Нашите уютни спални - тема 10

• 28 535
  • 503
  •   1
Отговори
# 450
На Малм краканяма как да се сложат.
Кувертюра аз съм си решила застилането на спалнята като ползвам спално бельо в близки цветове и отгоре слагам само в частта до възглавниците покривка, която е в цвят като чаршафите, но друга материя. Добавям и няколко декоративни възглавници. Вечер ги слагам на пода. Опитвала съм с ковертюра да покрия цялото легло … ми не е моето.

# 451
При сегашните цени и растащата инфлация 1500-1600 за спалня е даже добре

Скъпо е според мен.
Малм 140/200 е 900 лв с повдигащ и подматр.метална рамка.
Сигурна съм че и извън икея се намират за под 1000.

# 452
  • Пловдив
Аз не намерих готова спалня, която да е на крака, с ракла и повдигащ механизъм и без тапицерия (имам котка) - поръчах си я. Намерих си плоскости с цвета на гардероба и се получи сравнително добре.

Скрит текст:
Спалнята постилам със завивката

имам и кувертюра, но не съм и фен, въпреки че е страхотна (Роксима дрийм), мекичка
Чудих се за декоративните възглавници, ама се отказах, така или иначе и кувертюра отлежава по шкафовете.

# 453
Тези на Ралица изглеждат добре, но ми е интересно - какво дъно имат?
Защото на Юск се оказа, че дъното е едно меко и ако напълниш цялото пространство, като нищо ще се скъса и продъни.

# 454
https://ralica.bg/products/leglo-s-matrak-bambi-pineda?variant=46558973198674

Това са подобни (цената е с матрак), нашето е на Yatas от техния сайт и беше около 1000 с матрака, сега гледам, че подобни модели (няма точно същия) са около 1400, но явно са скочили с времето. Има и под 1000 без матрак.

Като гледам картинките матракът ще застане на около 35 см от пода. И ако се използва 25-сантиметров матрак, добре е да се има предвид, че леглото ще стане с височина минимум 60 см височина. Няколко завивки отгоре и хубаво е някак да си го визуализира човек как ще изглежда 1,40 спалня с височина поне 60 см. Трябва да се внимава. Зная, че повечето хора харесват високите легла, но едно е при ширина 1,80, съвсем друго при 1,40.

Показаният модел на Ралица мен лично ме впечатлява само с едно нещо - стоманена конструкция. Ако въпросната стомана са я сложили и на дъното, вероятно е станало супер здраво.

# 455
Нашата е височка, но се ползва от 9 годишна и не се е оплакала. Не съм мислила по въпроса честно казано. Дъното не знам какво е, но няколко години е пълно и няма проблем.

# 456
И трети мога да дам, но режат глави - там поръчах само платове за завеси за селската къща, не ме питай на каква цена излязоха (без ушиване). Само ще кажа, че е по-висока от цената, на която бих направила ремонт на двете спални, за които са предназначени, ама пък се бях запънала да са точно те и така... Simple Smile
Кой е третият, Кубратова? И аз трябва да поръчвам пердета и завеси, а не мога да си намеря, та вече и цената ще преглътна.
Не посочих, защото и по други причини не бих препоръчала, имаше известна некоректност. Иначе - с удоволствие, и аз понякога плащам за нещо в повече, но като го наумя, не ща да го замествам Simple Smile
В Радинели (на Княз Борис) имаха много хубави платове, последно ходих преди месец-два. По Пиротска има много магазини със завеси, май и Дом Хармония имат там магазин, този на Цариградско никак не е зле също. Ако не намериш по тези места, ще ти пиша на лични другото място, но наистина с резерви, не само заради цената.

# 457
  • София
иланг - иланг, може ли линк към спалнята? Много добре се е получило при теб. А какъв е габаритния размер по дългата част? При мен всеки см е от значение, дори търся да е на 190 см спалнята, но не успявам да намеря такива дето не удължават общата дължина с поне 15 см.

# 458
EliG, нашата е такава, тип боксспринг от Тед. При него е само матрак, не се удължава.

# 459
  • София
Моята е тапицирана, с крака. Засега съм на пликове под спалнята и една кутия на колелца.

# 460
  • София
иланг - иланг, може ли линк към спалнята? Много добре се е получило при теб. А какъв е габаритния размер по дългата част? При мен всеки см е от значение, дори търся да е на 190 см спалнята, но не успявам да намеря такива дето не удължават общата дължина с поне 15 см.
Нормално ако е и с табла. Иначе може и нищо да не се удължава или мн малко ако са тънки страници... Но при по-масивни страници, при тапицерии, табли, бордове, нещата доста се разширяват.

# 461
Да, няма как абсолютно да не увеличава тапицирана табла, но при нас се увеличава с около 7-8 см., не са 15. Като цяло боксспринг леглата са опция при такива ситуации., затова и при дъщеря ми избрахме такова, защото и там ми беше важен всеки см.

# 462
Тя написа че я е правила по поръчка, със същите плоскости като наличен вече гардероб..

# 463
  • София
По принцип без табла и матрак изцяло стъпил върху рамката е единствен шанс без удължаване. Иначе минимума е 4см, 2дъски по 2см горе и долу... И вече всяка по-нататъчна красота удължава още.

Евентуално може без рамка  около матрака и без табла, а да се налепят на стената меки панели, които пак ще вземат см два, но над матрака.

# 464
В юск континенталните са без табла.

Общи условия

Активация на акаунт