Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 20 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Изглежда страхотно!

Допълвам - ето линк към четката, ако имате купон, може да свалите от цената:
https://share.temu.com/EFAbsdETJhA

Тези дни не съм рисувала с боите, защото все ми е лошо. Нарисувах едно дърво с бръшлян, от моя снимка:

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:25 от pppqqq

# 586
  • София
Според мен лак за акрилни бои може и от строителен магазин да се вземе. Но не трябва да е в допир с храна и напитки. То и художественият не трябва.
Да споделя, че в Кауфланд зареждат материали и хартия на Deli и то на съвсем прилични цени. А на Spree пак от там си купих скицници за акварел 100% памук, 300 грама - имаше от А6 до А3 на доста ниска цена. А3 беше към 19-20 лева за 10 ли, 12 ли листа не помня.

# 587
Благодаря за линка за четката  и за информацията за лака.Те са по-скоро декоративни.От Кауфланд  купих платна за рисуване  преди месец.Никак не са лоши за цената  си.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 22:27 от qeq

# 588
Платна купувам от Кауфланд. Биват. На Лидл не биват.

# 589
Кауфланд и Лидл не са ли на един собственик? Даже инструментите им са една и съща марка и ги рекламира все Арнолд Шварценегер... Мисля, че съм взимала платна и от двете места, но не ги различавам.

# 590
  • София
В Лидл продават май само арт-материали на Crelando. В Кауфланд, освен техните Talentus има и други. Водните бои които коментирахме преди време от Лидл, сега ги има в Кауфланд под друго име, на същата цена. Но хартиите в двата магазина са различни като качество.

# 591
Платна на Талентус взимам. Няма ги в Лидл. Инструментите на Парксайд ги има и в двата, но не и платната.

# 592
  • София
Колкото и да е любителско занимание, най-добре е да купувате материали от специализирани магазини. Качеството е в пъти по-добро. Слънчоглед, Артсървиз, в Артемиранда има страшно много материали за всички видове рисуване, напоследък ми е най-любимият сайт за материали. Недостатък е, че има 20лв доставка, май над 200лв беше безплатна. Но ако се комбинират няколко човека, става прилично.

# 593
Аз купувам материали от години, вкъщи почти съм се затрупала, така че знам разликата.Факт е, че някои от евтините материали (примерно тези от Тему) са много близо до нивото на средното качество маркови такива. Дори в някои случаи са по-добри.

# 594
Онзи ден от един тип китайски магазин  взех тези колкото да купя нещо- за по 2 лева.Идеално качество според мен.

# 595
Аз сега поръчах от Тему четки, имитация на Escoda и едни други, които май са имитация на Да Винчи - не съвсем евтини, но много по-евтини от оригиналните. Ще видим какво ще дойде; ревютата са обещаващи.

# 596
  • София
Сега видях дървото горе. Чудно е! Харесва ми! Колкото пъти отварях темата, толкова пъти се чудех за какви четки иде реч…
Аз съм с поредната фигурка.

Жената, чийто е моделът, ми изпрати още няколко снимки на други шити от нея фигурки. Надявам се да успея да ги нарисувам. Много са сладурски.

# 597
  • София
Да, факт в алито и тему има понякога попадения за левчета, конкуренция по качество на средните брандове. Но също така, платната, листите и боите са от основно значение. Четките могат да са всякакви, ако вършат работа.

# 598
Четки ползвам понякога и от Практис, особено ако платното е по-голямо. Проблемът е, че не всички са достатъчно гъсти и не винаги ми вършат работа. И от тему имам, допадат ми.

# 599
О, четките са доста важни.

Аз харесвам на Millenium за акварел., защото правят хубав връх.
От морални съображения купуват синтетични, но знам, че най-хубавите са с естествен косъм - катерица, самур, дори човешка коса.

Има едни, които масово продават по книжарниците - мисля, че се казват MILAN - за нищо не стават.

Общи условия

Активация на акаунт