Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 795
  • 783
  •   2
Отговори
# 480
TAED, благодаря и аз, уникални познания, дали не си и в някоя тема за храни и козметика, да я посетя непременнo.

Благодаря за добрите думи. Не се чувствам достатъчно компетентен за да коментирам храни, козметика и фармация.
ПП: Чист перкарбонат продаваха в ДМ, но не помня под какъв бранд и име на продукт. Сигурен съм, че някоя от участничките ще помогне.
Благодаря отново!!!! Аз, все пак, съм сигурна, че ще си полезен и в тези теми👌

# 481
  • на дъното
Този продават в ДМ. Присъства и в асортимента на Зоя.

Относно този продукт имам въпрос към TAED🙂
Пера от много години с прахообразните прахове на ДМ и съм доволна,но нужно ли е да добавям към бялото от този продукт или състава си е напълно достатъчен

# 482

Относно този продукт имам въпрос към TAED🙂
Пера от много години с прахообразните прахове на ДМ и съм доволна,но нужно ли е да добавям към бялото от този продукт или състава си е напълно достатъчен

Ако резултатът ви харесва, няма нужда да добавяте нищо, но трябва да се знае, че с малки изключения, всички днешни препарати имат нужда от "помощ" за да се справят добре. И не забравяйте, че съставът на перилния разтвор е само 1/3 от уравнението. Другите две трети са машината и начина и на използване.

# 483
Цитат на: Smile9 …а, я кажете от къде да взема перкарбонат?
[/quote
Аз си купувам от сайтове.В Гугъл излизат много варианти.

# 484
Готвих миналия ден и си опръсках бяла памучна блуза със соса от зехтин, червен пипер, доматено пюре и т.н. от манджата.
Нарочно не третирах петното, оставих го прилично да престои и днес го изпрах. И помен няма от него.

Криво да стоим, право да съдим — прахът на Миле се справя чудесно.

# 485
Криво да стоим, право да съдим — прахът на Миле се справя чудесно.

Нищо чудно. Това е една от топ-формулите на Henkel за немския пазар (Megapearls или Pulver, ще познаете по гранулирането). Аз предпочитам да ползвам оригиналното брандиране (Persil) защото се намира по-лесно и вероятно е по-евтино (цени не съм сравнявал, просто предполагам).

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 22:27 от TAED

# 486
Прахът на Miele е 45 лв , не знам за колко пранета , но май излизаше над левче за пране . Ами много . Persil  Мегаперлите са доста  по-евтини , а най-вероятно са доста по-добри . Аз пък често готвя , имам изцяло бели покривки и кухненски кърпи , ръкохватки , които доста се цапат . Ами изпират си се перфектно с Ариел . Онзи ден правих лютеница (домашна , с домашни продукти ) и изцапах една бяла кърпа (чисто бяла ) . На следващия ден я пуснах с разни други бели кърпи и покривки на кратката програма на 60C , 49 минути , тъй като не бяха повече от 3 кила , пък и за жалост в 21 век има все още водни режими , дори и в не толкова малки градове и трябваше да пусна още няколко перални във времето , в което имаше вода . Резултатът - перфектно изпрано пране . Без едно петно . Какво повече мога да искам от един прах ?

# 487

Нищо чудно. Това е една от топ-формулите на Henkel за немския пазар (Megapearls или Pulver, ще познаете по гранулирането).
Няма как да позная по гранулирането, защото Персил не съм ползвала от дълги години, а вторият продукт ми е непознат.
Прахът на Miele е 45 лв , не знам за колко пранета , но май излизаше над левче за пране . Ами много.
…………………………………………………….
Аз пък често готвя , имам изцяло бели покривки и кухненски кърпи , ръкохватки , които доста се цапат . Ами изпират си се перфектно с Ариел.
Около 50 ст. ми излиза на пране. Не се занимавам с добавки — допълнителни средства и кутийки. Идеален ми е крайният резултат.
А Ариел, аз, която го ползвах поне от 15 години, се отричам от него. Последната година ме отказа тотално. Елементарни петна не изпираше. Прането ми започна да жълтее и сивее, защото намалявах дозата заради обилната пяна. Сума си вода и време хабях за допълнителни изплаквания. Не, благодаря.
Оставила съм си сега само Ариел за цветно, като част от него подарих на приятелка, че по-бързо да го изхабя.

# 488
Гранулиране - има предвид вероятно мегаперлите само, не всеки Персил. Тях няма как да ги объркаш, ако си ги виждал. Нищо общо нямат с другите прахове /визирам външния вид само в случая, тоест гранулките/.

# 489
Покажете го това Miele.

# 490
Перилните Miele се произвеждат от Dalli Werke.

# 491
  • Пловдив
Аз пък не съм доволна от Persil megaperls-бялото ми пране не излиза от пералнята бяло,а сивеещо,затова добавям Vanish oxy action,а последният негатив е от неделя-бяли кухненски хавлии(2бр) изцапани с домати,червен пипер си излязоха с петната(леко изсветлели).Изобщо не можем да се разберем с "перилния препарат" на Henkel!Мегаперлите ми ги донесе през юни моя братовчедка,която живее в Германия.

# 492
Ето го прахът:
Скрит текст:
На снимката не се вижда добре, но основният му цвят не е бял, а много бледожълт.
За около 5 кг пране слагам около 35 - 40 мл прах.

# 493
# 494
  • На брега на реката
В подкрепа на Джорджа, ще кажа, че няколко пъти съм писала за праха на Миле.
Ами за мен няма по-добър.
Префектно изпиране, без прекомерно разпенване.
Ползвам само него от години и малко по-високата цена се компенсира от неизползването да разни добавки.

Общи условия

Активация на акаунт