Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 20 565
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Важни са четките, разбира се. Изкуствен косъм лично аз не харесвам и не работя с такива. Имам опит с калиграфски четки за по левче от алиекспрес и такива за 60лв, абсолютно няма разлика. Като уточнявам, че не всички четки за левче стават, естествено. Понякога има жестоко сполучливи. ПО-скоро имах предвид, че ако човек трябва да избира дали да купи хартия 100% памук или скъпа четка, по-добре е да купи хартията.

# 601
Рая, куклата е много интересна и се е получила добре! Simple Smile

Аз имам няколко естествени четки за акварел, не са лоши, но май съм свикнала повече с изкуствените.
За маслото ползвам предимно свинска четина и вълна. Но и за него имам изкуствени.

# 602

Точковах една ваза от Тему.
Raya Куклата е много сладка.

# 603
  • София
Благодаря 🙂
Вазата е много добра. Харесвам такива мандаловидни фигури. Симетрията им ме привлича. Светлият цвят /изглежда бледо син на телефона/ все едно свети.
Може да се направи от двете страни различна и да се върти според случая.

# 604
Raya,благадаря.Ще взема още една и ще опитам както казваш да я направя.

# 605
А тези четки добри ли са, правят ли връх? Искам нещо, което да ми помага да правя фини черти. За акварел или акрил.
И две по-големи за фон.

# 606
Точно тези нямат връх, доколкото виждам. За фини черти може да станат примерно тънки четки за маникюр.

# 607
  • София
Не са добра идея тези четки.

# 608
Ето четки за много тънки линии:

Тези са от евтин комплект за рисуване върху маникюр.
Вчера си нарисувах една ябълка, като упражнение (с акварелните пастели - още са ми странни).

# 609
  • София
За акварела, за тънки линии и черти ползвам или най-простата китайска четка, дето е снопче на пръчка или една дето е сигурно 0000 номер.
Такива на вид: https://tvoreca.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/i … azmer-800x800.jpg

# 610
Аз използвам едни боички с четка от Stаr Nails,четката ми е много удобна за черти и детайли,примерно тези са рисувани с такава.

# 611
  • София
За акварела, за тънки линии и черти ползвам или най-простата китайска четка, дето е снопче на пръчка или една дето е сигурно 0000 номер.
Такива на вид: https://tvoreca.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/i … azmer-800x800.jpg
Да, калиграфските правят страхотен връх. И аз последно време използвам само такива за фини линии.

# 612
  • София
Леле какво търпение, какви нерви и каква ръка! Само като го гледам и изпитвам желание да си полегна и да си почина. Такива рисувани пачуърки, а и шитите са ми много любими.

# 613
Най-сетне порисувах малко.
Аз по принцип се пазя от прерисуване. Все гледам авторски идеи да си осъществявам.
Но толкова много ми харесаха едни зимни картини, че реших да си нарисувам и аз.

Нямам почти никакъв опит с акрил на платно. Може би втора-трета рисунка.
Сякаш ми допадна резултата.

Виждам, че си говорите за тънки четки. При акварела аз обикновено използвам дебела четка, която прави тънък връх. А съм гледала във ФБ една художничка, която използва стъклена писалка. Купих си и аз - бива.

https://www.bing.com/images/search?q=glass+pen&form=HDRSC3&first=1

Много е удачна при рисуването на цветя.
Ето тук съм използвала.

# 614
Зимната картина е супер! Совата много ми харесва!

Прерисуването е полезно, според мен - тренира се ръката, а и човек може да се опита да възпроизведе дадена техника, определен нюанс, от което може да се научи нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт