Присъства и в асортимента на Зоя.

# 478
Сега в ДМ е -20% с талон, за който е гледал лайфа. Благодаря за разясняването.

# 479
Аз точно този го пропуснах, някой би ли споделил какви са талоните?
Иначе и аз предимно не им гледам точно тези предавания, отварям, виждам че съм получила каквото дават там откъм талони и затварям. Нещо и на мен не ми допада точно как ги водят и не успява да ми стане интересно. Пък и ако размисля, нали ги има качени в сайта, аз реално нищо не съм пропуснала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт